Myślę,że około 5-6 lat. Nie warto łączyć 3 krzaczków, ona całkiem ładnie się rozrasta. Lepiej dać między nimi minimum 50 cm luzu.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.
Ewelina, ja czasami lubię pozory zachować, haha. Mój męzaty na szczęście nie kontroluje zakupów ogrodowych
Też już powoli zastanawiam się jakie jeszcze dalie chciałabym mieć w ogrodzie. Myślę o jakichś niższych na krawędź rabaty i takich o drobnych pomponikach, no i jakąś o pojedynczych płatkach i ciemnych liściach też.. trochę tych chciejstw się uzbierało
Wczoraj i dziś udało mi się wygospodarować trochę czasu na wysadzanie róż. Przy okazji zaczęłam wyrównywać/poszerzać różankę do nowych nasadzeń. Szkoda, że dzień już taki krótki. Mogłabym dużo więcej podziałać skoro już mnie chęć złapała Samej różanki zostało mi jeszcze 2/3 do poszerzenia i oczyszczenia przy okazji. A potem kolejne pasy na nowej części pod resztę donic różanych...jakieś 20m
Całościowo ta rabata nie wygląda źle, chociaż szkoda, że większość mieczyków i wysokie lwie paszcze mi połamało i położyło całą kolendrę. Zniknęła lekkość, którą tak lubię.
A to obecnie mój ulubiony fragment
Dostałam szkic od geodety, mapka do celów projektowych bedzie niedługo
Jest ciut szerzej niż zakładałam z pomiarów na geoportalu, więc nawet lepiej
Ścigam wodociągi o ustosunkowanie się do rury-niespodzianki, jak będę wiedziała że to szybka piłka (tak powinno być teoretycznie ale wolę to od nich na piśmie), załatwiam projekt i architekta.
To niebieskie to nieplanowana woda. Czerwone to napowietrzna linia elektryczności. Ogranicza mnie ona plus wymiary działki, szerokość 16,88m. Niemniej mały domek tak jak planowałam, zmieszczę
Trafił mi się nader dokładny geodeta, nawet górę ziemi z wykopek kamieni ze starych fundamentów zaznaczył... (co tylko zaciemnia obraz moim zdaniem).
Głowie się z dylematem żywopłotu ogólnie nie przepadam za tujami ale nie jestem pewna czy rabata na tle takiego ogrodzenia bez nich to dobry pomysł...No więc sadzic te szmaragd czy nie sadzic..?tam gdzie zielony pasek z czasem będzie rabata z trawami i hortkami
większość tego zielonego z tyłu to tło z samosiewek za płotem
Zabiera od miesiąca prawie całe słońce. Ta skrajna rabata z prawej strony cierpi na tym najbardziej