Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w remoncie 23:36, 20 lis 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Gdyby tak te dęby, robiły by za lizaki. Pomiędzy okna może jeden wyżej szczepiony i po bokach troszkę niższe. Albo wszystkie jednakowe

Jeżeli chodzi o drzewka które chcesz obok domu posadzić to jaka to strona.
Dęby Green dwarf i ew też bym tu widziała deby Green pillar muszą być posadzone od południowej strony. Wtedy jesienią się pięknie przebarwiają.

Lilaki 1,4 m w zupełności wystarczy jak szczepiony. One dosyć szybko przyrastają trzeba je trzymać w ryzach. Nie przytniesz to będzie luźno rósł.
Mam lilaki jednego bardzo dużego (kula) i przycinam go każdego roku solidnie. Kazdego roku po głównym kwitnieniu na młodych gałązkach znowu kwitnie mniej, ale zapach jest.
Dwa mam mniejsze ale celowo Przycinam w prostokąty. Maja bardzo ładne UlistwIenie a jesienią przebarwiają się na kolor cytrynowy.

Mozesz też posadzić trzmieliny zimozielone na patyku szczepione też ładnie się prezentują.

Mirkowy ogród (początki) 23:24, 20 lis 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Na jednak już zakończę sezon i przesadzanie traw zostawię na wiosnę.

Dziś jeszcze zadołowałam sadzonki (moje ukorzeniane własnoręcznie) cisy.
Kilka posadziłam we wrześniu a dla tych muszę znaleźć miejsce

U mnie tez koniec nasadzeń i głównie przesadzania. Jutro jeszcze tulipany posadzę i chyba to wszystko. Byle do wiosny
N-ce Garden 23:21, 20 lis 2021

Do góry
pawel2806 napisał(a)

Hortensje po letnich deszczach poległy, ale czego się nie robi żeby wyglądały dobrze . Nie ma ogrodów idealnych możemy tylko oszukiwać rzeczywistość, albo nie pokazywać wszystkiego .
Sekret moich hortensji, każdy kwiat podwiązany osobno, operacja pracochłonna ale efekt doskonały

Paweł to Ty tak sznurkiem kazdą gałązkę do gałązki??? O kurcze nie wpadłabym na to. Ale fakt - wyglądają jak w szeregu
Migawki z ogródka 23:15, 20 lis 2021

Do góry
Dziś pracowity dzionek. Pogoda była piękna, nic tylko działać. To część dzisiejszych planów, reszta leżała obok same kupione albo prezenty. Jutro będę sadzić to, co w tym roku wykopałam

A to magnolia kupiona w poniedziałek internetem. Alba superba. Ma tak pod 1.40 po posadzeniu. Pączków nie ma, ale to lepiej może. Niech się ukorzeni i przezimują ładnie i tyle.
Sezon 2017 u Hanusi 23:09, 20 lis 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Pewnie nie pamiętasz ale chyba ze 2 sezony do tyłu uskarżałam się że moje hipeastra nie kwitną. Poradziłaś mi żeby je trochę "podhodować" bez zasuszania liści. Tak też zrobiłam, cebule podrosły i teraz mam 3 pąki (cebulek różnej wielkości w dwóch doniczkach jest po kilka). Moja radość jest ogromna, chciałam tobie serdecznie podziękować za radę.

Jolu, Cieszę się, że będziesz miała kwitnące hipki. Moje w tym roku chyba na święta nie zakwitną. Doniczki jeszcze w ogrodzie, a ja nie wiem kiedy je zasuszę, żeby ochłonęły po lecie. I małe i duże cebulki stoją w szklarni. Fakt, nie podlewane, ale nie jest to stan spoczynku jak zawsze. Dalie też jeszcze nie zwiezione. Niby leniwa nie jestem, ale zapóźniłam się z przywozem, i teraz mam za swoje. Mam nadzieję, że jeszcze da się je uratować przed mrozem.
A dla osłody wstawię kwiatek z archiwum.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:03, 20 lis 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:02, 20 lis 2021

Do góry

Do góry

Do góry
Przemiły i wesoły Pan operator Pozdrawiam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:00, 20 lis 2021

Do góry
Nie wiem, czy wiecie i czy oglądaliście?
Na TVP3 powstał od października nowy program "Nas troje w ogrodzie".

Gościłam ekipę programu wczoraj, w ten wietrzny, deszczowy dzień. Zmokliśmy jak nie wiem co i przewiało wszystkich na wylot. A dzisiaj było tak ładnie

Ogród (mam nadzieję) się obronił pomimo tak dramatycznej pogody.

Emisje co tydzień - najbliższa (z naszym ogrodem) w czwartek 25.11.2021 10:55

Przykładowy odcinek

Pani Paulina Pieńkowska

Miskant - Miscanthus 21:31, 20 lis 2021

Do góry

Ferner Osten 18 listopada.

Memory 20 października

Memory 18 listopada
Za drzwiami do ogrodu... 21:20, 20 lis 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Grażynko, trochę zmian zaszło w moim ogrodzie. Najbardziej cieszą mnie pergole, które tworzą jednocześnie ogrodzenie, no i oczywiście teraz tunel
Będę teraz czekać na pokaz nowych róż i powojników, a także mam nadzieję na dłuższy u mnie sezon pomidorowy Zmiany i poszerzenia rabat też będą dla mnie nową radością
Teraz jeszcze cieszmy się jesienią, w miarę pogodną i ciepłą. W ogrodzie mimo, że sporo już powycinane, to na zdjęciach barwy się jeszcze nakładają i wydaje się być jeszcze nienudno

Aniu, tu też jest tak pięknie. Chyba rzadko pokazujesz to miejsce.
Tak jak dziewczyny piszą, u Ciebie jest taki relaksujący, sielankowy nastrój. Może przez białe dekoracje i elementy architektury?
A u siebie to się odpoczywa zasuwając. Ja dzisiaj tak odpoczywałam. A już odtrąbiłam zakończenie sezonu ogrodowego. Ha, ha.
Ogród w dolinie 21:03, 20 lis 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Tak, to prawda

Nic a nic nie widać

Basia ale zobacz, koniec lipca były takie

Te ażurowe hortensje to mają chyba płaskie kwiaty, podobne do mojej hortensji piłkowanej.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:57, 20 lis 2021

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bardzo ładne zdjecie podobają mi się te gałęzie bez liści na tle tego nieba

A tu podoba mi się pień tego drzewa, ma pełno tych sęków, chociaż nie wiem jak to nazwać, ale podoba mi się
Prosty pomysł na aranżację wzdłuż ogrodzenia ale bez thuj, żywopłotu. 20:48, 20 lis 2021

Do góry
Szanowni Państwo,

muszę się pochwalić, tam gdzie jest włóknina trawa wzeszła.
Wiatr wczoraj mocniej hulał więc dziś poszedłem poprawić włókninę i miłe zaskoczenie.
Generalnie 2/3 ogródka mam przykryte, natomiast pozostała część nie przykryta - nie wzeszło ani jedno nasionko.
Włóknina najcieńsza z najcieńszych robi robotę )

Chciałem zapytać czy zostawić na całą zimę czy zwinąć aby nie przygniatała źdźbeł ?
Mirkowy ogród (początki) 20:02, 20 lis 2021

Do góry
Tu między trawami dosadziłam Hortensję Kjusju , przed dosadziłam bordowe rozchodniki przeplecione kocimiętką.

Sporobolus z kwiatem jak mgiełka ciężko zrobić zdjęcie i musiałam związać.
Dla zainteresowanych jest to trawa której można wysiać nasiona Moja jest właśnie z nasion

Tu Gaura a pod nią siewki Niezapominajki.

Ach te Rozchodniki

Miłej Niedzieli
RODOS - trochę inaczej 19:52, 20 lis 2021

Do góry
I jeszcze kilka jesiennych kwiatków

RODOS - trochę inaczej 19:51, 20 lis 2021

Do góry
Obiecałam sobie, że zanim będzie dom to nie będę wydawać kasy na nowe rośliny. No ale jak można się powstrzymać jak są takie cudne promocje? Nowa rabata trawiasta. Posadzony już sporobolus różnołuskowy. Od płotu będzie miskant giganteus, później miskant ferner osten.

Mirkowy ogród (początki) 19:47, 20 lis 2021

Do góry
Kilka fotek jeszcze zostawiam .
Moje kulki z moich sadzonek czekałam trochę aż urosną.
Ale teraz cieszą oko

Orliki po przycięciu zaczynają wypuszczać listki.
Mirkowy ogród (początki) 19:39, 20 lis 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

No raczej. Nie mają wyjścia Ziemia jeszcze ciepła, przez dwa tygodnie nie zapowiadają mrozów. Te nasadzenia co mam przed domem robiłam pod koniec lutego , te przy tarasie też-mowa oczywiście o trawach i lawendzie

Na jednak już zakończę sezon i przesadzanie traw zostawię na wiosnę.

Dziś jeszcze zadołowałam sadzonki (moje ukorzeniane własnoręcznie) cisy.
Kilka posadziłam we wrześniu a dla tych muszę znaleźć miejsce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies