Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 16:56, 23 wrz 2021

Do góry

Jolu ale kolorowo zaszalałaś, zakupy super

Ewa chciała zobaczyć zakupy , skromne są , jeszcze jutro coś dojdzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:54, 23 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, spektakularna metamorfoza, dodajmy, że w bardzo niesprzyjających okolicznościach przyrody, a mimo to. Na tę fotkę mogłabym się gapić i gapić..
Glina i zielsko 16:53, 23 wrz 2021

Do góry

Budlejowa
PRZED
W TRAKCIE
PO

Ptasi gaj 16:46, 23 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Trawiasto, kolorowo, jeszcze czuć lato.
Brzozowy lasek cudowny. A kocimiętka naprawdę ma wspaniałe grona

Dziękuję Milus zaraz idę ten brzozowy lasek ograbiać. Oby tylko deszcz nie zaczął padać zachmurzyło się.

Ogród Basi i Romka 16:10, 23 wrz 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
A leśnej części były takie ogromne budki, nie wiem dla jakich ptaków, czy może to nie budki, bo tak właściwie to tak jakby były zamknięte, dla porównania na drzewie obok jest zwykła mała budka, a te takie ogromy

Wydaje mi się, że to barć dla pszczół.
Ogród prawie wymarzony … 16:01, 23 wrz 2021

Do góry
Tu będzie ta rabata.

Będą miskanty jeźowki rozchodniki tuje Danica mini kosodrzewinki i w pasie ponad 400 tulipanow

W ogródku Martki 15:57, 23 wrz 2021

Do góry
Rabata, która się zakwalifikowała jako "non dig", pięknie przekompostowana. Kartonu już prawie nie ma, za to kiedy odkryłam korę, zobaczyłam gęstą plątaninę dżdżownic! Takich ich ilości nie widziałam jeszcze w swoim ogrodzie i bardzo mnie ten poziom udżdżowniczenia ucieszył!

Powoli widać jesień, ale nie mam jeszcze zbyt wielu kolorowych liści, jeszcze czekam, co pokażą klony... Idę oglądać Waszą jesień

Ogród na piasku i z wielkim murem 15:56, 23 wrz 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Bujność widzę! Pięknie masz, lubię taki busz
pozdrawiam serdecznie!

Witam nowego/nową gościa/gościnię
Miło, że do mnie trafiłaś/trafiłeś
Co za karkołomne łamigłówki gramatyczne uprawiam, haha
Pozdrawiam równie serdecznie.
Glina i zielsko 15:55, 23 wrz 2021

Do góry

Nowy nabytek i łopatka którą sadziłam. Jej wielkość odpowiednia na moje aktualne możliwości.

Aaaa i zrobiłam sobie notatki co mam posadzone na której rabacie.

Pokaże wkrótce kilka iglaków do identyfikacji. Kupionych przed O.
W ogródku Martki 15:51, 23 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Powrót do prac ogrodowych uczciłam posadzeniem (wiem, późno) klona Katsura, który czekał od miesiąca. Pierwotna miejscówka była na pozór idealna:

Jednak okazała się niemożliwa, kiedy zaczęłam kopać dół. Warstwa gliny w tym miejscu poniżej 30 centymetrów głębokości jest tak twarda i zbita, że klon nie miałby szans. Powstała druga miejscówka. A z czasem do niej powstanie rabata.

Piękny klon! Kocham je wszystkie No na glinie na pewno byłoby mu ciężko przeżyć zimę.

Aha i jakie fajne ciski kupiłaś!
Ogród Basi i Romka 15:51, 23 wrz 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
A to moje ulubione miejsca z arboretum

Niesamowite, tajemnicze miejsce, baśniowe. Dziękuję za piękną wycieczkę.
W ogródku Martki 15:49, 23 wrz 2021

Do góry
Powrót do prac ogrodowych uczciłam posadzeniem (wiem, późno) klona Katsura, który czekał od miesiąca. Pierwotna miejscówka była na pozór idealna:

Jednak okazała się niemożliwa, kiedy zaczęłam kopać dół. Warstwa gliny w tym miejscu poniżej 30 centymetrów głębokości jest tak twarda i zbita, że klon nie miałby szans. Powstała druga miejscówka. A z czasem do niej powstanie rabata.

Ogród na piasku i z wielkim murem 15:45, 23 wrz 2021

Do góry
Irenko dzięki za troskę i życzliwe słowa Jakoś tak dziwnie teraz wygląda świat i nie jest to nasza polska specyfika. Strach włączać tv, aby znów nie słyszeć o nadzwyczajnych zjawiskach i ludzkich dramatach.
Niewiele czasu mogę poświecić na komputer, ale liczę na to, że będzie lepiej.
Zaglądałam na Twój wątek w pierwszej kolejności i radość gdy pojawiały się nowe wpisy
Buziaki.

Słoneczny Ogród 15:39, 23 wrz 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Przy chodniczku

Jakie piękne zawilce, piękne! W tych miskantach wyglądają zachwycająco.
Cudne.
Ogród na piasku i z wielkim murem 15:33, 23 wrz 2021

Do góry
Sylwia dzięki za wirtualną obecność. Zgadzam się z Tobą, że ten rok jest wyjątkowy w tym negatywnym znaczeniu. Różnie sobie radzimy z przeciwnościami, ważne jednak aby iść do przodu "pomimo"...
eM z poświęceniem wykonywał instruktażowe wskazówki dotyczące ogrodu i radził sobie nieźle, ale w pracach domowych wyraźnie potrzebował wsparcia. Przez dwa miesiące wspierała go "kobieca" pomoc dodatkowa, w innym przypadku pewnie przymierałabym z głodu
Może nie długo zacznę zaglądać na zaprzyjaźnione wątki
Pozdrawiam i również życzę dużo zdrowia, aby dać radę wszystkim nowym wyzwaniom
Ogród prawie wymarzony … 15:16, 23 wrz 2021

Do góry
Moje nóżek nie mają bo od poczatku nisko przycinalam, nóżki tworzą się właśnie przy cięciu wyższym. A jeżeli ma nóżkę to tak bym ją przyciela.
.
Ciężko jest ze zdj określić jak ciąć ,co innego jak na żywo się widzi i wtedy się już wie.Pozdrawiam.
Ogród prawie wymarzony … 15:12, 23 wrz 2021

Do góry
Może gdybym od początku przycinala je krótko to teraz byłyby inne a mnie się wysokich zachciało
Wim”s Red tez mam i w tym sezonie maja mega wielki kwiat

Ogród Basi 15:02, 23 wrz 2021

Do góry

Ciekawa jestem czy te cisy mogę wysadzić do mojego niskiego żywopłociku. Brakuje mi tam jeszcze około 35 cisów.

Ogród Basi 15:01, 23 wrz 2021

Do góry

W ogródku Martki 15:00, 23 wrz 2021

Do góry
Panie i Panowie, u mnie był krótki odpoczynek od wszystkiego, łącznie z komórką. Powróciłam dziś do ogrodu z nowymi planami, zakupami i zachwytami. Na Wasze wątki też za moment powrócę

Wątek oranżerii nadal aktualny, może nawet coraz bardziej, mam oferty, przy tej najlepszej jest fatalna obsługa klienta, ale być może dam im szansę. Okazuje się, że są nawet specjalne systemy kominowe (do kozy chcę), więc koza będzie, koniecznie z szybką, namiastka kominka.
Miejsce oranżerii już wiadome:

Klaruje się wizja różanki przed domem. W kombinacji głównie róże plus cis, cis przystrzyżony formalnie, róże jak to róże zależało mi na połączeniu linii prostych z rozczochranymi sylwetkami krzaczków różanych. Nie wiem jeszcze, jakie trawy, czy w ogóle byliny czy nie, na razie myślę o czystej różańce z cisem. Bardzo lubię same liście róż. Kolorystyka chyba będzie szła plamami, rzędami, czy jednak pomieszać? Tu mam dylematy. Na wishlist róż na tę rabatę jest tymczasem Desdemona, Gabriel Oak lub Munstead Wood, Gertruda Jekyll, Gentle Hermione. Wstępny plan jest taki (kratka to mniej więcej pół metra).

Na zdjęciu obecnie wygląda tak (jodła koreańska, przypomnijmy, wywędruje w inne miejsce działki, o ile przeżyje)

Cis właśnie dziś nadszedł i wracamy do punktu wyjścia, donic przybywa zamiast ubywać... a co z różami? Wszystko okaże się w weekend, czy pojadę po nie teraz czy dopiero na wiosnę czyli w maju.

Edit: mój szwagier właśnie trafnie podsumował: SADZI. A MIAŁA NIE.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies