Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Ivvvona 21:54, 15 sty 2015

Ja też wsadziłam ten czosnek jesienią po raz pierwszy. Wypuścił kilkunastocentymetrowe listki, no ale zima łagodna to mam nadzieję że przeżyje. Tak więc czekamy na wiosnęPozdrawiam
MichalTroll33 19:34, 30 sty 2015

Dziękuję za odwiedziny - przyjemnie tu u Ciebie a niebawem wrzucę jakieś inne fotki - pozdrawiam
anetta 19:21, 12 lut 2015

Magdalenko czy ty siałaś stipię? cos mi sie "obiło o uszy" w Twoim wątku, jezali tak to napisz mi na priv czy łatwo ją wychodowac z nasion bede wdzięczna. Po za tym masz piękny ogród.

anetta 19:42, 12 lut 2015

Przepiękne tulipany , nie zjadają ci ich nornice albo inne gryzonie, czy wykopujesz co roku czy zimują cebulki?
Magdalenka 09:40, 13 lut 2015

Witaj Aneto w moich progach.
Stipy nie siałam, kupiłam kilka sadzonek- pierwszą zimę przetrwały super, zobaczymy co będzie w tym roku. Niestety nie zebrałam nasion, wyleciało mi to z głowy Szukam nasion, ale u mnie na mieście nigdzie nie ma. Muszę zamówić w necie. Dziewczyny ( które siały) piszą, że szybko kiełkuje. Trzeba sie w końcu za to zabrać, bo będzie za późno.
Co do tulipanów...wykopuję każdego roku. Coraz słabiej kwitną, bo robię to za szybko i cebule nie zdążą urosnąć. Ale jesienią zawsze coś dokupię i jakiś efekt co roku jest
Pozdrawiam i zapraszam. Jutro wybywam do ogrodu
A co do nornic: miałam w ogrodzie w ub. roku, ale na szczęście nic złego nie zrobiła roślinkom. Pozbyłam się jej, mam nadzieję skutecznie.
Ivvvona 10:17, 14 lut 2015

Stipa może sama sie wysiała, więc uważaj przy wiosennym pieleniuMnie udało się kupić nasionka, ale siałam dopiero w poniedziałek, na razie nic nie widać. Na opakowaniu pisało że wschodzi po ok. trzech tygodniach.
Magdalenka 19:33, 14 lut 2015

Iwonko, mam nadzieję, że coś wyrośnie. Ale dla pewności kupię nasionka.

Dziś działałam w ogrodzie, jestem przeszczęśliwa Słonko grzało, ptaki śpiewały, gęsi przelatywały nad głowami...piękny dzień.
Wycięłam suche byliny, pozbierałam gałęzie z trawnika, cały trawnik zgrabiłam z leksza, pozamiatałam to i owo. Chciałam przyciąć hortensje i trawy, ale jeszcze się wstrzymam.
Na wiosnę planuję małe zmiany w ogrodzie, dziś wykonaliśmy z eMem 1 część. Wiosna jest już u mnie: kwitną przebiśniegi wychodzą tulipany, żonkile oraz inne cebulowe. Po śniegu z poniedziałku (napadało 20-30 cm) nie ma na szczęście śladu.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających
anetta 20:14, 14 lut 2015

Ja też robiłam porządki w ogrodzie nie mogłam się powstrzymać od "nic nie robienia "w taki piękny dzień, Trawy wyciełam wszystkie oprócz tych zimozielonych, nie wiem czy nie za wczesnie ale chyba ten klucz gęsi nad głową mnie przekoną że nie ma na co czekać... Hotensję też przycięłam bo już widziałam że co niektórzy to zrobili, mam nadzieje że nic im nie będzie.
Efffa 12:16, 15 lut 2015

Macham wiosennie! Choć u mnie jeszcze śnieg!
bozaj 22:22, 16 lut 2015

Piękne czosnki, posadziłam takie na jesień mam nadzieje, że też będą takiej urody
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies