Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 19:16, 01 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko poszperałam i mam.Moja to Firletka Lepka a twoja to Firletka Plena.Rzeczywiście różnią się kwiatami.Co do koloru mojej to na fotce wyszła jasniejsza ale w rzeczywistości to kolorek ma Ciemniejszy .Ona właściwie już u mnie przekwita.

Mirko, znalazłam dziś też tą nazwę. Hmm, nigdy się nie zastanawiałam nad odmianami, a tu się okazuje, ze nie jest wszystko jedno, co kupujemy. Obecnie rozpracowuję kamasje. Gosia Malkul ma ogromne. A u mnie wypierdki. Podejrzewam, ze wielkość cebul też była inna. Moje malutkie były, jak od krokusów...
A zamawiałąm jako Kamasja i spodziewałam się większych. Widziałam u kilku osób te małe kamasje, drobniutkie...

Ciekawe, gdzie duże można kupić
Ogródek Iwony II 19:11, 01 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Gdzieś tam się upchnie
Monika, Marga sadzi warzywa na rabatach między kwiatkami
Czyżbyś Reniu jednak myślała o warzywniaku?

Mi się koperek wysiał między warzywami. W tym roku to samo
To niegłupie. A ile nietypowej dekoracji... jak asparagus
Ogródek Iwony II 19:09, 01 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, długo mnie u Ciebie nie było, a tu tyle piękności u Ciebie!
Panów masz bardzo zdolnych - fajne domki
Szkoda, że z magnolią taki niewypał Ale na pocieszenie masz tyle pięknych, zdrowych roślin

Kasiu, magnolia odbija na pniu. Tylko nisko ma dwie zielone wystające ... gałązki, listki? jeszcze się to coś nie określiło, czym jest. Powinnam ją ściąć,ale nie wiem na jakiej wysokości.
Ogródek Iwony II 19:08, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko
Natura mnie wspiera Wczoraj padało od 23.00 ... no długo chyba bo ziemia porządnie podlana Tak to lubię zawsze mniejszy rachunek za wodę będzie

Z nieba zawsze lepiej podleje, niż z węża. I woda cieplejsza.
Ja wczoraj zdążyłam trawnik skosić przed deszczem. Tygodnia nie wytrzymał
Wszystko po deszczu odżyło Tylko u mnie padało przelotnie trzy razy po trochu w ciągu dnia. Na każdej przerwie pojawiało się słoneczko i wychodziłam na taras chłonąć świeże powietrze
Ogródek Iwony II 19:06, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Anula, dwa lata temu miałam takie:

Rok temu prawie nie kwitły. I bardzo krótko. Teraz znowu zaczęły

Ale Ci się zaniebieściło

Co do kawy-wychodzi na to, że powinnaś ją pić w domu-zanim wyjdziesz na ogródek
Ogródek Iwony II 19:04, 01 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

No niemożliwe ze to firletka...co to za firletka ?

Firletka smółka Plena
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/3849,firletka-smolka-plena_lychnis-viscaria-plena
Dziś mnie zaskoczyła. Nic nie zapowiadało wcześniej, ze jak dziś przyjdę z pracy, zobaczę taki widok rozkwitniętej firletki:

Coś jeszcze, coś więcej... 19:00, 01 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Byle pozytywnie Bo sam siebie zaskakuję z jednej jak i drugiej, bardziej ciemnej strony Tak samo ludzie - Wy jesteście kofffani, a wczoraj jedna klientka dała mi taką lekcję "klasy", że do tej pory do tyłu chodzę... Ehhh, mus zmienić pracę i wziąć kredyt

To dorabiaj w sklepie ogrodniczym
Tam mało kto będzie bardziej doświadczony
No, chyba, ze Danusia będzie robić zakupy
Ogródek Iwony II 18:21, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne domki wyszły Iwonko, muszę pomyśleć, żeby też jakiś zrobic
Te malutkie roślinki co pokazałaś to na pewno jarzmianki, ja dostałam pod koniec września od malkul i kilka właśnie zakwitło
Cenne info o różach poczytałam.
A rodki masz śliczne!

Edytko, znaczy to, ze za rok za kwitną? Super

Dziś mnie zmartwiła Nova Zembla.
Niby zdrowa, a nie kwitnie. Jednej oberwałam dziś pąki, bo wyglądały, jakby uschły w pąku.
Drugiej zostawiłam pąki, ale powinna już zacząć kwitnąć. A ona nic ... Co jest grane?
rododendron american beauty

rhododendron catawbiense grandiflorum

A tu rhododendron nova zembla
oberwałam łebki - wyglądały, jakby byłypuste i uschłe

A temu zostawiłam i czekam, co będzie:
Ogródek Iwony II 18:04, 01 cze 2016

Do góry
Anula, dwa lata temu miałam takie:

Rok temu prawie nie kwitły. I bardzo krótko. Teraz znowu zaczęły

Ogródek Iwony II 17:53, 01 cze 2016

Do góry
Małgosik - twój powojnik zatem jest dzielny
Zapomniany, a zawalczył o przetrwanie.

Ewa, ja przychodzę do domu z pracy ok. 14.00
Potem odpoczywam, cieszę się ogrodem, albo jakieś zielsko wykuwa mi oczy i zdarza mi się, ze sparzę kawę i potem zapomnianą, zimną wylewam.
Ha, ha, właśnie przeczytałam Toszki radę, co z tą kawą zrobić. Zamiast do zlewu - wylać pod kwasolubne. One lubią taką zimną kawusię.
Więc teraz już nie będę jej marnować
Pierwsze kwiatki róży dziś po deszczu przekwitają. Oberwę łebki, by nie osłabiać roślinki
Za to urwałam sobie do wazonu kilka kwiatków:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:47, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli te białe - to kamasje?
Ja zamawiałam jesienią niebieskie, dostałam mikrusie cebulki i mikrusie kamasje wyrosły. Nawet myślałam, z eto ich uroda - takie wypierdki. A tu wizę takie wypasione, chyba 5 razy większe. Czy to możliwe, ze są różne odmiany i różnej wielkości cebule?
Gosia, masz gdzieś fotkę cebul kamasji? A możesz mi zmierzyć, jak ona u ciebie duża?
Bo ja mam jakąś podróbę.

mała jest dosyć. Spoko Iwka, za rok będą większe, chyba że je na suchej patelni posadziłaś. One wolą półcień
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:42, 01 cze 2016

Do góry
Czyli te białe - to kamasje?
Ja zamawiałam jesienią niebieskie, dostałam mikrusie cebulki i mikrusie kamasje wyrosły. Nawet myślałam, z eto ich uroda - takie wypierdki. A tu wizę takie wypasione, chyba 5 razy większe. Czy to możliwe, ze są różne odmiany i różnej wielkości cebule?
Gosia, masz gdzieś fotkę cebul kamasji? A możesz mi zmierzyć, jak ona u ciebie duża?
Bo ja mam jakąś podróbę.
Ogród Ani :) 16:47, 01 cze 2016

Do góry
Hi, hi
Teraz kawę pić będziemy z kwasolubnymi
Ale te rady są pożyteczne. Łatwiej o kawę niż o kupkę
Do raju daleko - u Ewy 16:15, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie tam.

Iwonko, warto pojechać w te miejsca. W naszych okolicach nie ma takich pokazowych ogrodów. Zazdroszczę im, że mogą sobie do woli oglądać te cudowności. Ogrody ogólnodostępne - za darmo
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:26, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A trzcinnika masz? ten się szybciutko zbiera i otarł moje łzy po pogrzebie miskantów

no masz!!! Nie mam ale poczytam ja ku otarciu łez dalej widłami działam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:13, 01 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Dzięki Kochana i za opinie o runiance i o trawkach, zdecydowanie jest coś w tym co napisałaś o trawach ... miskanty co przezyły .... nawet ich na razie nie widać, amazon mist co przeżył zbiera się bardzo wolno. W tym sezonie chyba trawska odpuszczę ...

A trzcinnika masz? ten się szybciutko zbiera i otarł moje łzy po pogrzebie miskantów
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 01 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Gosia, co to jest to białe? Kwitnące?
Coś jeszcze, coś więcej... 13:54, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jarzmianki masz cudne i to zestawienie świetne
Dostałam siewki jarzmianki, ale jak zobaczę gdzieś, to muszę kupić jeszcze

Sebek, jaką masz firletkę?
edit: już nie musisz odpowiadać. Znalazłam odpowiedź. Lawenda ją u ciebie dogoniła
na tej stronie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=798

W tym roku chyba będą szybciej? To chyba dzięki tym egpiskim upałom

Jarzmiankom zostawię może kwiaty - a nóż się wysieją
Ogródek Iwony II 09:12, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też kupowałam, pora pomyśleć o własnej

Tylko gdzie to zmieścić?
Ogródek Iwony II 09:09, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To teraz podlewaj często
Przytnij troszkę zielone listki, by siły poszły w ukorzenienie się

Iwonko
Natura mnie wspiera Wczoraj padało od 23.00 ... no długo chyba bo ziemia porządnie podlana Tak to lubię zawsze mniejszy rachunek za wodę będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies