Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 21:26, 26 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Madziu, jakie kolory! Przepiękne rabaty. I porządeczek też na medal. Wszystko ze sobą gra.
Muszę jeszcze cofnąć się, może zdjęcia całości będą.
Madziu, a czy derenie lubią wilgotne podłoże? Bo ja mam moje na piachu i co wiosna one nie mogą wypuścić listków. Nie wiedziałam dlaczego. Ale piszesz, że na bagnistej rabacie posadziłaś dereń. Więc pewnie one lubią taką wilgoć.

Basiu dziękuję za komplementy
podobno lubią ,zobaczymy ,czy te moje się zaaklimatyzują ,bo dość spore je przesadzałam z innej rabaty -w przyszłym sezonie się okaże
porządeczek powoli ....jeszcze został warzywnik i 2 rabaty do ogarnięcia
Buziaki

Wilczy ogród 21:23, 26 wrz 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ ujecia, trudno oczy oderwać, lekko, harmonijnie i dużym wyczuciem - brawo Madzia

Kasiu dziękuję Kochana

Ogród w dolinie 21:23, 26 wrz 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Grujecznik

Tulipanowiec Edwarda Gursztyn

Zazdroszczę i grujecznika i tulipanowca. Edwarda Gursztyn nigdzie nie mogę znaleźć. A twój taki piękny i kształtny. Za grujecznikami patrzyłam i wszystkie brzydkie. Trochę się ich boję, bo w szkółkach słyszę, że są wymagające i schną.
Wilczy ogród 21:23, 26 wrz 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Madzia, opisz koniecznie co posadziłaś na powyższym zdjęciu, please.

Helen
rozplenice hameln ,rozchodniki Matrona i takie ciemne -nie pamiętam odmiany ,liatrie fioletowe ,krwawnik paprica ,red baron, hortensje - nie pamiętam odmiany ,a na dole skarpy red baron ,jeżówki ,zawilce ...

.pomiędzy są jeszcze małe iglaki i różne byliny ,których teraz nie widać -

a to kadry z nowej długiej rabaty

Buziaki
Zacisze Alicji 21:20, 26 wrz 2021

Do góry
Na tle zieleni pojawiają się już kolorowe liście...

Pszczelarnia 21:19, 26 wrz 2021

Do góry
sierika napisał(a)
Tak, tak, pokazuj po cichutku delektuję się.

Ciągle to samo.

Pszczelarnia 21:18, 26 wrz 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ewuś u Ciebie można napasać oczęta tymi widoczkami, wspaniale cudne masz dalie, ta ilość mnie lekko przeraża, ale dla takich piękności warto się pomęczyć stare odmiany owocowych drzew najtrwalsze, te krzyżówki teraz różne choróbska łapią i te owoce w smaku już nie takie jak kiedyś... u mojej babci też były stare piękne jabłonie, smakowały w zimie obłędnie

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 21:18, 26 wrz 2021

Do góry
nyna76 napisał(a)

Świetna robota.
Wilczy ogród 21:17, 26 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Madziu! Nie da się tego zdjęcia nie zacytować ma już swój fanklub
Ogród to takie miejsce, które brutalnie wyrywa nas ze świata myśli i wprowadza niekiedy w stan ostrego działania na szczęście dla nas, a niekiedy wielkie to szczęście Dlatego możesz w tym niełatwym czasie być szczęśliwa, że możesz wywozić kolejne taczki zielska... i ciesz się tym.
Pięknie urządziłaś swój ogrodowy świat, wszystkie do niego wzdychamy, tęsknimy, czekamy niecierpliwie na Twoje kolejne przechadzki z aparatem po ogrodzie i ZAWSZE potraficie nas, Ty i ogród, zaskoczyć i porazić dawkami piękna. Pozdrawiam, Madziu!

Martka magia fotek po prostu w każdym ogrodzie są miejsca lepsze i gorsze -moja skarpa jesienią jest najpiękniejsza -rozplenice i rozchodniki to idealny duet
nacykałam dziś mnóstwo fotek mam nadzieję ,że z chęcią poglądasz ,a jak przyjedziesz ,to obyś się nie rozczarowała

Zacisze Alicji 21:15, 26 wrz 2021

Do góry
Coraz bardziej widać jesień...

Pszczelarnia 21:14, 26 wrz 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Cudowne rabaty. I detale i rośliny i zdjęcia

Jesienne rabaty to taki samograj w ogrodzie

Przedogródek pod dębem 21:14, 26 wrz 2021

Do góry
Zainteresowała mnie Calikarpa Bodiniera odm. Giralda

Zakątek ze stawami zawsze robi wrażenie.

Wszechobecne hortensje

Największe wrażenie dzisiaj zrobiły obwódki z zimowitów.

Pozdrawiam
Wilczy ogród 21:13, 26 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Madziu! Niby już jesień, a u Ciebie ogród w pełni rozkwitu. Wspaniałe trawy, rozchodniki, hortensje, cudnie, bujnie, kolorowo.
Pozdrawiam.

Alicja dziękuję
trawy teraz robią najlepszą robotę szczerze ich nie lubię wiosną ,gdy trzeba je ścinać i sprzątać ,a pózniej cały sezon kocham

Pszczelarnia 21:12, 26 wrz 2021

Do góry
asica napisał(a)
Ewo masz przepiękne szklarnie. Teraz ja zazdroszczę . Czy te figi w szklarni dojrzeją i czy figa przeżyje w szklarni zimę?
U mnie pomidory w szklarni też nie owocowały ładnie. Ale pamiętałam, że na wsi pod namiotem owszem. Teraz już też mam piękne. A rozwiązaniem było postawienie w szklarni dużego pojemnika z wodą i w miarę regularne podlewanie pod korzenie. W miarę regularnie pozbywam się też części liści.

Ktoś pytał czy rozmaryn zimuje w szklarni? U mnie zimuje i rozmaryn i liść laurowy. Jak idą mrozy nakrywam je wiadrem. Rzucę kawałek folii lub włókniny, jak tylko mróz zelżeje to zdejmuje. Ale nie było też ostatnio ostrych zim.

Figa chyba już nie dojrzeje, wrzesień był bardzo zimny i mało słońca. Figę na zimę w szklarni wkopujemy. Docelowo ma rosnąć przy murze czegoś - tylko żadnego muru jeszcze nie ma.

Pomidory były systematycznie podlewane. Po wszelkich konsultacjach myślę, że im było w szklarni za ciepło mimo wietrzenia (14 m2, jedna para drzwi i troje okien): zapylone nie dawały jednak owocu, kwiat się sklejał.

W szklarni mam kilka rozmarynów - wszystkie dobrze zimują, bo mają sucho. Ale nie wiem, jak będzie z nimi przy -20. -17 przez 3 dni wytrzymały.

Fenkuł - mam go 3 rok i jeszcze nie dochowałam się bulwiastych łodyg do uduszenia na masełku. Szklarnia w tyle.

Wilczy ogród 21:12, 26 wrz 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)
Gosiek33 ja stawiam, że to liatry

Asia dobrze stawiasz
lecę zaraz do Ciebie zobaczyć ,czy fotki z zadrzewienia są
Buziaki

Wilczy ogród 21:11, 26 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)

Madziu, jakoś ostatnio zupełnie nie mam czasu na ogród, od tygodnia nic nie zrobiłam bo komunia była, potem za tydzień urodziny córy i szał imprezowy.
Cieszę się na ciepły weekend, mam zamiar mega dużo porobić w ogrodzie, kanty, plewienie, koszenie, nawożenie etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie
A Busem po ogrodach to taki prezent od Irenki Miłkowej Zgłosiła mój ogród do Tomka i się zgodziłam jak zadzwonił To tylko fotki, więc bezstresowo

Cudne oczko kochana!!! Musze w końcu kiedyś kupić pistie, nie miałam nigdy

Ewa
kupuj pistię -śliczna jest ja muszę spróbować swoją przezimować w garażu i w domu
też mam za mało czasu na ogród ,ale powolutku wychodzę na prostą po urlopie
Buziaki

Sezon 2017 u Hanusi 21:11, 26 wrz 2021

Do góry
Grzegorz, ja daliami zachwycam się już pół wieku, a w ogrodzie mam je z przerwami, jednej zimy wymarzły mi w ogrodowej piwnicy, trochę trwało zanim wróciłam znowu do ich posiadania.

A teraz nie odpuszczam, i chowam na zimę, nawet w blokowej piwnicy, może zbyt ciepłej, ale rośliny wiosną odżywają. I z tego się cieszę.

Wilczy ogród 21:09, 26 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia tam na tym mokrym dobrze by rosły kosaćce syberyjskie i wszystkie odmiany tych co na podmokłe stanowiska, wybór kolorystyczny jest ogromny, a i kształty kwiatów różne. Bergenie tez lubią wilgotno i krawanice. Co do drzew zapytaj Pawła (Pliszkę), On ma doświadczenie.

Sylwia
kosaćce też tam są i irysy wodolubne jeśli coś znowu wypadnie ,to nasadzę samych cypryśników błotnych i tataraku na razie rabata w ciągłej obserwacji
Buziaki

Zacisze Alicji 21:08, 26 wrz 2021

Do góry
Zachód słońca.

Wilczy ogród 21:07, 26 wrz 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Kojące, piękne zdjęcia Można patrzeć bez końca

Magda cieszę się
dzisiejsze fotki w lepszym świetle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies