Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 15:38, 05 paź 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Mamy już 2 jeżowe maluszki, mama przyprowadziła do kociej karmy.
Są maleńkie, ważą po 200 gram i zostaną u nas, bo do zimy nie zdążą osiągnąć 700 gram.
W ciepłej izolatce zjadły i poszły spać w sianku

Grażynko, też bardzo lubię jeże. Cudownie i bardzo fachowo opiekujesz się nimi. Jesteś wspaniałą osobą, podziwiam Cię.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 15:19, 05 paź 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Aniu, super ze tyle zdzialaś A różę przynij na 30 cm już teraz i zakopczykuj od razu.

Tak Ewuś wszystkie pędy przycięłam. Tylkona ten jeden z kwiatami chciałam jeszcze przez chwilę popatrzeć.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:51, 05 paź 2021

Do góry
Cwieku napisał(a)
Po tym mokrym okresie moje 7 letnie tuje zaczęły żółknąć.

Też okolice Warszawy i mam dokładnie to samo. Też wszedłem zobaczyć czy coś znajdę na ten temat ewentualnie zapytać. U mnie Thuie około 8-9 lat mają. W środku miały trochę suchego zawsze ale nigdy na zewnątrz a ostatnimi dniami widzę że zaczynaja sie pojawiać brązowe gałązki w zwnętrznej warstwie. Dokładnie jak u Ciebie. Ja mam akurat problem z trzeba w rzędzie i środkowa dodatkowo jakby zrobiła się rzadsza do połowy wysokości od gruntu (zawsze była tam rzadsza, myślę że za gęsto posadzone ale tego już nie poprawię) ale ostatnio to się uwydatniło bardziej). Może ktoś coś pomoże, pryskać czymś czy podlewać? W tym roku bardzo mało nawoziłem, nie wiem może z raz w okresie letnim typu "Magiczna siła do iglaków" i teraz podsypałem już nawozem jesiennym ale problem zaczął się już wczesniej. Podlewać mega dużo nie podlewałem, ale też nie sądzę aby było im za sucho.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:43, 05 paź 2021

Do góry
Większość róż już ogłosiła zakończenie sezonu. Kwitną już niedobitki. Pod koniec października zacznę cięcie róż. Brrr.... Bardzo tego nie lubię robić.

Nieformowany żywopłot dostarcza ptactwu pokarmu. Czarny bez już objedzony. Teraz ptactwo buszuje wśród pomarańczowych korali irgi pomarszczonej. Ciekawe, czy smakują im owocniki trzmieliny europejskiej?

I takie tamy na koniec.

Działeczka w dużym mieście 14:39, 05 paź 2021

Do góry
lilarose napisał(a)
Czy u kogoś kwitną teraz irysy?

U mnie biały szaleje, kwitnie od miesiąca i cały czas produkuje pąki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:37, 05 paź 2021

Do góry
W ogrodzie roboty po pachy, a ja całkiem opadłam z sił. Tydzień temu podłapałam jakiegoś wirusa i nie mogę wrócić do poprzedniej formy.
Warzywnik prosi się o zakończenie sezonu. Wczoraj udało się zebrać gruszki w sadzie, buraki, marchew, dynie i cukinie w warzywniku oraz ściąć wysiany latem zielony nawóz. Na nawiezienie zagonka kompostem i przekopanie już zbrakło sił.
Ogród ozdobny też wymaga ogrodniczej interwencji, ale trudno. Musi poczekać.
Część astrów już przekwita, część jest w pełni rozkwitu. Rządzą trawy.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:27, 05 paź 2021

Do góry
TAR napisał(a)
ja chyba tez jezówki wytne, strasza czarnymi główkami a dadza rabatom oddechu. Rozchodniki i pozostałe zostawiam do wiosny. i prosa chce powiazac bo klada sie po deszczu a latwiej bedzie ciac wiosna

Prosa przed zimą ścinam o połowę. W grudniu ucinam też 1/3 miskantów. Wiosną nie wiem, w co ręce włożyć. Muszę sobie trochę ułatwić życie.
Materiał do cięcia.

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:23, 05 paź 2021

Do góry

I inne kwiatuszki

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:13, 05 paź 2021

Do góry

cudny jest ten aster.

Ogród pod pliszką 13:09, 05 paź 2021

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:07, 05 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szersza perspektywa, od drzwi gotyckich. Sunken Garden nabrał właściwego wymiaru.

To jest od tyłu, czyli idziesz w stronę bramy do wyjścia. Stąd widać drzewa (brzozy) na Olszowej.

Natomiast tu gdzie stoję robiąc zdjęcie, będzie wprawiona rama a w nią stare drzwi, prawdopodobnie z kościoła. Mam do wyboru dwie opcje, drzwi jednoskrzydłowe i dwuskrzydłowe. Musimy je przymierzyć i zobaczyć, które będą bardziej właściwe.

Przepięknie. Elegancko, jak przy rezydencjach.
Bardzo dziękuję za radę w sprawie tego mojego żywopłociku z cisa Hicksii. Będę miała znowu zajęcie. A już miałam zakończyć sezon.
Serdeczne dzięki.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:28, 05 paź 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Żeby nie było że tylko na hamaczku się wyleguję to pokaże takie oto brzydkie zdjęcie w trakcie. Idzie po malutku ale do przodu. Mam jednak nadzieję że za rok taras będzie otoczony falującymi trawami

będę podglądać efekty, bo mi się pomału altanka buduje i szukam inspiracji czym obsadzić .
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:26, 05 paź 2021

Do góry

Wilczy ogród 12:25, 05 paź 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

niesamowite masz te rozplenice, kto patrząc na to zdjęcie chciały dotknąć te kotki. Chyba każdy.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:00, 05 paź 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:57, 05 paź 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:54, 05 paź 2021

Do góry
Zdjęcia prześwietlone ale słońce już nisko a nie wzięłam tego pod uwagę.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:46, 05 paź 2021

Do góry
Doniczuchy jeszcze cieszą
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:38, 05 paź 2021

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Dalej już dalie, dalie.. królowe jesieni

Piękne te daliowe kadry, ogród zimowy też ślicznie się prezentuje
z monsterą bananowcem i tymi wiszącymi donisiami
Zdrowia życzę Alicjo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:38, 05 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szersza perspektywa, od drzwi gotyckich. Sunken Garden nabrał właściwego wymiaru.

To jest od tyłu, czyli idziesz w stronę bramy do wyjścia. Stąd widać drzewa (brzozy) na Olszowej.

Natomiast tu gdzie stoję robiąc zdjęcie, będzie wprawiona rama a w nią stare drzwi, prawdopodobnie z kościoła. Mam do wyboru dwie opcje, drzwi jednoskrzydłowe i dwuskrzydłowe. Musimy je przymierzyć i zobaczyć, które będą bardziej właściwe.

Pięknie
To ujęcie wygląda tak jakby za plecami fotografa było wejście do domu a właściwie rezydencji albo zamku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies