Moja stipa od korzeni , w środku kępy jest zielona tak jak w sezonie. Identyczni ewygląda w gruncie. Wiosna nalezy suche końce przyciąć a całkiem wymarzłe żdźbła wyczesac lub powyrywać. Ja ciągnę za te suche od podstawy źdźbła i wyłaża. Tak jakbym włosy komuś z głowy wyrywała
Skąd wiadomo że stipa przeżyła-u mnie widac tylko suche źdźbła. Czy Twoja już pokazała świeże łodyżki? Wybacz moje pytania ale tak mało jeszcze wiem. Jestem u Ciebie codziennie choć zwykle milczę żeby nie przeszkadzać
.
Pozdrawiam
Stipa może sama sie wysiała, więc uważaj przy wiosennym pieleniuMnie udało się kupić nasionka, ale siałam dopiero w poniedziałek, na razie nic nie widać. Na opakowaniu pisało że wschodzi po ok. trzech tygodniach.
Kasiu wysiałam rozplenice japońska ML ale ta nie wychodzi i jeszcze piórkowa rozplenice słabo wzeszły po 3-5 zielonych łodyżek zła jestem ale co zrobić Najlepij mi wzeszła stipa i lobelie posiałam ale nie tak dawno ;d
Edytko,
pierwsze zdjęcie to stipa, na drugim dzwony irlandzkie.
Posiałam też ryż ozdobny, stokrotkę afrykańską, werbenę i paprykę. Jeszcze sporo nasion czeka na sianie, ale to już bezpośrednio do ogrodu, Byliny wysiewam w maju-czerwcu.
Kochana Myszko, to jest stipa - już dośc mocno opisana na naszym forum. Wysiewałam ją wiosną i taka mi wyrosła. Też mi się podoba ta trawka. Sieję ją znów