ja pod kamykami mam matę z praktycznego punktu, jeśli potrzeba coś przesadzić łatwiej odgarnąć kamyki z maty niż później wybierać kamyki z ziemi... przerabiała to ostatnio na zawijaowej ile ja się narobiłam a ile naklęłam...
a właśnie dzisiaj leżałam, a co M zrobił gulasz w kociołku na ognisku a po południu ciachnęłam obwódki na zawijasowej, przystrzygłam na niej wszystkie kulki i stożki oraz dwa stożki przed domem i przyszedł wieczór
Hicksi rosnie wyższy, Hilli niższy, do 1,5 m tylko
mnie one stale się mieszają - wiem tylko gdzie który (tzn. ten wyzszy, lub ten nizszy) rosnie :0
Ale w tamtym roku dowiedziałam sie ze ten wyzszy - Hicksii ma czerwone owocki jesienia, tamten nie ma
Co gorsza często można trafić na kogoś, kto twierdzi, że on lubi jak do niego mówisz prosto z mostu ale w rzeczywistość jak już powiesz, to klapa, obraza majestatu itp.
a żebyś wiedziała wolę jak ktoś coś prostu z mostu mówi niż się czai i uśmiecha sama stosuję tą zasadę, niestety ludzie tego nie lubią, ale..
np ostatnio obiecywałam sobie że nic nie powiem u Bogdy, o posadzonych roślinach, ale nie mogłam zdzierżyć. Jak można zachwycać się nad czymś co nie jest do końca zrobione jak należy... (upssss ale sobie wrogów narobię tą wypowiedzią)
jeśli coś mówię to szczerze... moja zasada od ponad 30 lat
uderzające, wszystko jest uderzające...
otóż tak sobie poczytałam o tym co napisała Alinka o stipie, ze ona późno startuje i chyba w tym coś jest. Może ona przeżywa zimę tylko za krótko dajemy jej szanse... ja swojej w tym roku też nie ścinałam i tadam jest... a w tamtym ściełam i czekałam, czekałam aż wyciapałam...
Zapach kwiecia nawet przez monitor uderza
noooo i uderzająca jest znajomość kobiecej psychiki przez Sebka
Pierwszy kosmos przybył nie wiadomo skąd.. chyba ptaki przyniosły nasionko.. i teraz sam sie rozsiewa. Dostałam nasionka od dziewczyn z ogrodowiska i teraz będę mieć różne.. ale upychałam gdzie sie dało i są na razie przygłuszone.. pocieszam sie, ze to rośnie bardzoooo wysokooo .. i jak wybujają to będą widoczne
Dziś pokazał się nad roślinami biały Bo jasno różowe to samosiejki..