Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

magnolia 10:04, 20 cze 2016

ren ta foka z klorowymi jeżókami to mieszanka kolorów odmiany Cheyenne spirit
U finki chyba były, tylko nie wiem czy mieszanka, czy w jakimś wyselekcjonowanym kolorze.

Co do ścianki- trudno doradzić bo są kwestie wizualne- faktycznie bardziej idelnie by było z zieloną ścianą ( ale nie malowaną tylko z roślin), ale z drugiej strony jest kwestia zdrowego rozsądku i tego że nie mieszkasz sama.
Czy fotka Twoja to widok z tarasu- tak będziesz patzreć na ę ściankę, czy pod jakimś innym kątem?

Jak jałowce wsadzisz jako kontynuację ( tez mi do końca nie pasują choć dają jenolitą ścinę, są jednak tak mocne że aż za bardzo) to będa miały słońce?- w cieniu za śwido będą brzydkie, wylniałe
Luteczka 10:31, 20 cze 2016

ren133 napisał(a)

No dobra pogadamy jak przyjedziesz w końcu kiedyś i naocznie ocenisz Zapraszam Za komplementy dziękuję

Chętnie odwiedzę żeby naocznie ocenić
Tylko niech już się skończy ten rok szkolny
ivo 10:41, 20 cze 2016

Reniu jest jeszcze taka opcja. Do dyskusji pozostawiam Zalety sa takie że zostaną jałowce tylko trochę szmaragdów dokupisz

ivo 10:43, 20 cze 2016

Wtedy jest ładnie symetrycznie ze świdośliwami Ja lubię taką symetrię Teraz jałowce sa dużo wyższe od tuj ale później jak świdośliwy podrosną to trochę zasłonią szmaragdy i poprawią proporcje.
Juzia 10:53, 20 cze 2016

O! I taka opcja też jest dobra!
Jałowce i tak chyba ciut przytniesz???
makkasia 10:59, 20 cze 2016

ta ostatnia opcja najbardziej mi sie podoba...ale trzecia świdośliwa na tle ściany też fajnie byłoby
Bogdzia 11:01, 20 cze 2016

ren133 napisał(a)

A jak Bogdziu myślisz dosadzić?
No właśnie to co mi się tutaj nie podoba (żeby nie bylo całą reszta mi się podoba) to te przytaczające jałowce, które burzą wszystko ... widzisz a eMowi się wlasnie podobają bo są takie wieeeeelkie
No wlasnie może jakby je przyciąć?

Myśle ze obydwie wersje podane przez dziewczyny sa dobre tzn i ta z dosadzeniem jałowców i ta z dosadzeniem szmaragdów a te jałowce które sa musisz przyciąc bo sa za wysokie. Mój m tez sie upierał zeby nie ciac ale jak przyszły mocne wiatry to mu pochyliły pierwszego z brzegu jałowca , podpieral podpierał i prostował ale wiatr wygrał i musiał przyciąc bo juz nastepny sie pochylał i teraz jest dobrze w koncu co sam przyznaje.
lindsay80 14:19, 20 cze 2016

ta trzecie opcja też dobra i chyba pogodzi wszystkich w rodzinie ?
Tylko jałowce przytniesz i będzie fajnie.
Kindzia 14:37, 20 cze 2016

Widzę, że u Ciebie już krwawniki kwitną. Moje żółte za diabła nie chcą, a specjalnie takie kupowałam do granatowych ostróżek...uparte jakieś mi się trafiły
Pluszakowa 16:03, 20 cze 2016

Trafiłam w sam środek gorącej dyskusji

Co do jałowców, to takich dużych nie da chyba rady wykopać do sprzedaży bo czytałam że jałowce źle znoszą przesadzanie ale za to dobrze cięcie. Moim zdaniem wysokie ładnie zasłaniają sąsiedni dom. Choć trochę można je skrócić.

Biała ścianka nie jest zła i chyba bym ją została na dosadzanie będzie jeszcze czas tak zobaczysz efekt końcowy.

Z kilku opcji dosadzenie szmaragdów podoba mi się najbardziej i jak jałowce kiedyś zaczęły by chorować to wtedy je też wymienisz na szmaragdy.