Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:05, 30 maj 2022

Judith napisał(a)

Brawo my!
Ale jednak najbardziej Ty, bo nie tylko wykonałaś ogrom pracy fizycznej (i nie tylko), ale także byłaś otwarta na rady. A to wcale nie jest takie oczywiste u kogoś, kto szuka pomocy . Coś człowiek wymyśli, prezentuje i czeka na pochwały, a tu krytyczne uwagi sie pojawiają . Wtedy łatwo nie jest .

Judith dziękuję za tak miłe słowa Zawsze staram się być otwarta na rady bo w końcu po to tu przyszłam, żeby się uczyć i czerpać z Waszego doświadczenia i wiedzy. Nie udaję, że wszystko wiem i nie boję się krytyki
DariaB 11:05, 30 maj 2022

ajka napisał(a)
Pięknie ! Co do azalii, to jeden jej minus w stosunku do róż. Dużo krócej kwitnie! Ale za to jak ! Zapisuję. Może gdzieś wcisnę jako dodatek, bo mnie zachwyciła. Może koło hortensji? Bo wymagania glebowe podobne.

U mnie rośnie właśnie przed hortensjami annabel
DariaB 11:06, 30 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie wyszło Z facetami to tak jest Mój ostatnio zauważył, ze byłam u fryzjera, jak mi w Jego obecności sąsiadka powiedziała, że fajnie mi w tych włosach, czyli dwa tygodnie po fakcie. Nic nie zauważył

Sylwia dziękuję Ach ci mężczyźni, a niby w większości są wzrokowcami
DariaB 11:26, 30 maj 2022

Stuningowałm wczoraj rabatę przy wejściu. Poprawiłam tawuły, między nie wsadziłam seslerię, dosadziłam dwie hortensje i cisa. Póki co już nic nie będę tam zmieniać, dosadzę tylko jeszcze gaurę i liatrę. Poluję na białą gaurę chociaż ostatnio w szkółce były piękne, duże sadzonki różowej, po 12 zł.

O takie sadzoneczki gaury.

DariaB 11:32, 30 maj 2022

i żeby nie było nudy, Daria w niedzielę robiła nową rabatę
Przesadziłam hortensje i zrobiła mi się dziura, a że tam sobie rośnie brzoza, to stwierdziłam, że zrobię sobie zakątek leśny. Wyzbierałam z drugiej części ogrodu paprocie, tawułki, hosty, pluskwice i brunerę. Też były na jesień na szybko wysadzane bo przeszkadzały w robieniu tarasu. I okazało się, że mam ich całkiem sporo
Na wykopanym z ogrodu kamieniu stanęła donica z której zrobię mini oczko wodne Tak to sobie wykombinowałam Do donicy wsadzę sadzonkę kosaćca żółtego

Tu gdzie stoi wiadro przesadzę rododendrona, mam jeszcze kilka host i jeszcze jedną brunerę. Muszę tylko poczekać aż rodek skończy kwitnąć. I prawie cała prawa strona ogrodu będzie już pozbawiona roślin.
Trochę mi tam teraz te krzewuszki zgrzytają.
A rodek z brunerą wg mnie fajnie wygląda
LIDKA 12:02, 30 maj 2022

Pracusiu. Opróżniłas drugą strone to co teraz ? Nawieziesz ziemi?

Podziwiam nieustannie a ten trawnik Twój coraz ładniejszy.
Rośliny się rozbujają i za 3 miechy ta Twoja orka po tej stronie bedzie się wydawac ze lata temu była.

Judith 12:49, 30 maj 2022

Rodek z brunerą świetnie wygląda, a donica - mniodzio .
anuska2507 13:45, 30 maj 2022

DariaB napisał(a)
i żeby nie było nudy, Daria w niedzielę robiła nową rabatę
Przesadziłam hortensje i zrobiła mi się dziura, a że tam sobie rośnie brzoza, to stwierdziłam, że zrobię sobie zakątek leśny. Wyzbierałam z drugiej części ogrodu paprocie, tawułki, hosty, pluskwice i brunerę. Też były na jesień na szybko wysadzane bo przeszkadzały w robieniu tarasu. I okazało się, że mam ich całkiem sporo

No przecież wszyscy Ci mówili, że masz już roślin niczym w szkółce
Leśny zakątek zapowiada się interesująco, niech tylko wszystko podrośnie!
sylwia_slomc... 13:46, 30 maj 2022

Nie sadź w ta donicę kosaćca żółtego bo on mega szybko sie rozrasta i za dwa lata będziesz musiała donicę rozbić by go z niej wytargać, wiem co mówię miałam w oczkach w wielkich donicach plastikowych, trzeba było je ciąć Boschem bo nie dało rady wytargać inaczej.
Roocika 13:59, 30 maj 2022

Daria ale Ty szybka jesteś Super kombinujesz