Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lojalna_ 21:03, 21 sie 2016

Haha no niemozliwe jestescie . Doszły mi 4 paczki ...młody z siłowni wracał ale jazda
lindsay80 21:16, 21 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Haha no niemozliwe jestescie . Doszły mi 4 paczki ...młody z siłowni wracał ale jazda

rozpuściłaś wici rodzinne i gromadzisz coraz większe ilości - Ruda już spalona jakby kto pytał
nawigatorka 21:16, 21 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Ty masz 2 razy większy ogród to i zapotrzebowanie 2 razy większe od mojego.
Choć nie powiem, z chęcią bym zaszalała jeszcze bardziej, tylko, że są jeszcze ograniczenia finansowe, które trzeba brać pod uwagę.
tyle że u Ciebie ogrd prawie skończony. A u nas...nas szczególnie nie ma gdzie sadzic
Marta 21:17, 21 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja do dzisiaj nie miałam ani pół cebulki, ale już to się zmieniło

Tym razem wybrałam takie cebulowe.

Fajne zakupy, Purple Pion piekne, nie wiem czy się skusze na tulipany, bo sie na nie pogniewałam. Wkurzają mnie ich liście. Muszę zapolować na krokusy i czochy.
Filemon24 21:27, 21 sie 2016

ja tez juz zaczęłam cebulowe kupować musiałam aż dwie biedronki odwiedzić żeby kupić 8 czosnków - niestety więcej nie było za to tulipanów było mnóstwo!
będę musiała się pobujać trochę po tych biedronkach żeby czosnków dokupić, nie widziałam w ogóle tych fioletowych są tylko białe ( na szczęście bardziej mi się podobają) czy u was w biedronkach są fioletowe?
nawigatorka 21:30, 21 sie 2016

Tylko biale
lindsay80 21:38, 21 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
tyle że u Ciebie ogrd prawie skończony. A u nas...nas szczególnie nie ma gdzie sadzic

To co w zeszłym roku kupiłam, ledwo starczyło, żeby na front posadzić, a i tak było "kapnięte" jak to Gosia nazwała, teraz posadzę na kolejnych rabatach, na których w tym roku nic nie było.

Sebek 21:39, 21 sie 2016

Rozumiem bułki i cebulki kupić przy okazji, ale żeby 120 km po tulipany jechać?

Dziołszki - jak Wy hurtowej ilości krokusów czy innych cebulowych potrzebujecie to poczekajcie na promocje w listopadzie. Jeśli chodzi o tulipany, czosnki, hiacynty to marketowe ceny są bardzo okazyjne, ale krokusy czy szafirki lepiej w necie kupić
lindsay80 21:39, 21 sie 2016

Marta napisał(a)

Fajne zakupy, Purple Pion piekne, nie wiem czy się skusze na tulipany, bo sie na nie pogniewałam. Wkurzają mnie ich liście. Muszę zapolować na krokusy i czochy.

te liście to faktycznie spory mankament tulipanów, ale bez nich wiosna jakaś niepełna.
lindsay80 21:41, 21 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
ja tez juz zaczęłam cebulowe kupować musiałam aż dwie biedronki odwiedzić żeby kupić 8 czosnków - niestety więcej nie było za to tulipanów było mnóstwo!
będę musiała się pobujać trochę po tych biedronkach żeby czosnków dokupić, nie widziałam w ogóle tych fioletowych są tylko białe ( na szczęście bardziej mi się podobają) czy u was w biedronkach są fioletowe?

U nas tez tylko białe i zaledwie po jednym opakowaniu na karton.
Na pewno w drugim rzucie będą.

A Ty tulipanów nie kupujesz?

Kurcze te liście u nich są wkurzające, ale w sumie z czosnkami jest tak samo, jak się obetnie za wcześnie to cebule w kolejnym roku będą słabsze no i trzeba przeboleć te uschloki.