Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 12:45, 08 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Jeszcze dziś słoneczko,może będzie na dłużej,ale ochłodzenie gruntu nas czeka,a przede wszystkim ucierpią nasze ukochane dalie.

Przymrozku jeszcze nie chcę. Tyle pąków ptrzed rozkwitem.

Miłego weekendu.

Też mi nieśpieszno do przymrozków, szklarnia jeszcze pełna pomidorów...
Wczoraj przed zimnem schowałam do niej większość papryk, zostały tylko te pod domem. Te na razie miały ciepło, ale chyba dzisiaj też dołączą do reszty.

Dla Ciebie również przyjemności na weekend
Zieleń, drewno i antracyt 12:40, 08 paź 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Bardzo ładnie u Ciebie, kolory są, a słonko w wydobywa to, co najlepsze.
Dziś skrobalam szybę, także ten, zaczyna się

Ja już jakiś czas temu też skrobałam, ale wtedy to przymrozek jakoś pasem po trawniku poszedł, strat w ogrodzie nie było. Teraz zapowiadają kilka zimnych nocy pod rząd niestety.
Z jesiennych kolorów mam jeszcze takie na przyśmietnikowej
Zieleń, drewno i antracyt 12:27, 08 paź 2021

Do góry
Kasiu Ty u mnie, a ja u Ciebie właśnie byłam i jesienne kadry podziwiałam
Zaraz podeślę info na priv, ale z tego co zdążyłam zauważyć to asortyment w tym miejscu jest bardzo zmienny i niekoniecznie się powtarza.

Przy ostatnich zimnych nocach Jowey Winnie już prawie zgubiła róż.

Przerwa na kawę... 11:49, 08 paź 2021

Do góry
TAR napisał(a)

To chyba odm. Miss Willmott, przynajmniej u mnie taka byla karteczka a sa identyczne. pieknie liscie sie przebarwiaja jesienia

mi odwalilo i po wielu tygodniach tzw. nicnierobienia zamowilam ok. 15 doniczek z marcinkami w kolorach bordowych i wscieklego ciemnego bordo-różu. a co. najpierw je pooddawalam polowie lasek z forum a teraz znowu zamowilam.

i domawiam własnie chryzantemy wieloletnie. mezaty zabije mnie śmiechem
Muszę go wygooglować. Buziak wielki za podpowiedź. Poczekam czy się przebarwi. Jakie marcinki zamówiłaś? Ja nie byłam do nich przekonana. W ubiegłym roku z 8 odmian zamówiłam ale nie wszystkie kwitną. Obawiam się że za mało słońca mają. Zobaczymy co dalej pokażą i czy zdążą bo dziś rano takie widoki miałam na spacerze o 6.30

Ogród przez to, że osłonięty był bez białej warstewki. Tylko na motorze była

W weekend zabieram się za sadzenie cebul.
W ogródku Martki 11:29, 08 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Jaki fotogeniczny ten jegomość
Piękne masz poranki.
U nas właśnie trwa czas, gdzie słonko już nisko, a drzewa wysokie i słonka za mało, jak wychodzę to słońca w dolnym jeszcze nie ma a jak wracam to już nie ma...
Czekam aż olszyny się ogołocą

Dobrego weekendu
Zieleń, drewno i antracyt 10:42, 08 paź 2021

Do góry
Dziękuję Edyto ostatnio jakoś mało mi się mój ogród podobał, ale dzisiaj wyszło słońce i zrobiło się na nowo przyjemnie

Jeszcze tylko ostatnie kadry z wiejskiej, fragment przy drewutni i to co zostało z oczka

Koniec
Zieleń, drewno i antracyt 10:31, 08 paź 2021

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 10:22, 08 paź 2021

Do góry
Kolejny spam astrowy Okazało się, że z różowymi przywędrował do mnie jeszcze jeden niebieski od Renaty. Kocham ten zestaw fragmentarycznie i po całości Helen, miskanty od Ciebie też idealnie tu pasują

Na koniec tradycyjnie wiejska, podejrzewam, że to jej ostatnie takie oblicze przed przymrozkami.
Zieleń, drewno i antracyt 10:06, 08 paź 2021

Do góry
Leśną lubię o każdej porze roku Na grujeczniku obok ostały sięjuż tylko dolne liście, reszta łysa Na szczęście zapach nadal przecudny

Oczar
Ogrodowe wariacje 10:01, 08 paź 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Rzadko wrzucam zdjęcie moich katalp od frontu, aby nie być gołosłownym, że u mnie są zdrowe to zanim zrzucą swoje ogromne liscie to fotka z dziś pod nimi mikro żywopłot z cisów

A mi się bardzo ten widok podoba i bardzo lubię te drzewa Może i oklepane, ale piękne.

EDIT: Też myślałam o katalpach, ale postawiłam na klony globosum. Moim zdaniem równie oklepane
Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 08 paź 2021

Do góry
Od dzisiaj zapowiadają u nas zimno noce, ciekawe czy po weekendzie nadal będzie tak kolorowo? Niedobitki daliowe z daleka nadal fajnie rozweselają ogród. Do tego coraz więcej roślin się przebarwia. Strasznie mi szkoda lata, ale taka jesień też jest piękna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies