Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:32, 06 wrz 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Donice dopiero się rozkręciły

Piękne kompozycje donicowe!!!
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:24, 06 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

To zestawienie traw i werbeny mistrzowskie

Wrzosy w donicach, a przed nimi hacone w donicach - piękne

Wiolka dużo rdestu widziałam w CO pięknie kwitnącego - chciałam kupić, ale nie mam gdzie posadzić

Zgadzam się z Milunią, mistrzowskie obłędne zestawienie traw i werbeny. Cudoooo
Masz wyjątkowo pięknie wybarwione Red Barony. Moje są bardziej blade i zielone.

Kompozycje donicowe przy wejściu świetne, proste a tak dobrze wyglądają

Nie piszę o buszu na rabatach, boskim trawniku etc. Wszystko idealne!!!
Spełnione marzenia 15:05, 06 wrz 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Nie pryskaj niczym, bo zniszczysz mikoryze. Nakarm trawnik to grzyby znikna same

Muszę się przyznać ze kupiłam już miedzian( tak mi poleciła pani sprzedajàca) ale nie miałam czasu go użyć. Wychodzi na to ze dobrze ze nie miałam
Spełnione marzenia 15:00, 06 wrz 2021

Do góry
Julka napisał(a)
Pomóżcie !! Na trawniku mam grzyby. Czym to opryskać żeby zniknęły ??

Nie pryskaj niczym, bo zniszczysz mikoryze. Nakarm trawnik to grzyby znikna same
Zieleń, drewno i antracyt 14:41, 06 wrz 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Widzę że masz lwie paszcze. Czy dosadzasz co roku czy już się rozsiewają i same się rządzą? Bo nie wiem czy zbierać nasiona i wiosną do skrzynek "czy dać im żyć na wolności".
Spełnione marzenia 14:10, 06 wrz 2021

Do góry

Spełnione marzenia 14:06, 06 wrz 2021

Do góry
Wrzesień ...

April podbija las... 14:03, 06 wrz 2021

Do góry
UlaB napisał(a)

Doczytałam co Ci Kasya napisała i przyznam bez bicia ze nie pamietam jaką mam odmiane, ale na pewno sa niskie. Musze poszperac czy mam zostawioną gdzieś metkę. Moje sa niziutkie, liscie wysokości mniej więcej jak kępa turzycy SS. Mam takie foto na komórce, troche mało wyjściowe (potem usune jesli sie nei spóźnię ) Z tyłu floks posadzony od czapy

Odnogi tej kępki wychodzą mi już lekko z pół metra dalej (widac kwiatki w tle po lewej - to nie jest druga zadzonka a odnoga). W razie czego ukopię Ci na testy/rozmnożenie.

Nie usuwaj, fajny jest, taki energetyczny. I ma ładnie błyszczące liście. Żaden z moich tak nie ma. Nie miałam pojęcia że się tak rozłażą. Już Gosiek też pisała że u niej łazikują. Mam chyba do niej bliżej
A floksy dobrze się przesadza, nawet teraz Właśnie to robiłam w weekend.
April podbija las... 13:29, 06 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

He, he, od razu mi się humor poprawił
Zawilce się okaże czy będą niskie. Bo na metce co innego a w necie co innego. A jaką odmianę masz co ci się rozłazi? Pokaż fotki

Doczytałam co Ci Kasya napisała i przyznam bez bicia ze nie pamietam jaką mam odmiane, ale na pewno sa niskie. Musze poszperac czy mam zostawioną gdzieś metkę. Moje sa niziutkie, liscie wysokości mniej więcej jak kępa turzycy SS. Mam takie foto na komórce, troche mało wyjściowe (potem usune jesli sie nei spóźnię ) Z tyłu floks posadzony od czapy

Odnogi tej kępki wychodzą mi już lekko z pół metra dalej (widac kwiatki w tle po lewej - to nie jest druga zadzonka a odnoga). W razie czego ukopię Ci na testy/rozmnożenie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:16, 06 wrz 2021

Do góry
Ala ww dźwignię zastosowałem przy 10letnim Flamingo, korona mocno przycięta i też się przyjął , podnośnika nie miałem

Mimozami jesień się zaczyna, złotawa krucha i miła ....

a wszystko to przez tę bezdomną jarzebinę

Ptasi gaj 12:39, 06 wrz 2021

Do góry
Elu sporo sadzenia będziesz miała Ja zaledwie kilka paczek kupiłam a już się zastanawiam kiedy posadzę.Krokusy Joanna Dark też kupiłam.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:16, 06 wrz 2021

Do góry
Jolu wczoraj zapowiadali u was przymrozki ale takie lekkie nie szkodzą roślinom.
Wiosną barbula bardzo obmarzła ale zregenerowała się i pięknie kwitnie
Jest piękny słoneczny dzień bez chmurek, niebo błękitne jak kwiaty barbuli

Ptasi gaj 11:46, 06 wrz 2021

Do góry
gobasia napisał(a)
Ela trawy to masz giganty i jakie piękne do tego jeszcze

bardzo mi się podoba u ciebie

5 kilo arbuza to już coś ...gigant
smaczny był?

To miskanty wysokie albo obszerne. Od zeszłego roku rzuciłam się na niższe palczatki. Bardzo dziękuję Gobasiu że się podoba mnie też. eM moeil wczoraj, że teraz jest tutaj najładniej.

Basiu to jałowiec suecica mam ich kilka jeden ma już ok 3 metrów. Bardzo dekoracyjny nie zabiera dużo miejsca wiosna wygląda tak jest bardzo jasny.

Dzisiaj przyszła paczka z cebulami 250 zł chciałam abyn wreszcie krokusów trochę posadziła. Ciągle się spóźniam z zakupami i później zostaje byle co.

Ogród do odnowy 11:25, 06 wrz 2021

Do góry
Blackfield podniesiony z pozycji leżącej, i niskie zawilce - Pretty Lady Diana

Village De Saint Yrieix Sous Aixe

Ogród do odnowy 11:17, 06 wrz 2021

Do góry
Hortensja Little Lime Jane szybko w deszczowym czasie w czerwony poleciały

Early Sensation

ten rozchodnik dobrze się trzyma

Phantom - zawsze z ażurowymi końcówkami

Ogród do odnowy 11:10, 06 wrz 2021

Do góry
Elegantissima ok 180

Ivory Halo ok. 140 cm

Matrona - suche stanowisko ale słońca mało

Przerwa na kawę... 10:59, 06 wrz 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Weekend miałam ogólnie leniwy. Udało się tylko podwiązać w końcu hortki i umocować z tyłu za domem panele do ściany. Jeszcze kupa roboty z tym jest. Trzeba kupić teraz listwy, pomalować i dobudować górę, kupić cięższe płytki na obciążenie bazy parasola, zrobić jej drewnianą obudowę. Pomalować całość. Na razie wygląda to tak. Czekam jeszcze na 2 krzesła. Mam nadzieję, że dojadą... stół jest rozkładany, taki akurat na 3-4 osoby. Listwy drewniane będą do końca belek.

Bardzo mi się tu podoba

oba panele tu zostaną?
Zieleń, drewno i antracyt 10:23, 06 wrz 2021

Do góry
Na nowej części bardzo podoba mi się teraz jabłonka Freja Mam nadzieję, że szybko nabierze masy. Na drugim zdjęciu widać ile musi jeszcze rosnąć To ten "patyczek w trawie z prawej strony zdjęcia.

Zieleń, drewno i antracyt 10:16, 06 wrz 2021

Do góry
Różanka czeka na porządki, pozostałe dziury czekają na podział irysów. Z daleka tego nie widać, ale z bliska już mi się nie podoba. Z ciekawostek, biały irys rozwija kolejne kwiaty i świeci z daleka

Przerwa na kawę... 10:13, 06 wrz 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Weekend miałam ogólnie leniwy. Udało się tylko podwiązać w końcu hortki i umocować z tyłu za domem panele do ściany. Jeszcze kupa roboty z tym jest. Trzeba kupić teraz listwy, pomalować i dobudować górę, kupić cięższe płytki na obciążenie bazy parasola, zrobić jej drewnianą obudowę. Pomalować całość. Na razie wygląda to tak. Czekam jeszcze na 2 krzesła. Mam nadzieję, że dojadą... stół jest rozkładany, taki akurat na 3-4 osoby. Listwy drewniane będą do końca belek.

Hortki oglądałam a to mi umknęło… jak to możliwe…
Super salonik zrobiłaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies