Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:24, 18 maj 2016

Do góry
ja bym dzieliła miskanty jeśli są jeszcze niewielkie czupryny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 18 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jesteś
za tydzien dostawa u ciebie

dobra, super. dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:51, 18 maj 2016

Do góry
wilca szkoda.....
ja obserwuje moje pomidorki i papryki w donicach- taka lodówa że ja bym się zbutowała i zastopowała z rośnieciem. Oby im to do głwoy nie wpadło.

A chwastom nic- ani deszcz, ani zimno, rosną zdrowo. Nie nadązam za nimi w tym roku zupełnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:51, 18 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to dawaj te czochy calineczko!

jesteś
za tydzien dostawa u ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 18 maj 2016

Do góry
to dawaj te czochy calineczko!
Typografia ogrodu 10:15, 18 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja ciągle nie wiem która się tnie jak stanie się ładna -skalna? Raz wiosna i jeszcze raz po kwitnieniu? Gdzieś Magnolia robiła porównanie....
ciac jak jest ladna czy jak jrst brzydka?ciac mozna chyba wszystkie ale na wiosne a w sezonie...chyba nie wiem
Typografia ogrodu 10:03, 18 maj 2016

Do góry
A ja ciągle nie wiem która się tnie jak stanie się ładna -skalna? Raz wiosna i jeszcze raz po kwitnieniu? Gdzieś Magnolia robiła porównanie....
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 09:12, 18 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

A jakie drzewa ci się podobają? - nie patrz na wielkość (można znaleźć zamienniki) tylko tak ogólnie - liście, kolor, pokrój, kora etc.

Toszko,

generalnie uwielbiam wszelkie szczepione i płaczące formy. Podobają mi się drzewa kolumnowe i o kulistej koronie.

Generalnie uwielbiam symetrię i uporządkowane formy oj miał się ze mną mój mąż ze mną w czasie budowy i urządzania domu, ale wytrzymał to dzielnie

Mam kilka konkretnych okazów, które szczególnie mi się podobają:
Buk purpurowy,
Miłorząb Marieken,
Śliwa wiśniowa Pissardi lub Nigra
Modrzew - tylko szczepiony pendula,
wiąz górski 'Camperdownii'
brzoza brodawkowata Youngii
Wiąz holenderski 'Wredi) (złoty)
Klon jesionolistny 'Flamingo' szczepiony
Katalpa
Wiśnia Amanogawa
Magnolia
Głóg dwuszyjkowy Paul's Scarlet

Kolory spokojne, ale może być i mocniejszy akcent

Kolory roslin w ogrodzie: bordo, jasny róż, fiolet, biel, żółty - w tym kierunku chciałabym pójść.

Zielona odskocznia 18:51, 17 maj 2016

Do góry
małe zakupy

malutka magnolia isis, ledwo widać ją w tulipanach szt. 2
Nasz przydomowy ogródek 17:56, 17 maj 2016

Do góry
Co prawda to prawda. Magnolia już kwitnie kilka tygodni i nie zamierza spasować.
Pojawiają się wciąż nowe kwiaty.
Podlałem rano gnojówką roślinki i połowa wiaderka "poszła". Za 2 tygodnie następne i może już będzie dostępny skrzyp. Co kilka godzin pada deszcz i nie da się kosić. Laba na całego.
Nadmorski... 11:38, 17 maj 2016

Do góry
I moja magnolia Susan, stoi tak bidulka juz trzeci tydzień, czeka na miejscówkę, a ja nie wiem gdzie ja ulokować.

Ogród na wsi 09:47, 17 maj 2016

Do góry
Faktycznie to ja wprowadziłem Cię w błąd pisząc o tej szybkiej kawie w altance. Żeby zrobić taras 3x4 m to musiałbym zrobić ten drugi, niski poziom tarasu, gdzieś w okolicy środka budynku. Wysokiego tarasu nie jestem w stanie zrobić w dużych wymiarach ze względu na zbyt mało miejsca pomiędzy garażem a budynkiem. Plan nie jest narysowany w skali, jest schematycznie, ale z dość dużą dokładnością. Pomiędzy budynkiem a granicą działki jest dokładnie 15 m. Co prawda trawnik by się przydał i powierzchnia pod boisko, ale trzeba brać pod uwagę fakt, że dzieci szybko rosną i za parę lat taka powierzchnia nie będzie potrzebna. Drzewa ozdobne wrysowałem jako takie odseparowanie sadu od drogi, tak aby sad zbytnio nie rzucał się w oczy. Chodzi mi o jakieś ładnie kwitnące drzewka liściaste typu magnolia itp.
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:15, 16 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu dzięki wiem, że tez masz sajgon, więc cieszy mnie, że zajrzałaś
Arybuty niewygodne, w krótkich włosach wygoda, póki co, kucyk stale, bo z ogrodu wszystko we włosach znoszę
Yellow River kwitła, czyli co rok juz tylko lepiej będzie, ale
krótko one kwitną

cudny orlik od Justyny

bujnie wszędzie u ciebie, a mnie zachwyciła ta magnolia Yellow River !!!!
Rabaty kwiatowe cudne
Ogród wyrozumiały 18:51, 16 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Teraz dopiero widzę, że tu masz skarpę Super, to zmienia trochę ten kat na korzyść
ja bym te lilaki zostawiła Możesz je najwyżej podkrzesywać wyżej.. chocia u mnie Krasawica sama w sobie ma pokrój drzewa a nie krzaczora
Ja bym podciągnęła te jałowce aż do host i pomiędzy lilakami. Jeżeli za nimi nie zmieścisz szmaragdów, to może posadź cisy czy choinę kanadyjska ciętą na żywopłot, by zasłonić się od sąsiadów.. W jałowce wrzuć ławeczkę.. będzie miło teraz tam przysiąść.. i myślę co posadzić pachnącego na lato..
To co posadziłaś pod magnolia i "choinką" jest fajne. Ciężko się otwierają stronki wiec ciężko cytować co jest wg mnie fajne.

Nawet pomiędzy te lilaki bym dała niskie Palbiny, albo przed ławką, tak półkolem, trochę ja zasłonią i będzie taki bzowy zakątek
Przed palbinami zrobisz rabatę..

Bardzo mi sie pomysł Ani podoba. I orliki od niej przesliczne.Juz sie cieszę na spotkanie.Będzie sporo osób to poznasz ich a oni Ciebie.
Mój mały wymarzony ogród 15:49, 16 maj 2016

Do góry
Magnolia zostala wsadzona do ziemi kwasnej. A lawendy juz tak rosna 7 lat
Mój mały wymarzony ogród 15:15, 16 maj 2016

Do góry
goska napisał(a)
A magnolie wsadzilam z przodu domu z lawendami.

Hmmm, magnolia wymaga kwaśnego podłoża, a lawenda zasadowe...kto przeżyje... kto przeżyje... o to jest pytanie
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:54, 15 maj 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

konwalie ...uwielbiam ich zapach do tego stopnia, że przesadziłam do doniczek i mam je w domu
magnolia nn to nie Susan ...podobna?
migdałka szkoda...podobał mi się u ciebie
a warzywniak...świetna rzecz ale wiem ile wysiłku trzeba włożyć by zajadać się zdrowymi jarzynkami

Ela magnolia Susan chyba znacznie ciemniejsza.
Wszystko wymaga pracy ogromnej pracy.

Dwa lata polowałam na obielę i w końcu znalazłam. w moich stronach to nielada sukces.

Malutka jest ale kwitła już w tym sezonie.

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:14, 15 maj 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

[img

konwalie ...uwielbiam ich zapach do tego stopnia, że przesadziłam do doniczek i mam je w domu
magnolia nn to nie Susan ...podobna?
migdałka szkoda...podobał mi się u ciebie
a warzywniak...świetna rzecz ale wiem ile wysiłku trzeba włożyć by zajadać się zdrowymi jarzynkami
Przerwa na kawę... 15:42, 15 maj 2016

Do góry
Magnolia Genie dostała drugiego kwiatka chyba trzeci się szykuje. Jakieś liście ma pozwijane nie wiem czemu bo żadnego szkodnika nie widzę. Bez pod ciężarem kwiatów sie położył

Zakwitły pierwsze rododendrony i różanecznik japoński
Wokół Anatola 14:16, 15 maj 2016

Do góry
Na to czekałam całą zimę. Wiosną okrywałam na noc niezliczoną ilość razy. Było warto
Magnolia jest u nas trzecią wiosnę. I zdecydowanie to był jej najlepszy rok, do tej pory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies