Jolu, niczego nie zabieram do domu - nie mam takich możliwości. Kupuję co roku nowe sadzonki, oprócz bluszczu. Przesadzam go do moich betonowych donic. I jak na razie nieźle dają sobie radę.
Przepiękne zestawienie roślin
A ja mam sadzonkę tej gipsówki i latam z nią nie wiedząc gdzie posadzić.
A u Ciebie gotowa podpowiedź. Tylko ja nie mam takiej pięknej róży
Lidka na moje oko to ani Silver Dollar ta pierwsza ani Limelight ta druga. Silver mam kilka i one maja bardzo gesty. zbity kwiat. Limelight mam sztuk trzy i powiem Ci ze dwie te pod tymi nieszczęsnymi tujami są słabe a ta która rośnie w rabacie z werbena jest zupełnie inna. Ale na początku jak rosły koło siebie były wszystkie trzy identyczne.
Bardzo ładne te chryzantemy, podobają mi się, mają ładny kolor fajnie, że rosną no, i że przezimowały, maje zawsze kończyły swój żywot w donicach, teraz jak sobie je kupię to też przesadę potem do gruntu
Jakie cudowności
Powiedz co to za szałwie? moje po przycięciu słabo powtarzają, a te przepiękne
Ogród cudownie się prezentuje jesienią, jeszcze tyle masz w nim koloru
I co to za jeżówki takie niskie?
Sylwio miło mi, że tak wierzysz w te moje paluszki ja im nie zawsze ufam, często robią mi bolesnego psikusa i odmawiają współpracy. Mimo tego staram się uczyć ciągle czegoś nowego . Wcześniej nie było czasu: budowa domu, małe dzieci, później praca, kolejne dziecko. Wszystko było odkładane na czas emerytury, nie przewidziałam tylko, że zachoruję. Teraz mam dużo czasu i muszę go sobie jakoś zapełnić.
Kilka dni poświęciłam na przypomnienie sobie jak się macha szydełkiem.
Uprawiam partyzantkę na Ogrodowisku. Założyłam drugi wątek, ale jest pusty. W ten sposób mogę się zalogować na forum. Jak wszystkim odpiszę to chyba zacznę tam wklejać zdjęcia, bo do tego wątku nie mogę się zalogować.