Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Typografia ogrodu 09:30, 31 mar 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Jesli mogę wyrazić swoją opinię to tak duże brzozy przesadza się na jesieni jak soki przestaną krążyć teraz mozesz mieć problem żeby się przyjęły bo soki w brzozach już krążą i będą chorować.Teraz jest najlepsza pora do zbioru soku brzozowego.Ja swoje sadziłam 2lata temu w listopadzie i w pierwszym roku chorowały.Trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej.Pozdrawiam
tyle, że jesienią nie było planu ich sadzenia a do nastepnej jesieni oferta wykopania mogłaby wygasnąć.

poza tym poprzednie 15 sztuk sadzilismy w środku lata, podlaliśmy raz - przy sadzeniu. a teraz mają 6 metrów. te też dadzą rade
Typografia ogrodu 08:29, 31 mar 2016

Do góry
Jesli mogę wyrazić swoją opinię to tak duże brzozy przesadza się na jesieni jak soki przestaną krążyć teraz mozesz mieć problem żeby się przyjęły bo soki w brzozach już krążą i będą chorować.Teraz jest najlepsza pora do zbioru soku brzozowego.Ja swoje sadziłam 2lata temu w listopadzie i w pierwszym roku chorowały.Trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej.Pozdrawiam
Typografia ogrodu 08:08, 31 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
zagajnik brzozowy- ale zazdroszczę oczywiście nie sadzenia ale tego widoku i szumu łopoczących na wietrze liści

Dzięki Ewus(ale fajnie to brzmi)
Nie chcielismy od polydnia zakladac zywoplotu by nie zaslaniac sobie horyzontu.boki dzislki obsadzamy serbami bo wieje u nas bardzo. Ale wysokie brzozy naja gole nogi a korony wysoko wiec nie powinny zaslaniac za wiele i cien odbnich tez jest azurowy wiec powinno byc dobrze.
Typografia ogrodu 08:05, 31 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Świetne brzozy, od razu takie gotowe na fotki
Czekam na efekt sadzenia

Ps. Moje graby na przedplociu kwitna, mają długie wąsy...

Musze zatem porzadnie posprzatac.
Choc to tyłu tyłów.nigdy tam nic pozabkoszeniem trawy nie robilismy.

Serio kwitana? Az musialam wyguglac jak to wyglada czekam na fotki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:51, 31 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

tez uwielbiam ich klimat...choć w maju ciut mniej..bo nie widze ich wtedy przez załzawione oczy z powodu alergii na brzozy

Rozwalasz mnie normalnie! Piękna kolekcja! Też się przymierzam do brzóz pożytecznych - tylko sie nie mogę zdecydować które. Chcę posadzić 3-5, a jak podrosną wywalić jedną (przynajmniej) z wierzb. Mąż mnie za to ubije...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:43, 31 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Ech i u Ciebie zagajnik brzozowy ale zazdroszczę i się cieszę bo uwielbiam ich klimat

tez uwielbiam ich klimat...choć w maju ciut mniej..bo nie widze ich wtedy przez załzawione oczy z powodu alergii na brzozy
Ogród z uśmiechem 07:39, 31 mar 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Przyszło mi coś do głowy. Może w tym rogu z platanem nie robić żywopłociku cisowego a nasadzenia np. rododendronowe - tam jest cienia więcej , a zamiast tego lepiej wokół żwirowego kółeczka i tak pociągnąć coś takiego jak w ogrodzie Sylwi? Z lewej strony dałabym osłonę ze Szmaragdów a prawej od lasu np. ze świerków omorika (albo choiny kanadyjskiej)
To zdjęcie lepiej pokazuje miejsce z platanem.

Co o tym myślicie?

Właśnie to chciałam Ci zaproponować, masz naturalną kwaśną ziemię i przepuszczalną, idealna dla rododendronów, tylko ją wzbogać w korę i torf kwaśny. Rh stworzą wspaniały żywopłot , naturalny, dobrze będzie się komponował z lasem, a sosny jak podrosną będą idealnym towarzystwem dla Rh, nie zasłonią bo gałęzie będą wyżej a dadzą delikatny cień, nie zabiorą wody bo mają głęboki, palowy system korzeniowy. Swierki i brzozy nie są dobrym sąsiedztwem dla Rh bo one mają płytki i szeroki system korzeniowy i wysuszą każdą okolicę .
Typografia ogrodu 06:33, 31 mar 2016

Do góry
Świetne brzozy, od razu takie gotowe na fotki
Czekam na efekt sadzenia

Ps. Moje graby na przedplociu kwitna, mają długie wąsy...
Typografia ogrodu 22:40, 30 mar 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Hahaha! Jak to punkt widzenia szybko może się zmienić

Asiu, ja mam też brzozy oddalone od tarasu, ale pyłek to pyłek... leci z wiatrem. Poza tym za płotem mam kilkunastoletnie brzozy sąsiada i one najbardziej pylą...

Przezyjemy
Typografia ogrodu 22:35, 30 mar 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
To nieźle,to ja już wolę moje fredzle

Hahaha! Jak to punkt widzenia szybko może się zmienić

Asiu, ja mam też brzozy oddalone od tarasu, ale pyłek to pyłek... leci z wiatrem. Poza tym za płotem mam kilkunastoletnie brzozy sąsiada i one najbardziej pylą...
Typografia ogrodu 22:15, 30 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Brzozy miodzio ...cudne.....juz przebieram nóżkami
dzieki oby sie przyjely bo korzenie dosc grube mialy.a jak niw to wymienie na nowe
Typografia ogrodu 22:11, 30 mar 2016

Do góry
Brzozy miodzio ...cudne.....juz przebieram nóżkami
Typografia ogrodu 22:09, 30 mar 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Wyczuliśmy po zapachu. One wydzielają okropny zapach mocznika. Córki biegając pomiędzy drzewami powiedziały, że coś cuchnie. Robale pionowo postawione w pniach toczyły nasze brzozy Na zewnątrz było widać uszkodzona korę.

Nie wiem, czy atakują odmianowe. Miałam wtedy patyczki doorenboosów grubości kciuka, więc może się nie połasiły Od tamtej pory mam wstręt do każdej napotkanej ćmy

Oby naszych to nie spotkało...dzieki za ostrzezenie.nie znalam tego paskudztwa.
I zauwazylam ze używasz emotikonek?
Typografia ogrodu 22:06, 30 mar 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
nieczasowa jestem ale w obowiązkowym wątku mus być codziennie piękne brzozy !
zawstydzasz mnie Olu.i bardzo ciesza mniw Twohw wizyty czekam na rewolucje u Ciebie
Typografia ogrodu 22:06, 30 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ale straszny robal... a jak jak zauwazyłać, że coś się dzieje? a odmianowych nie atakuje?

Wyczuliśmy po zapachu. One wydzielają okropny zapach mocznika. Córki biegając pomiędzy drzewami powiedziały, że coś cuchnie. Robale pionowo postawione w pniach toczyły nasze brzozy Na zewnątrz było widać uszkodzona korę.

Nie wiem, czy atakują odmianowe. Miałam wtedy patyczki doorenboosów grubości kciuka, więc może się nie połasiły Od tamtej pory mam wstręt do każdej napotkanej ćmy
Typografia ogrodu 22:00, 30 mar 2016

Do góry
nieczasowa jestem ale w obowiązkowym wątku mus być codziennie piękne brzozy !
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:50, 30 mar 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Zakupy!
Brzozy z ławeczką fajne, ale chyba wyprostowałabym te wszystkie zakrętasy na rabatach?? I tył tujek to średni widok z ławki? Przylazła i się czepia

Carola witaj!
rabaty też mi się proste podobają ale czy to będzie grało z kostką na podjeździe?
oj tam dziewczyny nie pomyślałam o tej ławce
ale mam WAS czepiajcie się
Typografia ogrodu 21:24, 30 mar 2016

Do góry
martaibartek napisał(a)
Brzozy, brzozy, brzozy... będzie magicznie
Typografia ogrodu 20:57, 30 mar 2016

Do góry
Brzozy, brzozy, brzozy... będzie magicznie
Typografia ogrodu 20:52, 30 mar 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Zagajnik będzie czarodziejski. Już widzę, jak wypoczywacie w hamakach pomiędzy nimi...

Tez na to licze i wlasnie o hamakach myślę bo do tej pory wisialy mierzy wierzbami,ktorych lada.chwila juz nie bedzie.w starej czesci zagajnika brzozy maja juz po 5-6 metrow.te musza je dogonic a jakie brzozy masz Ty Marto? Zwykle czy doorenbosy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies