Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:44, 08 maj 2014

Do góry
szałwia za chwilę zacznie kwitnąć

a tak pięknie były oblepione moje róże mszycą
Wersja mini mini 08:53, 08 maj 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Ja będę twarda ! nooo..... chyba, że będzie jakaś fajna szałwia

Do zobaczenia

hahhahaha
Wersja mini mini 06:57, 08 maj 2014

Do góry
Ja będę twarda ! nooo..... chyba, że będzie jakaś fajna szałwia

Do zobaczenia
W ogródku Iwony 20:57, 07 maj 2014

Do góry
Dzisiejszy zakup - szałwia. Jakoś tak sama wpadła mi do ręki

Zakup z poniedziałku - Percy Wieseman, już na swoim miejscu.

I zakup sprzed dwóch tygodni - Old Port pokazał pierwszego kwiatka.
Ogród, który ciągle zmieniam 20:49, 07 maj 2014

Do góry
Edytko szałwia rośnie zdecydowanie wyższa ,w pierwszym roku po posadzeniu to taka duża nie jest ,ale w następnych latach potrafi ładnie wybujać poszukam zdjęć
Ogród, który ciągle zmieniam 20:45, 07 maj 2014

Do góry
Jagódko, mam też lawendę koło róż, tylko chciałam szałwię przy jednej, która ma mieć 60 cm, a szałwia chyba niżej rośnie.. chyba że się mylę
Moja bajka 20:00, 07 maj 2014

Do góry
Hosta i szałwia super Szałwię też muszę kupić, tylko nigdy nie wiem którą, do róż chciałam dosadzić..
Moja bajka 19:53, 07 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja

Jagódko hortce akurat zdjątka nie zrobiłam, ale zrobię jutro i wrzucę. Na eteykietce napisali, że rośnie od 70-90 cm, a kolor kwiatów biały. Jutro wrzucę, obiecuję. A szałwia niech się rozmnaża, chętnie znajdę jej jeszcze niejedno miejsce Ogromnie się z niej cieszę
Moja bajka 19:50, 07 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.

Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja
Moja bajka 19:38, 07 maj 2014

Do góry
Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.
W cieniu - zacieniona 16:02, 06 maj 2014

Do góry
Szałwia omączona -sadzonki różnej wielkości z własnych nasionek -niebieska.
Moja bajka 17:18, 05 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy: trochę ziółek i jednorocznych Ja chyba nie powinnam wychodzić sama w miejsca gdzie są rośliny, bo nie umiem przejść obojętnie i zawsze coś przytargam

Gosiu to tak jak ja ,chociaż dzisiaj specjalnie jechałam do szkółki i zakupy wkleiłam u siebie ,fajne poczyniłaś zakupy ,ja z jednorocznych dopiero mam pelargonie zwisające i szałwia
Na Francuskiej 13:17, 05 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Super kwitnie wszystko! Ależ u Ciebie jednak wszystko do przodu... Moje czosnki dopiero w pąkach, a szałwia nawet jeszcze ich nie ma... Kiedy będzie już ciepło??? Kcem!

Och Aniu, cieszę się z każdego kwiatka Na szczęście u mnie nie było przymrozków, noce zimne, ale na +Czosnki szaleją coraz bardziej, za jesień znowu będę polować na nie w biedrze
Ja też już kcem ciepełko
Dziś kupiłam pierwszą partię pelargonii i innych doniczkowych. Jutro- jeśli pogoda pozwoli- pojedziemy po kompost i resztę pelasiek, a potem to już tylko sadzenie Uwielbiam to.
Na Francuskiej 13:06, 05 maj 2014

Do góry
Super kwitnie wszystko! Ależ u Ciebie jednak wszystko do przodu... Moje czosnki dopiero w pąkach, a szałwia nawet jeszcze ich nie ma... Kiedy będzie już ciepło??? Kcem!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:54, 05 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Szałwia omączona jest jednoroczna, tak? Jeśłi tak, to siałam kiedyś sama, łatwo z nią było. Ma ładny odcień fioletu, intensywny. Białą też miałam, ale ta mniej mi się widziała.

No właśnie, szkoda że nie wysiałam, ale teraz juz późno, przegapiłam w tym sezonie.
Najbardziej podobały mi się szałwie gdzie była mała domieszka białego do granatu i niebieskiego- śliczne były, ale teraz znalazłam tylko granat. Może gdzieś dopadnę jeszcze jasniejsze
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:48, 05 maj 2014

Do góry
Szałwia omączona jest jednoroczna, tak? Jeśłi tak, to siałam kiedyś sama, łatwo z nią było. Ma ładny odcień fioletu, intensywny. Białą też miałam, ale ta mniej mi się widziała.
Ogród, który ciągle zmieniam 12:33, 04 maj 2014

Do góry
bylinówka ,tojeść orzęsiona rozrasta się niemiłosiernie ,ale ma ładny bordowy kolor

kocimiętka i rozpanoszona szałwia omszona, na środku dereń biały
Wersja mini mini 12:23, 04 maj 2014

Do góry
Szałwia ma pąki

Orliki też (przepraszam tutaj mi ostrość "uciekła")

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:10, 04 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Mój buk trikolor jest u mnie od 6 lat i też zawsze późno startuje, podobnie jak perukowiec - tak ich uroda chyba, za to później i jeden i drugi zachwyca....

Piękne skarpety z buksika porobiłaś, a lawende masz jakąś inna odmiane niz ja, twoja bardziej zielona - moja taka niebieskawo-sina jest ale też ładnie sie rokrzewia. Moja szałwia na podobnym etapie jak u ciebie.
Pozdrawiam majowo, choć chłodny ten maj póki co............

Małgosiu czekam z niecierpliwością na buczka w pełni rozwiniętego. Pocieszeniem jest to, że wszyscy mówią o póżnym starcie. Zdjęcia troszkę przekłamane, lawenda nie jest aż tak jaskrawo zielona. Może dzisiaj spróbuję zrobić drugim aparatem

Majówka u nas chłodna, dopiero dzisiaj troszkę słoneczka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:58, 04 maj 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)
A ja teraz u Ciebie lawendka piękna - u mnie duża część wypadła,ale nie zraziłam się i sadzę następne
szpalerek hortensjowy super - papuguję po Tobie chyba, bo też czekam na hortki, powinny przyjść po weekendzie u Ciebie w ogóle chyba szybciej wszystko odbiło, bo szałwia już prawie kwitnie-szok
pozdrowionka!

Dominika u mnie z 8 lawend 1 podmarzła, coś tam z niej wychodzi ale ewidentnie widać, że dostała sztycha. A cała reszta to efekty floro...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies