Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mała Eleczka 22:04, 09 wrz 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Przesuwania trawnika chyba JUŻ celowo nie zauważa
Jak nie ML, to może stipa, chociaz nie wiem jak będzie pasić z lawendą. Moje chłopaki nazywają ją "My little pony" co to przedszkole robi z dzieci.

Czyli wszystko pod kontrolą
Stipa z lawendą ładna ale coś mi tam nie pasowało. Chyba ze względu na kolor(ohydny, tak przy okazji) tynku. Sprawdzę jutro jeszcze raz.
Nic na siłę. Przecież na festiwal traw jedziemy

Fajna nazwę wymyślili. Bystre chłopaki
Moja córa jest na etapie syrenki barbie włosy "żółte".

Mała Eleczka 22:55, 08 wrz 2014

Do góry
Dziewczyny , stipa z lawendą, przecież to HIT połączenie …

u mnie burza i mam kłopot z netem … jak wróci mi full zasięg , to Wam pokaże to cudo

Mała Eleczka 22:39, 08 wrz 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Ale się uśmiałam Zobacz jak to trzeba kombinować, żeby dobrze było Kobiety w ramach ewolucji powinny dostać 3 rękę

Ten urlop w delegację to super pomysł. To jest korzyść obopulna. On nie cierpi, a Ty nie słyszysz gadania Istnieje też prawdopodobieństwo, że nawet nie zauważy różnicy

edit. Aha na razie zostaną same trawy. Podoba mi się, że są tam same ale pewnie coś dosadzę za dwa lata

ML jednak nie pasi mi z lawendami. To znaczy zestawienie jest super ale trawa wyłazi mi na 1/2 trawnika. Dziewczyny pocharatają się o nią jak będą biegać.

buziam

Przesuwania trawnika chyba JUŻ celowo nie zauważa
Jak nie ML, to może stipa, chociaz nie wiem jak będzie pasić z lawendą. Moje chłopaki nazywają ją "My little pony" co to przedszkole robi z dzieci.
W cieniu - zacieniona 17:55, 04 wrz 2014

Do góry
Stipa...
tyle emocji związanych z wysiewem...pikowaniem...
pięknie wyrosła,nawet zawiązała nasionka...
niestety przyroda ma swoje prawa...
posadzona w bardzo wietrznym miejscu nie wytrzymała i położyła się...zaczęła zagniwać...
powiązałam czuprynki...i wygląda ciekawie...teraz niestraszny jej wiatr...
Zakątek z fioletową ławeczką 13:53, 03 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jałowce po wizycie mojego nożycorękiego męża

Pogratuluj mężowi zrobiło się bardzo elegancko
I piękne nowe roślinki stipa piękna, planuję kupić na wiosnę ale nie wiem, jak znosi przymrozki? U mnie lokalny biegun zimna
Pozdrawiam serdecznie
Kosolkowa Pasja 13:03, 03 wrz 2014

Do góry
Co do rabaty, juz wiem. Na pewno nie róże. Czasem jednak jak coś sie napisze, to potem inaczej się na to patrzy Cebulowe wiosenne, bukszpan, kocimiętka lub szałwia - na pewno. I stipa.
Nie będę tego sadzic w tym roku (chyba), tylko cebulowe. No ale żeby cebule powtykać, to musze mieć plan. I stąd moje kolejne rozterki
Kosolkowa Pasja 12:38, 03 wrz 2014

Do góry
Pytanie odnośnie mojej małej okrągłej rabaty przed domem, pośrodku której magnolia. Czy mogę tam róże posadzić pod nią? Czy raczej to zły pomysł? No pastelle. Albo trawy od środka (stipa?) póżniej lawenda i coś różowego. Ale co.. I cebulowe. Jakieś inne, ciekawsze propozycje? Jak mi się przyjmie mój bukszpan (sadzonki) to mysle żeby tam z niego obwódke zrobić, no a klimatem musi nawiązywac do rabaty pod domem (bukszpan, róże, ostróżki, kocimiętka i szałwia) i różano-bylinowo-piwoniowej... Magnolia jak juz kiedyś pisałam - dwa lata tam siedzi juz, ale coś kiepskawo rośnie. Własciwie mam wrażenie, że nie rośnie Liście puszcza, nawet myslałam wiosną ze kwiaty będą, jakoś te pąki tak wyglądały, ale niestety, zawiodła mnie. Kwiaty powinna mieć rózowe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 01 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Seslerie akurat zakwitaja we wrześniu i ładnie współgrają z takimi trawami Chasmanthium latifolium , Sporobolus heterolepis , Stipa brachytricha , Luzula nivea , Deschampsia , Salix irrorata , Koeleria także można coś do róż dobrać,a pod nogi różom jest taki przywrotnik czerwonostopy niziutki jakieś 20 cm nie taki wysoki jak ten pospolity

No kochana aleś mi googlania zapodała bladego pojęcia o tych łacińskich ślicznotkach nie mam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:53, 31 sie 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko rozplenice świetne by były do róż, ale pamiętaj że późno startują. Może te seslerie albo jakieś trzęślice?

Seslerie akurat zakwitaja we wrześniu i ładnie współgrają z takimi trawami Chasmanthium latifolium , Sporobolus heterolepis , Stipa brachytricha , Luzula nivea , Deschampsia , Salix irrorata , Koeleria także można coś do róż dobrać,a pod nogi różom jest taki przywrotnik czerwonostopy niziutki jakieś 20 cm nie taki wysoki jak ten pospolity
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:24, 30 sie 2014

Do góry
Stipa z własnej siewki posadzona w bukszpanach ładnie rośnie. W tym miekscu powinna przeżyc, gdzyż jest tu sucho i za gabionami bardzo zacisznie

Żurawki wyżarte rok temu , posadznkowane ładni odbiły

Bukszpany pozarte prze trawy..chyba poobcinam te trawy...
Gdzieś na końcu świata... 21:47, 29 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Najpierw postaw sobie pytanie o wysokość tego co tam ma być..bo może być wysokości wrzosu lub niższe... To chyba w pierwszej kolejności.. Tak myśle ,że bordowa żurawka koło różowawego wrzosu to może nie być szczególne zestawienie..może taka zurawka rózowawa..czekaj ..poszukam

Może taka...

http://www.ogrodniczyraj.pl/cat,31_Sadzonki_ŻURAWKI,product,407_ŻURAWKA_MILAN__HEUCHERA__

Albo taka..

http://www.szkolka.krzemienica.pl/pl/p2480-zurawka_sparkling_burgundy_r.html

Ciężko mi kolor chwycić...
Ja mam viennę..mogę Ci podzielić
A o stipie nie myślałaś ????

Ela Aniela Ty mój, wiesz że ja wszystko i wszędzie przygarnę ponieważ mam te areały a u nas sklepów ogrodniczych porządnych jak na lekarstwo
Stipa jak najbardziej TAK podoba mi sie. Zanim trafiłam tu na forum to kupowałam przypadko roslinki i tak samo je sadziłam. Teraz musze jakos to ogarnac
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:01, 29 sie 2014

Do góry
Juzia - dzięki

Gardener - przed zimą tzn... już za niedługo, stipa powędruje do gruntu . Mam dla niej zaciszne miejsce

Ola - za chwilę będzie brzydko dlatego taki wysyp zdjęć teraz ...
Z pięknym trawnikiem mam nadzieję , że już będzie tak jakbym sobie tego życzyła ... Wówczas pozostanie tylko kilka miejsc które obsadzę roślinkami
Już się nie mogę doczekać tego momentu po .....
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:34, 29 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Stipa w donicach wyglada rewelacyjnie Co bedziesz z nimi robić na zimę bo lubią wymarzać a tu sa jeszcze bardziej narażone ?
Życie w wiejskim ogrodzie 20:00, 29 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Świeżutkie i energetyzujące

Podobają mi się te kolory Bardziej w tej kompozycji pasowałaby stipa ale nigdzie nie mogłem dostać i jest carex
Ogród do kwadratu 10:35, 28 sie 2014

Do góry

hakone fajnie kwitnie... niepozornie

Próbowałam wysiać na wiosnę nasiona z tej zwykłej zielonej ale nic nie wzeszło, nie jest taka chętna jak stipa.
Agnieszko pięknie masz i te pomidory. Mniam
Dla odmiany czas na zmiany... 11:24, 27 sie 2014

Do góry
przykro mi Edytko...ale ta stipa naprawdę wyglądała obłędnie z rozchodnikami Matrona..pozdr
Dla odmiany czas na zmiany... 08:34, 27 sie 2014

Do góry
Ewuś...machniom... niech no się tylko troszkę rozrosną

Gosiu, jesli mnie pamięć nie myli...a w tym wieku już może...to ten pasek ma szerokość ok 40 cm...przywrotniki też w takiej odległości od siebie...ale odradzano mi przywrotniki pod tuje ze względu na suszę...bo tuja żłopacz jest...więc się zastanów....ale fakt, że przywrotnik to cały sezon zdobi...najpierw liście , potem kwiaty, potem znowu liście i znowu kwiaty...ale się nagadałam...a stipa?...no cóż...chyba jakas pomrocznośc jasna...ale Czarownica wyrozumiała jest i obiecała że da

Gabrysiu...juz polane...teraz czekam
Dla odmiany czas na zmiany... 08:19, 27 sie 2014

Do góry
acha i zastanawiam sie jak mozna nie wziąć stipy od Czarownicy? nigdy nie pojmę! Stipa to cud nad cudypasuej do wszytskiego im więcej tym lepiej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 26 sie 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Anetko, a te zwiewne trawki na zawijaskowej to co, bo nie doczytałam zimują?
to stipa, zgodnie z teorią nie zimują, ale ubiegłą łagodną zimę przetrwały, teraz na dodatek mam nowe sieweczki na rabacie. Przyznam jednak, że taka 'przekwitła' niezbyt mi isę podoba, najbardziej ją lubię taką zieloną wiotką i delikatną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 25 sie 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
mówisz trawy.. to ja stipa .... nazbierałam nasionka z mojej jednej kwitnacej stipki zasiałam i juz dzis widziałm ze wzeszły , popikuje do doniczek i jak uda mi sie przez zimme przetrzymac to na wiosne bede miec wypasione sadzonki
takie wyzwanie podjełam ciekawi mnie efekt bo u mnie to trzeba miec w setkach jednak ta trawę dziesiatki nikt nie zauwaza

Lstioa mnoży się dzielnie, chyba podołasz tym setkom u mnie pełno siewek, ktore zamierzam przezimowac w domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies