Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:42, 21 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
ja tez juz zaczęłam cebulowe kupować musiałam aż dwie biedronki odwiedzić żeby kupić 8 czosnków - niestety więcej nie było za to tulipanów było mnóstwo!
będę musiała się pobujać trochę po tych biedronkach żeby czosnków dokupić, nie widziałam w ogóle tych fioletowych są tylko białe ( na szczęście bardziej mi się podobają) czy u was w biedronkach są fioletowe?

U nas tez tylko białe i zaledwie po jednym opakowaniu na karton.
Na pewno w drugim rzucie będą.

A Ty tulipanów nie kupujesz?

Kurcze te liście u nich są wkurzające, ale w sumie z czosnkami jest tak samo, jak się obetnie za wcześnie to cebule w kolejnym roku będą słabsze no i trzeba przeboleć te uschloki.
lindsay80 21:45, 21 sie 2016

Sebek napisał(a)
Rozumiem bułki i cebulki kupić przy okazji, ale żeby 120 km po tulipany jechać?

Dziołszki - jak Wy hurtowej ilości krokusów czy innych cebulowych potrzebujecie to poczekajcie na promocje w listopadzie. Jeśli chodzi o tulipany, czosnki, hiacynty to marketowe ceny są bardzo okazyjne, ale krokusy czy szafirki lepiej w necie kupić

dobrze, że to już mój 3 rok odkąd zaczęłam cebulki kupowac, w pierwszym właśnie głównie na krokusach się skupiłam i teraz już dużo więcej będzie, bo się rozmnożyły.
W ubiegłym roku czosnki były u mnie na topie, a one największe kwoty robia.
Teraz tulipany, te jeszcze jakoś znośnie finansowo wychodzą.
Jagodaa 21:45, 21 sie 2016

Pięknie się wszystko rozrosło . Śliczne kompozycje donicowe, biała szałwia i nowa rabatka z darów .

Cebulowe... zapomniałam całkiem. Może dokupię czosnków i tulipany na jedna rabatę, powinnam też krokusy do donicy .
Pluszakowa 21:51, 21 sie 2016

To dopytam w temacie bo kupiłam jeden jedyny czosnek Mount Everest i on ma kształt cebula tak jakby polowa cebulki i to są wyczuwalne dwa ząbki. Jak będę go sadzić to dzielić te ząbki. Czy to jest normalne że ten czosnek to taka polowa cebulki w kształcie?

Edytko jak jutro u was aktualne to wiedz że trzymam kciuki
ren133 22:01, 21 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

No to nie masz więcej Jolu, musisz jeszcze ze 2 biedry obskoczyć to dorównasz
Ja sobie tą odmianę zapisałam już wiosną, po obejrzeniu fotek z ogródka Magnolii.

Ale będzie czad na wiosnę!!!!!!!
frezja 22:04, 21 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

dobrze, że to już mój 3 rok odkąd zaczęłam cebulki kupowac, w pierwszym właśnie głównie na krokusach się skupiłam i teraz już dużo więcej będzie, bo się rozmnożyły.

Krokusy wykopujesz ??
ren133 22:07, 21 sie 2016

A u mnie jeszcze nie było cebulowych
lindsay80 23:20, 21 sie 2016

Jagodaa napisał(a)
Pięknie się wszystko rozrosło . Śliczne kompozycje donicowe, biała szałwia i nowa rabatka z darów .

Cebulowe... zapomniałam całkiem. Może dokupię czosnków i tulipany na jedna rabatę, powinnam też krokusy do donicy .

Dziękuję - rośnie wszystko, bo w tym roku pogoda sprzyja, mało co podlewanie załączałam, Ty pewnie też?
lindsay80 23:22, 21 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
To dopytam w temacie bo kupiłam jeden jedyny czosnek Mount Everest i on ma kształt cebula tak jakby polowa cebulki i to są wyczuwalne dwa ząbki. Jak będę go sadzić to dzielić te ząbki. Czy to jest normalne że ten czosnek to taka polowa cebulki w kształcie?

Edytko jak jutro u was aktualne to wiedz że trzymam kciuki

Nie wiem, jak i tak się rozpada to może posadź oddzielnie.

Co do jutra to rano się okaże dopiero, walizka gotowa, ale jeszcze różnie może być.
lindsay80 23:24, 21 sie 2016

ren133 napisał(a)

Ale będzie czad na wiosnę!!!!!!!

jeśli nornice nie wyżrą, już widzę, że coraz więcej tuneli na rabatach.
Dźwiękowe odstraszacze, które cały czas mam załączone, chyba nie do końca im przeszkadzają, muszę zacząć walkę przy użyciu jakichś granulek.