czosnki niestety drogie i ja tylko max 15 posadzę bo jeszcze muszę tulipanów nasadzić, cebulowe dopiero od tamtego roku kupuje więc u mnie wiosną szału nie było
Tulipany na pewno kupię i to zdecydowanie więcej niż w poprzednim roku, ale jak zobaczyłam, że czosnków tak mało to najpierw sie skupiłam żeby w czosnki się zadobyć W tym sezonie miałam aż jednego haha i to kupiłam cebule w lutym
jeśli nornice nie wyżrą, już widzę, że coraz więcej tuneli na rabatach.
Dźwiękowe odstraszacze, które cały czas mam załączone, chyba nie do końca im przeszkadzają, muszę zacząć walkę przy użyciu jakichś granulek.
dobrze, że to już mój 3 rok odkąd zaczęłam cebulki kupowac, w pierwszym właśnie głównie na krokusach się skupiłam i teraz już dużo więcej będzie, bo się rozmnożyły.
W ubiegłym roku czosnki były u mnie na topie, a one największe kwoty robia.
Teraz tulipany, te jeszcze jakoś znośnie finansowo wychodzą.
U nas tez tylko białe i zaledwie po jednym opakowaniu na karton.
Na pewno w drugim rzucie będą.
A Ty tulipanów nie kupujesz?
Kurcze te liście u nich są wkurzające, ale w sumie z czosnkami jest tak samo, jak się obetnie za wcześnie to cebule w kolejnym roku będą słabsze no i trzeba przeboleć te uschloki.
U nas tez tylko białe i zaledwie po jednym opakowaniu na karton.
Na pewno w drugim rzucie będą.
A Ty tulipanów nie kupujesz?
Kurcze te liście u nich są wkurzające, ale w sumie z czosnkami jest tak samo, jak się obetnie za wcześnie to cebule w kolejnym roku będą słabsze no i trzeba przeboleć te uschloki.
To co w zeszłym roku kupiłam, ledwo starczyło, żeby na front posadzić, a i tak było "kapnięte" jak to Gosia nazwała, teraz posadzę na kolejnych rabatach, na których w tym roku nic nie było.
Fajne zakupy, Purple Pion piekne, nie wiem czy się skusze na tulipany, bo sie na nie pogniewałam. Wkurzają mnie ich liście. Muszę zapolować na krokusy i czochy.
Ty masz 2 razy większy ogród to i zapotrzebowanie 2 razy większe od mojego.
Choć nie powiem, z chęcią bym zaszalała jeszcze bardziej, tylko, że są jeszcze ograniczenia finansowe, które trzeba brać pod uwagę.