Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Sebek 13:01, 05 lip 2014

Nadrobiłem - uffff! Ania - zachwyca mnie i jak przeraża ilość gatunków roślin w Twoim ogrodzie - gdybyś chciała wszystko pokazywać to byśmy już w ogóle nie nadążyli!
zbigniew_gazda 14:04, 05 lip 2014

Aniu nadrobione ale tylko kilka ostatnich stron. Katalpa już na zlocie miała kikuty kwiatowe. Teraz na żywo musi być cudo.

A powiedz jak się ta pięknisia nazywa?

Mala_Mi 22:46, 05 lip 2014

Ciocia Gosia - u Ciebie nawet byłam nawet na bieżąco

Admete - ja już nawet nie nadrabiam... daleko jestem na każdym wątku....

Mariola - na mnie już wołania nie działają... brak miejsca.. wołające stoją w doniczkach... to tylko troszkę tych wołających, reszta w innym miejscu stoi.. i brak pomysłu

Dziś znalazłam za drzewami zapomnianą (zarośnietą ) kępę chryzantem... żal mi się ich zrobiło.. wiec wykopałam... 3 duże wiadra..

Wymyśliłam, że hostę mi przypala od słoneczka wiec poszła pod wierzbę, w miejsce miodunki, miodunka poszła pod bukszapny. W miejsce hosty posadziłam chryzantemy.. wydarcie hosty to było wyzwanie, a raczej wyniesienie jej z buszu.. myślałam że kręgosłup mi urwie.. nawet nie sprawdzałam co zniszczyłam wynosząc tę bestię..

Fotek po nie ma, bo brak czasu i brak naładowanej baterii w aparacie
Mala_Mi 22:52, 05 lip 2014

popcarol napisał(a)
Wow ile borówek! Krzaczki na pniu porzeczkowe i agrestowe elegancko wyglądają z liliowcami Przed domem bardzo stylowo - pięknie! Nie masz włókniny pod żwirem, jak z chwastami? U mnie cholerstwo rośnie, muszę grubiej żwiru nasypać:/

Z obcego bez majtek na szybie się uśmiałam, mus monitor wycierać miłego weekendu!
pozdrawiam!

Owoców tyle, że nie jestem w stanie tego przejeść, a pozbierać nie mam kiedy Agrest sie sypie, czereśni to nawet szpaki nie były w stanie spałaszować.. .. gniją na drzewie.. jedynie poziomki dla Muminka pozbierałam..
Jabłonka sie lamie pod ciężarem jabłek.. albo podeprzeć albo część urwać.. to papierówki, wiec dają sie jeść.
I wisionki lecą też z drzewa.. te mus pozbierać...
Szklarnie zaatakował przedziorek.. w nerwach upierdutałam kilka ogórków, bo i tak wyglądały fatalnie.. jakimś eko opryskałam, ale marnie to widzę..

Wisionki jeszcze sfociłam

Pod żwirem nie mam włókniny i to błąd.. zielsko rośnie jak głupie. Jak depczę by wyrwać to kamienie mi wpadają w glinę.. ile sypać kamienia? Rabata kamienna wyjdzie.. Na glinę bez maty sypanie kamieni jest głupotą..
Mala_Mi 22:54, 05 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

cudne te liliowce , lilie... i w ogóle w każdym kąciku masz cudnie żabcia na szybie faktycznie jak nieziemska
ty ciągle w biegu jak na avatarku nie odpisuj, nie zaglądaj ...u mnie nuda zostawiam tylko ślad, że wszystko czytam i oglądam

Zajrzałam.. na tę nudę Faktycznie same nudne róże i takie tam

Rozwary zaczynają Na skalniau tak sie rozgościły, że wszytko zagłuszyły.. muszę zrobić z nimi porządek, ale skalniak zostawiam na przyszły sezon..Te na rabacie.. pozbierane do kupy... Wysokie jeszcze w pakach, a niskei pokazały kolor.

leon60 22:56, 05 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pod żwirem nie mam włókniny i to błąd.. zielsko rośnie jak głupie. Jak depczę by wyrwać to kamienie mi wpadają w glinę.. ile sypać kamienia? Rabata kamienna wyjdzie.. Na glinę bez maty sypanie kamieni jest głupotą..

Cały czas dumam co robić u siebie i chyba jednak dam szmatę pod żwirek Kiedyś tak miałam i było ok
Mala_Mi 22:59, 05 lip 2014

agatanowa napisał(a)

na zdjęciu też

M mówi, że niedługo lawenda i juka zajmą cały skalniak, ale ja myślę, że rozwary go zdominują szybciej.. fotek brak, bo padłą bateria... ale moje Fiordy sfociłam.... ledwo sie pojawię na brzegu to gonią... myślą że dostana jesć.. pieski wodne. Zakup fitra to dobra inwestycja, woda po 2 tygodniach prawie czysta.. widoczność sięga już kolejnej półki. Jak na ponad rok bez filtra , to oczyszczenie takeigo zbiornika w 2 tygodnie to sukces.. Jeszcze tydzień i będzie widać dno w najgłębszym miejscu )

Ooo widać trochę lawendy i jukę .. i moje pieski wodne

W realu jednak woda lepiej wygląda niż na foto
Kasya 23:00, 05 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Zajrzałam.. na tę nudę Faktycznie same nudne róże i takie tam

Rozwary zaczynają Na skalniau tak sie rozgościły, że wszytko zagłuszyły.. muszę zrobić z nimi porządek, ale skalniak zostawiam na przyszły sezon..Te na rabacie.. pozbierane do kupy... Wysokie jeszcze w pakach, a niskei pokazały kolor.

a dlaczego moje rozwary sa plożące ?
ana_art 23:03, 05 lip 2014

leon60 napisał(a)

Cały czas dumam co robić u siebie i chyba jednak dam szmatę pod żwirek Kiedyś tak miałam i było ok
ja pod kamykami mam matę z praktycznego punktu, jeśli potrzeba coś przesadzić łatwiej odgarnąć kamyki z maty niż później wybierać kamyki z ziemi... przerabiała to ostatnio na zawijaowej ile ja się narobiłam a ile naklęłam...
Mala_Mi 23:09, 05 lip 2014

Mariusz napisał(a)
Widzę, że werbenki już zakwitły, moje stare nie wymarzły i również kwitną, natomiast z siewu strasznie marne, chyba niepotrzebnie sadzonkowałem do doniczek.
Czytałem o filtrze do oczka, fajnie że spełnia swoją rolę, bo przy takiej obsadzie ryb nie sposób często odzyskać równowagę. Masz też sporo rozrośniętych już roślin, a to nie bez znaczenia dla dobrego funkcjonowania oka - przęstka pracuje tutaj ostro.
Kwitnie u mnie Twoja lilia z czarnym środkiem, dziękuję.
Miłego dnia

Mam za dużo ryb i wielkie... na foto powyżej to tylko cześć głodomorów.. bez filtra nie da rady.. woda była okropna.. na spotkaniu była też fatalna, bo filtr wrzuciliśmy 2 dni wcześniej.. szkoda, że nie 2 tygodnie wcześniej..
Mszyce grasują na roślinach wodnych.. te skubane chyba umieją pływać...

Werben mam od cholery w całym ogrodzie.. masakra ile ich sie wysiało po łagodnej zimie.. muszę wypielić bo mi wszytko zagłusza.. ale nie mam kiedy..
Dziś wyciepałam ponad 2,5 metrową krzewuszkę ...tyle z niej zostało, rozpychała sie z hortensją i innymi krzewami.

W jej miejsce poszedł klon od Danusi... a perukowca przygięłam, niech rośnie krzywo.. będzie widoczny To są efekty za gęstego sadzenia
Foto archiwalne... stan z 2011 roku.. takie miałam pod ręką... a po 3 latach można wyobrazić jakie to było..