Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:42, 12 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a jaki będzie żwirek? Bo jak bardzo jasny to może bym ale akcenty niepotrzebne ale jeśli ciemny to ja bym coś dala choc teraz masz tam same róże...może jarzmianka albo zawilce albo liatre...a co jeszcze będzie tam dosadzone?

Żwirek miał być ciemny ...
Przy kulkach ma jeżówki Caribbean Green i hakone ... nie wiem co można by tam dorzucić? ... jarzmianki chyba nie bo tam patelnia ...
Biała liatra? a może bialy rozchodnik?
A jak po lewo przy ściance będzie biala ławka to nie wystarczy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:38, 12 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a moze do tego dosadz mniejszy i czekaj az urosna

nie
Ogród z rzeźbą 21:31, 12 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)

I jeżówki dla odmiany:

Witaj
Widzę, ze masz Caribbean Green? Zadowolona jesteś? Pokazałabyś więcej zdjęć? Czy platki Twoich tez się tak wywijają?
Kurczę nie wiem co zrobic bo mój eM najchętniej by je wywalił bo mówi, że sa takie bladawce, wypłowiale, wyglądają jakby przekwitły
Pokładają Ci się?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:28, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Stożka chciałam na rabacie frontowej dosadzić do mniejszego takiego 85cm
Kasiu dziękuję

a moze do tego dosadz mniejszy i czekaj az urosna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 12 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

z tymi kuleczkami jest naprawde fajnie

a gdzie ty chcialas tego stozka, bo cos przegapilam i nie wiem...

Stożka chciałam na rabacie frontowej dosadzić do mniejszego takiego 85cm
Kasiu dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:18, 12 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak spotkanie z fachowcem było?

A było
I miał przyjść jutro ale przesunęliśmy to "równanie" na piątek bo jednak za gorąco jest trochę

Asiu A co myślisz o tym białym akcencie, który Iwonka proponuje?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:17, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ależ ja się absolutnie nie gniewam Iwonko ... to fajnie, że prezentujesz swoje zdanie ... bo to przecież nawet nie krytyka tylko sugestia ... Lubię bardzo takie podejście

Nie bardzo chciałabym tam hortensje ale może słusznie coś białego można by tam powtórzyć ... aby zgrało się z bielą ścianki? A może jednak jakiś element architektoniczny? Tam obok ścianki ma być jeszcze ławeczka, ale pewnie Ty widziałabyś to powtórzenie gdzieś na wysokości RB?
A jeśli faktycznie rośliny to może podpowiedz mi Iwonko jakie?

z tymi kuleczkami jest naprawde fajnie

a gdzie ty chcialas tego stozka, bo cos przegapilam i nie wiem...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:16, 12 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Reniu soczystość trawnika mnie powala ))

U mnie odległosc szmaragdów i hortek to metr z hakiem narazie maja luz ale mysle ze variegatusy za rok moga sie juz tam nie zmieścić /))

Miło mi
A tak sobie pomyślałam oglądając zdjęcia, które zrobiła Edytka, że może bym kilka variegatusów za hortki wcisnęła? ale ja tam mam chyba z 80cm ... jest sens zatem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 12 wrz 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Reniu i od razu Cię o niego zapytam, kupiłaś w donicy czy kopany z gruntu. Nie wiem czy klon się łatwo przyjmuje. Chciałam dosadzić coś do rh i tak mi klon w głowie siedzi, razem co prawda z miłorzębem... ale siedzi.
Czy ładnie przebarwia się na jesień?
Twój jest śliczny, mówisz na niego chudzina a ja bym bez wahania go adoptowała
Idę oglądać dalsze zdjęcia, pewnie na bezdechu zakończę

Kupiłam go u naszego pana z Z
W tym miejscu pasowało mi takie mniejsze drzewo o takiej mniej więcej formie a ponieważ nie był drogi decyzja była szybka
A przebarwia się ślicznie
Mam chyba gdzieś pod ręką takie jesienne zdjęcie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 12 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jacie, a czym ty podlewasz ten trawnik - tzn jakie dajesz mu witaminy ???
wygląda obłędnie

Dziękuję))) no tez nie mogę się na niego napatrzeć
Co trzy/cztery tygodnie daję siarczan amonu (ale tylko dlatego, że mam glebę zasadową) na przemian z azofoską.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:06, 12 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A evergold to zimuje Ci bez problemu??

Na tyle, ze po zimie nie cięłam go a jedynie wyskubywałam brzydkie źdźbła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:05, 12 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ależ piękny. Nawadnianie duuuużo daje. Już się w tym roku przekonałam o tym.
Teraz nie podlewam więc mam sino. Ponieważ jesień się zbliża więc już się tym nie przejmuję. Na wiosnę zacznę znowu nawadniać i nawozić. Po ostatnim rachunku za wodę to na ten sezon mam już dość.

Duuuużo daje A rachunki za wodę w tym roku już nie są takie wysokie bo często wylączaliśmy system ponieważ dużo padało
Ogród Marty 21:01, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marta
Ja dosadziłabym kulki + zimozielona bergenia, ewentualnie dorzuciłabym coś kwitnącego typu szałwia Ale trochę ciężko doradzić bo nie wiem co tam dokładnie rośnie i jaki jest kształt rabaty? Jakby wyraźną linią odznaczyć?
A to srebrzyste to brunnera? jaka?

Brunnera to Jack Frost, ale ona tam jest tymczasowo. Bergenia odpada, mam w innym miejscu i więcej nie chcę. Jeśli chodzi o kształt rabaty- hmmm, tu też jest problem, bo z prawej strony został wykuty beton i zastanawiam się nad pociągnięciem jej na prawo. Po prawej będą jeszcze płyty, bo tam główna trasa przelotowa, trawa zawsze była wydeptana. Koniec rabaty tam gdzie widać wąż (nie patrzec na ten zawijas przy autku)i kamyk???

Lewa strona- bukszpan chciałam pociągnąć dalej do kostki.

Muszę zdrobić zdjęcie z góry na rabatę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:01, 12 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, nie gniewaj się, bo ogólnie jest ślicznie.
Baron ładnie dodaje koloru. Jednak brakuje mi powtórzenia bieli. Choć jeden krzaczek hortensji. Trzcinniki jakoś tak ... nie przekonały mnie. Ładne są, ale coś mi brakuje w tym ujęciu.

Ależ ja się absolutnie nie gniewam Iwonko ... to fajnie, że prezentujesz swoje zdanie ... bo to przecież nawet nie krytyka tylko sugestia ... Lubię bardzo takie podejście

Nie bardzo chciałabym tam hortensje ale może słusznie coś białego można by tam powtórzyć ... aby zgrało się z bielą ścianki? A może jednak jakiś element architektoniczny? Tam obok ścianki ma być jeszcze ławeczka, ale pewnie Ty widziałabyś to powtórzenie gdzieś na wysokości RB?
A jeśli faktycznie rośliny to może podpowiedz mi Iwonko jakie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:49, 12 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
wszysto masz piękne ale najbardziej lubię kule ze śliwami przed ścianą

Napisz prosze ktory sezon masz evergoldy, bo moje w tym roku pierwszy raz zbrzydły....

A wiesz Marzenko, że chyba ja też
Evergoldy rosną u mnie od czerwca ubiegłego roku ... także nie wiadomo jak długo się nimi nacieszę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:47, 12 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wszystko piękne, ale Tosia rządzi ♡♡♡

Mówisz? Trza było sobie od razu psa kupić i od razu sukces murowany hi hi hi ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 12 wrz 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ren, pięęęekny wrzesień u ciebie.
Evergoldy wprost niemożliwe - dlaczego ja nie umiałam z nimi się obchodzić... ? Ile sezonów już tam rosną?

Podoba mi się połączenie Red Barona o limonkowej hosty - sama mam to w inspiracjach ale jak do tej pory nie zrealizowałam - bedzie pieknie jak się rozrośnie

motylku
Evergoldy sadziłam w czerwcu ubiegłego roku Nie maja u mnie jakichś mega warunków - rosną w półcieniu, mają nawadnianie, do dołka dałam im trochę kompostu, piasku i wymieszalam z ziemią Nie ścinałam ich po zimie a jedynie wyrywałam brzydkie źdźbła ... ale robiłam to na raty chyba ze trzy razy i to była najbardziej pracochłonna robota przy nich

Mam nadzieję, że rabata z RB w końcu się rozrośnie bo od maja ubiegłego roku przesadzałam go już trzy razy i jakoś nie miał szans wybujać

Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:35, 12 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
buuu doła mam od wczoraj jak zobaczyłam zdjęcia na pocieszenie wróciłam do zdjęć z początku Twojego wątku i miałaś rację z tymi kulami, odradzano Ci je a Ty swoje Pięknie to wszystko sobie zaplanowałaś

Iwonko
Jak Ty możesz mieć doła?!!! No co Ty? Przecież u ciebie pięknie jest!!! i tyle planów masz!!! taka wielką robotę ostatnio zrobiłaś!!! I będzie cuuuuuudnie jak to obsadzisz

PS Nooo z kulkami to fakt ... uparłam się jak osioł
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:32, 12 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Siedzę dziś cicho na O., bo mi czasu na pisanie brakuje, ale u Ciebie muszę się odezwać
A właściwie to nie wiem jak mam się odezwać, bo słów mi brakuje Reniu jest po prostu cudnie

jazzy napisał(a)
Renia, przepiękny ogród stworzyłaś! Napatrzeć się nie mogę!

lindsay80 napisał(a)
Powiedzieć, że się zachwyciłam, to mało!
Renia, w każdym miejscu cudnie, a perfekcja aż bije po oczach, widać, że ogrod sprawia Ci wielka frajdę!

rozark napisał(a)
Ładne masz te widoczki

frezja napisał(a)
Reniu, gratuluję pięknego ogrodu !!

ryska napisał(a)
Piękny ogród, wypasiony bym rzekła

siakowa napisał(a)
Każdym zdjęciem potwierdzasz to co napisalam wczesniej...wszystko I klasa !

anbu napisał(a)
Witam się u Ciebie
Śliczny masz ogród Reniu

Dziękuję wszystkim za tyle miłych słów na temat mojego ogrodu))))))
Bardzo przyjemnie czyta się takie pochwały
To naprawdę mobilizuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:27, 12 wrz 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kącik wypoczynkowy w jesiennych barwach. Wrzośce

Pięknie
Gracki robią za żywą zieloną ścianę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies