Udało się chyba przezimować mojej lawendzie. Rozmnażałam przez sadzonki i to ich pierwsza zima w gruncie.
Myślę czy sadzić już lawendę na miejsce stałe czy lepiej się jeszcze wstrzymać?
Jeżeli chodzi o zakupy w Obi, Netto i Dino, to jakoś często trafiam na podsuszone bratkowe resztki. Zresztą sadzonki w 10cio pakach są przeważnie dużo mniejsze, od tych kupowanych na sztuki i ostatecznie trzeba ich więcej wsadzić, żeby od razu uzyskać zadowalający efekt. Chociaż jako wypełniacz przestrzeni między innymi nasadzeniami bardzo je lubię
Magda, irysy kupiłam w Auchan. O dziwo, wybór niewyschniętych kłączy w kolorach wszelakich był naprawdę duży.
Prócz niebieskości na froncie, zrobiłam jeszcze jeden malutki bukiecik w kolorach zupełnie odmiennych Ten mogę podziwiać z tarasu
Daga te regały stoją tam cały czas -na noc też -a mam w nich wszystkie sadzonki i wysiewy co lubią chłód -mam tam kapusty,groszki pachnące,cukrowe,bób ,kalafiory ,cebule ,pory ,zatrwiany,lobelie ,
codziennie tam zagladam i jak narazie wszystko powolutku rośnie -jak było tak mega zimno ,to na noc zakładałam na te szklarenki koce i dołem też okrywałam ,żeby nie podwiewało zimno
to taki trochę eksperyment -naoglądałam sie filmików na yt i insta i próbuję
Eda z każdym dniem robi się coraz bardziej wiosennie -cieszę się ,że największy bałagan pozimowy mam ogarnięty ....
teraz jeszcze ogarniam donice -pózniej kanty,wertykulacja i wiosno trwaj
Jutro już było kilka dni temu mam nadzieję ,że pogoda Ci dopisała
Aniu, piękne te Twoje anioły, oby czuwały nad nami. Na mnie też depresyjnie działa ta cała sytuacja.
Żeby w XXI wieku coś takiego..... brak słów.
Pozdrawiam.
Danko, nie będę zdziwiona, jeśli moja róża jest pomylona.
Zamówiłam 10 róż i były 2 pomyłki, ta mogłaby być 3.
U tej mojej gałązki są giętkie i się przewieszają, ale róża ma 2 lata i może dlatego.
Ale jest piękna
Ta, zamawiana w innej szkółce, miała być Rosarium Uetersen i zdecydowanie nią nie jest.
Ale ją lubię
W pełnym słońcu jest taka jaśniutka.
A we wrześniu taka.