Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

AsiaK_Z 09:02, 01 cze 2016

Aniu szmaragdy stoją jak żołnierze! Pięknie się prezentują i dobrze, że deszcz pada

A teraz troszkę prywaty, bo "dzień bez wazeliny dniem straconym": Toszka, z Twoich rad i ja korzystam Jesteś Wielka
LyraBea 09:08, 01 cze 2016

Wypasione okazy teraz będą się wypasały pod Twoim opiekuńczym i bacznym okiem. Już Ty im nie dasz pójść samopas. Jak sobie ostatnio wróciłam do zdjęć Twojego ogrodu sprzed roku, to widzę jak prężnie ruszyłaś z organizacją w tym roku. Świetne kroki, przemyślane decyzje, konkretne działania. Ja się tego nigdy nie nauczę, ale fajnie popatrzeć na zorganizowany team Twój z Twoim eMŻem. Gdy czytam o waszych poczynaniach to tak mi chłopa brak, że szok! A ja wszystko muszę sama
mikami 09:21, 01 cze 2016

Szmaragdy bardzo fajnie się prezentują stoją na baczność i czekają na rozkazy
makadamia 09:31, 01 cze 2016

Piękne szmaragdy.
Niech sobie gadają co chcą - ja szmaragdy lubię, bo to naprawdę piękne rośliny. A że opatrzone? Bzy też opatrzone a uwielbiam

Zresztą, problem z tujami pojawia się wtedy, gdy na działce nie ma nic oprócz tych tui i trawnika. A tutaj nie ma tego ryzyka
blyxa 10:20, 01 cze 2016

Toszka napisał(a)

No i niech mi ktoś powie, że szmaragd jest złym materiałem na zieloną ścianę

U mnie akurat nie szmaragd, ale też tuja jest posadzona w jednym zakątku i nie uważam tego za błąd. Formowane żywopłoty z tujek wyglądają obłędnie, tyle tylko, ze u nas mało kto myśli o tym aby je porządnie ciąć
Ludwika 10:23, 01 cze 2016

makadamia napisał(a)
Piękne szmaragdy.
Niech sobie gadają co chcą - ja szmaragdy lubię, bo to naprawdę piękne rośliny. A że opatrzone? Bzy też opatrzone a uwielbiam

Zresztą, problem z tujami pojawia się wtedy, gdy na działce nie ma nic oprócz tych tui i trawnika. A tutaj nie ma tego ryzyka

Lubię to

Toszko (pozwalam sobie Ciebie tu zagadnąć, bo tu, widzę, często bywasz), mam gnojówkę w pokrzyw - lać toto pod RH i azalie czy nie lać? Oto jest pytanie Bo w internetach czytam różne opinie...
Kawa 10:26, 01 cze 2016

Ania ślicznie te szmaragdy wyglądają i sa naprawdę piękne
Toszka 11:01, 01 cze 2016

Ludwika napisał(a)

Lubię to

Toszko (pozwalam sobie Ciebie tu zagadnąć, bo tu, widzę, często bywasz), mam gnojówkę w pokrzyw - lać toto pod RH i azalie czy nie lać? Oto jest pytanie Bo w internetach czytam różne opinie...

Nie lać. Jeśli chcesz dogadzać kwasolubnym to kawy możesz im zaparzyć, rozcieńczyć z wodą (dzbanek na konewkę + fusy) i tym podlewać po obrębie bryły korzeniowej. Możesz zdobyć pączki końskie, takie najlepiej w wieku 6 miesięcy, ale bez słomy i poukładać w obrębie bryły korzeniowej. Podkreślam tą bryłę korzeniową po to by przy nasadzie pnia tego nie robić.
Jest jeszcze kilka innych dobroci o których dwa dni temu możesz poczytać u Lindsay
kasja83 12:00, 01 cze 2016

No, no!!!!Tuje piękne-stoją dumnie w szpalerze
Ja Ania czekam, czy Ty w końcu zwolnisz?Czy cały czas będę daleko za Tobą?Muszę pokazać Twój watek eMowi, żeby go zmotywować.
Iwk4 16:47, 01 cze 2016

Hi, hi
Teraz kawę pić będziemy z kwasolubnymi
Ale te rady są pożyteczne. Łatwiej o kawę niż o kupkę