Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

mrokasia 11:36, 22 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
April już pisałam u Irenki, ze jest takie powiedzenie ,że Pies ma pana, a Kot ma sługę...czas się przyzwyczaić Ja od 16 lat "usługuję" mojej Fidze-otwieram drzwi na taras za chwilę wpuszczam ją drugim balkonem po to aby za chwilę otworzyć jej drzwi wyjściowe i ponownie wypuścic na dwór
Oczywiście "w międzyczasie" trza kota wymiąchać a jak za długo się miącha to trzeba dać się liczyć z tym ,że zaraz pacnie łapą )

O to to to! Cały czas mówię, że to my mieszkamy u naszych kotów a nie odwrotnie . Też ciągle wpuszczamy i wypuszczamy futra .
Kiedyś przeczytałam też na czym polega różnica pomiędzy kotem a psem w komunikacji z człowiekiem. Otóż - gdy zawołasz - pies przybiegnie od razu a kot przyjmie Twoją wiadomość i odpowie na nią w dogodnym dla siebie terminie i formie .
antracyt 11:44, 22 kwi 2022

Mój kot bardzo często przybiega na zawołanie, to taki uwarunkowany odruch. Jak wołam, to wiadomo, że będzie jedzenie. A mężaty jak woła kota na jedzenie, to jeszcze z nim "gada". Cwaniurka nauczył się odpowiadać na pytanie: "chcesz jedzonko" - odpowiada takim specyficznym, przedłużonym miauknięciem Nie zgodzę się też z tym, że kiedy zawołasz psa, to od razu przybiegnie...nie wiem, czy któraś z Was miała kiedyś jamnika albo bulteriera?
olciamanolcia 11:55, 22 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Mój kot bardzo często przybiega na zawołanie, to taki uwarunkowany odruch. Jak wołam, to wiadomo, że będzie jedzenie. A mężaty jak woła kota na jedzenie, to jeszcze z nim "gada". Cwaniurka nauczył się odpowiadać na pytanie: "chcesz jedzonko" - odpowiada takim specyficznym, przedłużonym miauknięciem Nie zgodzę się też z tym, że kiedy zawołasz psa, to od razu przybiegnie...nie wiem, czy któraś z Was miała kiedyś jamnika albo bulteriera?

Hahaha ja mam bulgożka i tez nie zawsze słyszy wołanie pańci ot taki kotopies
mrokasia 11:59, 22 kwi 2022

Nasze koty też przychodzą na wołanie, przy czym reagują na swoje imiona, jakieś tam kici-kici jest kompletnie ignorowane .
Psy oczywiście czasem nie chcą przyjść ale zgodzisz się, że jednak komunikacja z kotem jest zupełna inna od tej z psem?
antracyt 12:10, 22 kwi 2022

U nas też kici-kici nie wchodzi w grę, po imieniu musi być
April 13:14, 22 kwi 2022

Mój kocur też reaguje tylko na swoje imię. Kotka różnie.
Przy okazji udało mi się upolować rzadkie zwierzę w ogrodzie czyli moją kicię, która na widok aparatu czmycha w takim tempie że migawka za nią zwykle nie nadąża

olciamanolcia 13:56, 22 kwi 2022

Coś Pięknego❤️❤️❤️
Martka 14:02, 22 kwi 2022

Dumna i elegancka, ach!
Judith 14:40, 22 kwi 2022

April, mój pies zachowuje się tak samo, gdy widzi aparat .
Kitek piękny!
Alija 15:13, 22 kwi 2022

Kocia piękność, cudna. A jak charakterek, bo z tym różnie bywa???
Moje koty w ogóle nie reagują na głos, bo obydwa głuche (u białych to częsta przypadłość).