Zgadzam się z Milunią, mistrzowskie obłędne zestawienie traw i werbeny. Cudoooo
Masz wyjątkowo pięknie wybarwione Red Barony. Moje są bardziej blade i zielone.
Kompozycje donicowe przy wejściu świetne, proste a tak dobrze wyglądają
Nie piszę o buszu na rabatach, boskim trawniku etc. Wszystko idealne!!!
Widzę że masz lwie paszcze. Czy dosadzasz co roku czy już się rozsiewają i same się rządzą? Bo nie wiem czy zbierać nasiona i wiosną do skrzynek "czy dać im żyć na wolności".
Nie usuwaj, fajny jest, taki energetyczny. I ma ładnie błyszczące liście. Żaden z moich tak nie ma. Nie miałam pojęcia że się tak rozłażą. Już Gosiek też pisała że u niej łazikują. Mam chyba do niej bliżej
A floksy dobrze się przesadza, nawet teraz Właśnie to robiłam w weekend.
Doczytałam co Ci Kasya napisała i przyznam bez bicia ze nie pamietam jaką mam odmiane, ale na pewno sa niskie. Musze poszperac czy mam zostawioną gdzieś metkę. Moje sa niziutkie, liscie wysokości mniej więcej jak kępa turzycy SS. Mam takie foto na komórce, troche mało wyjściowe (potem usune jesli sie nei spóźnię ) Z tyłu floks posadzony od czapy
Odnogi tej kępki wychodzą mi już lekko z pół metra dalej (widac kwiatki w tle po lewej - to nie jest druga zadzonka a odnoga). W razie czego ukopię Ci na testy/rozmnożenie.
Jolu wczoraj zapowiadali u was przymrozki ale takie lekkie nie szkodzą roślinom.
Wiosną barbula bardzo obmarzła ale zregenerowała się i pięknie kwitnie
Jest piękny słoneczny dzień bez chmurek, niebo błękitne jak kwiaty barbuli
To miskanty wysokie albo obszerne. Od zeszłego roku rzuciłam się na niższe palczatki. Bardzo dziękuję Gobasiu że się podoba mnie też. eM moeil wczoraj, że teraz jest tutaj najładniej.
Basiu to jałowiec suecica mam ich kilka jeden ma już ok 3 metrów. Bardzo dekoracyjny nie zabiera dużo miejsca wiosna wygląda tak jest bardzo jasny.
Dzisiaj przyszła paczka z cebulami 250 zł chciałam abyn wreszcie krokusów trochę posadziła. Ciągle się spóźniam z zakupami i później zostaje byle co.
Na nowej części bardzo podoba mi się teraz jabłonka Freja Mam nadzieję, że szybko nabierze masy. Na drugim zdjęciu widać ile musi jeszcze rosnąć To ten "patyczek w trawie z prawej strony zdjęcia.
Różanka czeka na porządki, pozostałe dziury czekają na podział irysów. Z daleka tego nie widać, ale z bliska już mi się nie podoba. Z ciekawostek, biały irys rozwija kolejne kwiaty i świeci z daleka