Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:51, 25 sie 2014

noemi napisał(a)
Ach TE graby , pięknie się zagęściły, czekam na swoje i na taki efekt jak u Ciebie

wczoraj poszłam zrobić oprysk na szpeciele i mnie deszcz przegonił dzisiaj też kropiło … ehhh i mam kwadratowe kulki, tak musiałam mocno wyciąć grzyba … to się pożaliłam

buziak !

Madziu w tym roku nawet mój żywopłot grabowy zagrzybiony....taki rok. Dadzą radę, za rok będzie już lepiej. Wiosną opryski profilaktyczne zrobimy promanalem a potem miedzianem
Konstancja30 22:00, 25 sie 2014

zakochałam się na zabój w zawilcach na 340 srt ... od 2 dni siedzę w ogrodowiskowych akcjach cebulka i zrywam boki a miałam wnioski wyciągać ... zawsze uważałam, ze wiosna zaczyna się w marcu ... guzik prawda ... wiosna zaczyna się jesienią jak fariatki ją wkopują w ziemię ...
noemi 22:03, 25 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Madziu w tym roku nawet mój żywopłot grabowy zagrzybiony....taki rok. Dadzą radę, za rok będzie już lepiej. Wiosną opryski profilaktyczne zrobimy promanalem a potem miedzianem

Ściskam Cię mocno i dziękuję za pocieszenie mła

Trzcinniki będą , dziękuje za poradę w Wojsławicach się obkupię !
Magda70 22:08, 25 sie 2014

Madżen...a te graby co masz na przedpłociu to są odmianowe?
22:09, 25 sie 2014
tobie tez sie ferment zrobił ..hmm ...no to czekam do rana u any na odpowiedz...szczesliwie ja mam swoje maliny i nie zal ale w sklepie widziałam ile kosztuja..masakra jakas ta cena

w obi byłam akurat w innym celu bo rośliny tam super drogie ...cebule tez nie tanie (nic nie kupiłam 50zł nie moje - 30 twoich ulubionych angelique, kilka szafirków i irysków i krokusy które maja wielkie cebule to wziełam sobie)..być moze w tym roku juz nic nie kupie zobacze jak sie beda zachowywac zeszłoroczne

w zeszłym sezonie kupiłam czarne Quinn w Biedrze i wyrosły jakies rózowe co kwitły 2 dni i płatki opadły ... w necie nie zamawiam hurtowych ilosci ...jeszcze))
Madzenka 22:13, 25 sie 2014

Magda70 napisał(a)
Madżen...a te graby co masz na przedpłociu to są odmianowe?

Lmadziu te za płotem i na tyłach (pseudostożki) to graby fastigata - mają drobiniejsze liscie i bardziej zwarty pokrój. Na upartego wystarczyłoby cięcie 2 x w sezonie. W podjezdzie i w żywoplocie rośnie pospolity, ktory rośnie jak szalony.

Czekam aź M nożyce na wysięgniku kupi i wtedy będzie wieeeelkie cięciu
Madzenka 22:15, 25 sie 2014

noemi napisał(a)

Ściskam Cię mocno i dziękuję za pocieszenie mła

Trzcinniki będą , dziękuje za poradę w Wojsławicach się obkupię !

Madziu też o nich myśle bo są wąskie i strzeliste. Gdy dotrą Twoje daj znać jakie mają liście. Bo szukam czegoś podobnego do tataraka przed żywopłot grabowy, molinie nie konweniują.... Mam juz dla nich inne miejsce
22:16, 25 sie 2014
mówisz trawy.. to ja stipa .... nazbierałam nasionka z mojej jednej kwitnacej stipki zasiałam i juz dzis widziałm ze wzeszły , popikuje do doniczek i jak uda mi sie przez zimme przetrzymac to na wiosne bede miec wypasione sadzonki
takie wyzwanie podjełam ciekawi mnie efekt bo u mnie to trzeba miec w setkach jednak ta trawę dziesiatki nikt nie zauwaza
Madzenka 22:17, 25 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
zakochałam się na zabój w zawilcach na 340 srt ... od 2 dni siedzę w ogrodowiskowych akcjach cebulka i zrywam boki a miałam wnioski wyciągać ... zawsze uważałam, ze wiosna zaczyna się w marcu ... guzik prawda ... wiosna zaczyna się jesienią jak fariatki ją wkopują w ziemię ...

Iza ja w tym roku fundusze wydałam na róźe ale jakąś skarbonekę muszę wydać na jakieś 200 krokusow i jakieś jeszcze 200 tulipanow. Tylko nie wiem jakie kolory wybrać.
Madzenka 22:18, 25 sie 2014

eee_taam napisał(a)
mówisz trawy.. to ja stipa .... nazbierałam nasionka z mojej jednej kwitnacej stipki zasiałam i juz dzis widziałm ze wzeszły , popikuje do doniczek i jak uda mi sie przez zimme przetrzymac to na wiosne bede miec wypasione sadzonki
takie wyzwanie podjełam ciekawi mnie efekt bo u mnie to trzeba miec w setkach jednak ta trawę dziesiatki nikt nie zauwaza

Lstioa mnoży się dzielnie, chyba podołasz tym setkom u mnie pełno siewek, ktore zamierzam przezimowac w domu