Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W Dolinie Muminków 17:40, 30 maj 2016

Do góry
Basieńko, ale buchnęło kwieciem . Ślicznie . A magnolia piękna i wielgachna .
W Dolinie Muminków 16:36, 30 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Świetna ta magnolia, a jaka juz duża

Magnolia super wygląda - oby dobrze jej było w Naszej Dolinie
Pozdrawiam.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:56, 30 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to ziemniak ,niechybnie ziemniak.

Ale wszystko rośnie.
Wiesz,że ogród pięknieje- widzisz to?

Córeczka cudna, ach!

czasem widzę, czasem nie różnie jest ale fajnie, że już coś jest zrobione i to cieszy i motywuje do dalszego działania
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:14, 30 maj 2016

Do góry
to ziemniak ,niechybnie ziemniak.

Ale wszystko rośnie.
Wiesz,że ogród pięknieje- widzisz to?

Córeczka cudna, ach!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:06, 30 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

u mnie inaczej-jak im wyjdzie. Czasem nawet 60 cm, albo i ciut więcej. #0 chyba tylko jakieś cebulki przybyszowe,młode.
Ja je lubię za to że takie są powolne- piękne wg mnie już teraz, potem w rozkwicie a nawet i po kwitnieniu- w sumie dobre kilka tygodni

Moje też dużo wyższe, muszę dziś zmierzyć ale jakieś 60cm mają spokojnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:55, 30 maj 2016

Do góry
Gosia ogród jest coraz piękniejszy.
A wydaje się , że to już niemożliwe.
Kadry tez coraz lepsze, zakochać się można w wielu.
Nie wiem który widok lepszy, wszystkie bujne, aksamitne, harmonijne....

Piękna biała donica domowa - to znów Wasze łapki?

Napisz jak Twoje wrażenia z cebulowej inwazji wiosennej?- ja co roku tęsknię za nimi, a potem mam ich dość trochę.
Tak z krokusami, przebiśniegami i tulipanami.
Chyba tylko czosnków nigdy dość nie mam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:50, 30 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Soczystej zieleni się naoglądałam, przepięknej masz. Kamasje taka tłusta.

Krzyśki sa niskie, max 30 cm

u mnie inaczej-jak im wyjdzie. Czasem nawet 60 cm, albo i ciut więcej. #0 chyba tylko jakieś cebulki przybyszowe,młode.
Ja je lubię za to że takie są powolne- piękne wg mnie już teraz, potem w rozkwicie a nawet i po kwitnieniu- w sumie dobre kilka tygodni
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:39, 29 maj 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji

Moja magnolia rośnie w bukszpanowej obwódce, pod nią cebulowe, właśnie.
Też poczytam, może coś super wygląda??
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 16:55, 29 maj 2016

Do góry
Kacper90 napisał(a)
Czy można wykorzystać nawóz od Rododendronów do zasilenia Magnolii? Posiadam w ogrodzie dwudziestokilkuletni okaz Magnolii znacznych rozmiarów oraz dwa dwu-trzy letnie drzewka. Czy mogę wykorzystać nawóz od Różaneczników do dużego drzewa i co z młodymi drzewkami? Jak wygląda nawożenie takich młodych okazów ?

Zależy jaki to nawóz, jaki ma skład. Różaneczniki wymagają gleby kwaśnej, magnolia lekko kwaśnej. Wydaje mi się, że nie można.

Młodych drzewek świeżo posadzonych nie nawozi się w pierwszym roku, dopiero w drugim.
Ogród z rzeźbą 08:24, 29 maj 2016

Do góry
Mirelka ja sama siebie też podziwiam z tym ryciem. Za różami rośnie magnolia. Nie wiem do końca czy mi się nie podoba, jak na razie mnie coś tam nie zadowala, może jak będzie dalsza część zrobiona i jak się rozrosną te róże i trawy. Zobaczymy. Szałwia tam nie może być, bo tam raczej półcień jest, za mało słońca. I tak ryzykuję tam z tymi różami, ale zachciało mi się na róże patrzeć siedząc sobie na tarasie, ha .
W Dolinie Muminków 17:06, 28 maj 2016

Do góry
Świetna ta magnolia, a jaka juz duża
W Dolinie Muminków 16:39, 28 maj 2016

Do góry
Kochani pokazuję Wam Nasz nowy nabytek Magnolia Stellata "Kikuzaki"

Ogródek Iwony II 23:02, 27 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Iwonka widzę, ze u Ciebie kwiaty szaleją-bardzo kolorowo! A z magnolią out będzie?

Kasiu, magnolia nawet listków nie wypuszcza. Ja już się zgodziłam, by kwiatów nie miała, ale liśćmi strajkować?
I co ja mam zrobić?
Planuję napisać do hodowcy magnolii, czy jest szansa jakaś ją uratować?
Ogródek Iwony II 13:00, 27 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moją magnolię chyba spiszę na straty. Wprawdzie wypuszcza listek z pnia, ale jeden listek drzewa nie zrobi
Tak wyglądała 1 maja i obecnie:

jeśli zetnę magnolię, to przydałoby się tam drzewo. Urosną kiedyś tuje, więc mogłoby być mniejsze, ozdobne, ładnie wyróżniające się na tle szmaragdów - za ławeczką
Jeśli ambrowiec - to może Gumball?
A może inne drzewo?
Na magnolię muszę znaleźć inne, bardziej zaciszne miejsce. Chyba faktycznie będzie to przyszła wiosna i magnolia Suzan

Iwonka fajną masz tą ławeczkę Mogłabyś zdradzić gdzie ją kupiłaś.?
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:24, 27 maj 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Moje trzy ulubione kadry:

C U D O!

Jak nowe nabytki? Znalazły już miejsce? Transport bez przygód?
Buź

Jak w puszcze jechaliśmy, ale dotarliśmy ok
Magnolie posadzone, bez uszczerbku, fenkuł też dzieki za pyszne ciasta i humor...i ta magnolia twoja mi siedzi w głowie, to by była 23 i na tym koniec! buź i trzymam kciuki
magnolia Vulcan i Daybreak, alez olbrzymie liście, sa po bokach ławki pod tulipanowcem.
Z tyłu mam limki, hym pewnie do przesadzenia będą...

tu zaczyna się od tej, druga poszła między rodki

Ogródek Iwony II 21:44, 26 maj 2016

Do góry
bacowa napisał(a)

Moja magnolia Suzan ciągle kwitnie od połowy kwietnia,i ma jeszcze kilka nie rozwiniętych pąków, pięknie pachnie.

Moją magnolię chyba spiszę na straty. Wprawdzie wypuszcza listek z pnia, ale jeden listek drzewa nie zrobi
Tak wyglądała 1 maja i obecnie:

jeśli zetnę magnolię, to przydałoby się tam drzewo. Urosną kiedyś tuje, więc mogłoby być mniejsze, ozdobne, ładnie wyróżniające się na tle szmaragdów - za ławeczką
Jeśli ambrowiec - to może Gumball?
A może inne drzewo?
Na magnolię muszę znaleźć inne, bardziej zaciszne miejsce. Chyba faktycznie będzie to przyszła wiosna i magnolia Suzan
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:29, 26 maj 2016

Do góry
lindsay, mnie też się to połączenie bardzo podoba. To Magnolia poprowadziła za rękę i wielkie dzięki jej za to

Marikeny coraz bardziej przypominają kule choc nie przycinam ich ani odrobine.
U mnie tez pare roslin wypadło po zimie - 5 miskantów, turzyce Evergold takie paskudne i suche - nie mam już do nich cierpliwości, zamienię je na seslerie skalną, no i Frosted Curls. Pojedyncze szt jeżówek...
Ogranicze trochę w tym roku ilośc gatunków.
Oczywiście nie mam tu na mysli bylin

Ula, akurat na naparstnica to siewka od koleżanki z pracy, dostałam chyba 7 szt. i kolory będa niespodziankami
ale i tak dokupiłam jeszcze białych, pójda najpewniej miedzy brzozy
Ogród Loczka 18:25, 26 maj 2016

Do góry
Dziś zakwitła magnolia chociaż tylko 1 kwiat coś słabo
Ogródek Iwony II 06:20, 26 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale czekam jeszcze na ostatnie słowo moich przemarzniętych magnolii. Coś zaczyna się dziać na pniu...

Moja magnolia Suzan ciągle kwitnie od połowy kwietnia,i ma jeszcze kilka nie rozwiniętych pąków, pięknie pachnie.
Magnolia parasolowata - Magnolia tripetala 21:25, 25 maj 2016

Do góry
Yupi! Magnolia Tripetala zakwitła mi po 6 latach
Doczekałam się, ogrodnictwo uczy cierpliwości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies