Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

kasiek 09:30, 03 kwi 2016

Piękne masz te pokoje w ogrodzie
Co do miejsca to na środku myślę że mogło by być fajnie gdyby nie zamykało osi widokowej - tzn stań po obu stronach działki i wyobraź sobie duże drzewa na srodku. Jeśli nie widzisz problemu że przysłaniaja Ci widok kolejny (za nimi) to sadź w kupie, ale jesli chciałabyś widzieć na przestrzał to posadź w sporym trójkacie, tak by jak się rozrosna to pnie nie zasłoniły widoku Kocham brzozy więc rozumiem
Pola 09:50, 03 kwi 2016

Siedzę z kawą na werandzie i przestawiam brzozy .....taki mam widok
toby 10:29, 03 kwi 2016

Na pewno cisowy żywpłot podkreśli ich urodę czyli pień który jest najładniejszy. Czy to odmiana o czysto białej korze 'Doorenbos' lub Grayswood Ghost?
Madzenka 10:53, 03 kwi 2016

Mi te brzozy na środku nie pasują. Do tego geometrycznego niemal francuskiego ogrodu -polskie rozwichrzone brzozy nie ten teges... Gdybys przerzuciła troche topiarów do drugiego pokoju i dodała jasnych traw to moze by pasowaly za którąs obwódką. Ale ja Jakoś tego nie widze. Posadziłabym drzewo z bardziej geometryczna korona aby nie zatracić dotychczasowego charakteru ogrodku.
Jolu decyzja o posadzeniu brzóz w tak małym ogrodzie powinna byc bardzo przemyślana., pamietaj ze wypije ci wode z całej okolicy i będzie miała bardzo płytkie korzenie, o trawniku w tym miejscu raczej zapomnij
Madzenka 10:55, 03 kwi 2016

Posadziłabym brzozy za cisami... Zrobiła cień w drugim pokoju i zasłoniła domek na tyłach
Pola 11:54, 03 kwi 2016

toby napisał(a)
Na pewno cisowy żywpłot podkreśli ich urodę czyli pień który jest najładniejszy. Czy to odmiana o czysto białej korze 'Doorenbos' lub Grayswood Ghost?

Tak to doorbensy....
Pola 11:57, 03 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Posadziłabym brzozy za cisami... Zrobiła cień w drugim pokoju i zasłoniła domek na tyłach

Marzenko, tam jest już 7 drzew, a twym dwie Nigru które będą rozłożyste....ale myślę dalej......
No z tym typem francuskim to mnie zaskoczyłaś.....wogóle tak o nim nie myślałam.....hihihi
Jeszcze czeka bok, w którym są tylko różaneczników, więc też o tym miejscu myślałam.....
Pola 12:14, 03 kwi 2016

kasiek napisał(a)
Piękne masz te pokoje w ogrodzie
Co do miejsca to na środku myślę że mogło by być fajnie gdyby nie zamykało osi widokowej - tzn stań po obu stronach działki i wyobraź sobie duże drzewa na srodku. Jeśli nie widzisz problemu że przysłaniaja Ci widok kolejny (za nimi) to sadź w kupie, ale jesli chciałabyś widzieć na przestrzał to posadź w sporym trójkacie, tak by jak się rozrosna to pnie nie zasłoniły widoku Kocham brzozy więc rozumiem

No i dlatego że je kocham tak jak ty muszą gdzieś być....
Pola 12:17, 03 kwi 2016

Przetaszczyłam je z boku, bo ten teren nie zagospodarowany, tam wczoraj przesadziłam różanecznik....
Gardenarium 17:54, 03 kwi 2016

Jeśli tutaj to pojedynczo, a jeśli tam w trawniku to było nieźle.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies