Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

tulucy 22:57, 29 maj 2022

Zana napisał(a)

Po pierwsze primo, masz cudnie

Po drugie primo, obrażam się na ament za to słońce u Ciebie. U mnie prawie padało. A słońce wyszło, jak już musiałyśmy się żegnać. To nie fer

Po trzecie primo, to moim skromnym zdaniem te irysy całkiem fajnie tu wyglądają. Ale to moja bardzo subiektywna opinia. Fioletowe i tak Ci dam
Magara 00:00, 30 maj 2022

Ja już u Lucy napisałam co myślę albo czego nie myślę Powtarzać się nie będę
Ale piękny ogród i dobry fotograf - lepszego połączenia być nie może
Johanka77 07:19, 30 maj 2022

Zana napisał(a)

O Mamuniu! Jak cudownie!
Ale Ty Anula masz oko! No i spotkania zazdroszczę bardzo!
Że też nie wyczaiłam…

Muszę chyba sama Was do siebie zaprosić.
Ale najpierw muszę wypielić, bo widać Ania lubi z poziomu gleby fotografować
Kawa 08:05, 30 maj 2022

wowww no Kaśka cudnie masz
Ania twoje oko jest megaaaa
no piękne zdjecia pięknego ogrodu
Mgduska 08:59, 30 maj 2022

Mniam Kaśko, Ty powinnaś biletować wstęp
tulucy 10:10, 30 maj 2022

Johanka77 napisał(a)

O Mamuniu! Jak cudownie!
Ale Ty Anula masz oko! No i spotkania zazdroszczę bardzo!
Że też nie wyczaiłam…

Muszę chyba sama Was do siebie zaprosić.
Ale najpierw muszę wypielić, bo widać Ania lubi z poziomu gleby fotografować

Ty babolu jeden, Ty!!! Ile razy mamy Cię zapraszać??? Na kolanach trza błagać??? Bym jeszcze napisała, ale mnię wychowanie strzymuje
DariaB 10:49, 30 maj 2022

Ja również jestem zachwycona i zdjęciami i ogrodem. Prawdziwie tajemniczy ogród, co krok nowa niespodzianka i zakątek do zwiedzenia. Pięknie jest!
olciamanolcia 11:27, 30 maj 2022

Zana napisał(a)

Alez pięknie
mrokasia 12:04, 30 maj 2022

Wszystkim odwiedzającym bardzo dziękuję za tyle miłych słów! Cieszę się, że ogród się podoba, nieskromnie powiem że mnie również, przynajmniej kawałkami . Ścieżka z kuklikami, żurawkami i kocimiętkami wyszła mi bardzo fajnie, jest bardzo malownicza .

Anula, co oczywiste , nie pokazała wielu niedociągnięć, pustych miejsc czekających na obsadzenie, rabat w trakcie przeróbek, lasu chwastów ze serbami na brzozowej itd. . Także to nie jest tak, jak Kasya mówi, że teraz to już tylko usiąść i podziwiać. Kupa pracy przede mną .

Łucja, pomylone irysy faktycznie nieźle wyglądają w tym miejscu, nie będę ich stąd zabierać. Ale fioletowe chętnie przygarnę .

Dziewczyny miłe, jeszcze raz bardzo dziękuję a wszystkie chętne zapraszam serdecznie do naocznego przekonania się jak wygląda mój ogród . Johanka, Ciebie też! I zaręczam, że Anula potrafi tak zrobić zdjęcia, że chwastów i zapuszczonych kancików nie widać .

mrokasia 12:30, 30 maj 2022

A wracając do rabat wymagających przeróbek - aktualnie biorę na tapetę rabatę pod bonsajem . Nie wiem czy pamiętacie ale miałam tam carexowisko z Ice Dance. Niestety, takie nasadzenie się u mnie nie sprawdziło - psy lubią tam leżeć i systematycznie wygniatają i zadeptują kępy, szczególnie zimą. Krótkie przycięcie wiosną nie załatwia problemu - carexy rosną teraz głównie po brzegach tej rabaty, w środku mam gołe place a to co zostało wygląda bardzo nieciekawie. Nie mam czasu i chęci na wyskubywanie wszystkich pozasychanych liści ani cierpliwości, by czekać do lipca aż kępy jakoś odrosną. Zatem - carexy wylatują.
I teraz - co w zamian? Pomyślałam, by położyć pod "bonsajem" w dwóch-trzech miejscach po kilka większych otoczaków i posadzić przy nich po kilka kępek turzycy Raureif. Może uzupełnionych dwoma-trzema kępkami dzwonka poszarskiego. Resztę zostawić pustą, wysypać tylko drobną korą tak by psy miały gdzie leżeć. Jak myślicie?
Nie mam teraz lepszej foty pod ręką, cyknę po powrocie do domu.