Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 19:29, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja kupuje w całości strasznie mi się pomysł podoba... ah ta Twoja konsekwencja w planowaniu to łopata w dłoń i możesz działać z tym koksem, a pod tą brzozą w żwirku może zielona hakonechloa albo Ice Dance (chociaż tu białe paski, albo będą idealnie pasować, albo mogą drażnić)

Przeniesienie skrzyń - wykopanie owocówek - równanie terenu - zakup mnóstwa ziemi od ogrodnika, bo tam płytko jest piach - sadzenie cisów.

Tak wygląda wstępny plan działania.

Myślałam o Ice Dance (bardzo ją lubię), ale przyszła mi na myśl sesleria, bo nie wymarza i szybko startuje, nie wiem też, jakby sobie ID poradziła na takiej patelni. U Motylka sesleria jest cudna i też w pobliżu są brzozy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:57, 21 wrz 2014

Do góry
Mariusz moja vernonia jest z Radkowa, Pszczółka mi kupiła i przywiozła.

Luki - każda roślinka ma plusy i minusy... takie z większą ilością minusów już wyciepałam lub w najbliższym czasie to zrobię.. niech przestanie padać

Sebek - no to mnie uspokoiłeś. Bo tak też mi sie wydawało.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 21 wrz 2014

Do góry
Aniu to może zorganizujemy wspólne pożegnanie bylin, które się podobają, ale przeszkadzają i szkoda się ich pozbyć... ponarzekamy sobie, polamentujemy i może będzie łatwiej ja nie wiem co zrobić z żółtą bylinówką, całośc jest okropna, ale pojedyńczych roślin strasznie mi szkoda... ah te nieszczęsne chciejstwa.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:29, 21 wrz 2014

Do góry
Ja kupuje w całości strasznie mi się pomysł podoba... ah ta Twoja konsekwencja w planowaniu to łopata w dłoń i możesz działać z tym koksem, a pod tą brzozą w żwirku może zielona hakonechloa albo Ice Dance (chociaż tu białe paski, albo będą idealnie pasować, albo mogą drażnić)
Ogród Loczka 16:48, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz miło było poznać i dziękuje za gościne Na pewno będzie jeszcze okazja powtórzyć takie spotkanie.
Trzymam kciuki za negocjacje o powiększaniu ogrodu
Zostawiam kilka zdjęć.

Dzięki Luki i zapraszam ponownie. Obiecuje że będzie więcej żurawek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:13, 21 wrz 2014

Do góry
Iwonko trzmielina jak wiele roślin sadzona była kilka lat temu bez żadnego pomysłu, ale ona na szczęście dobrze wygląda w swoim otoczeniu Ja mam chęc na wiele drzew u siebie na działce, ale tam gdzie moge coś posadzić biegnie linia energetyczna i nic wysokiego nie można, a buki mi się marzą

Łukasz ja dziękuje za zdjęcia i do następnego razu

Gosiu to ja dziękuje i na pewno w przyszłym roku przujade bo jeszcze kilka miejsc, które chciałbym zobaczyć jest i zapewne kilka takich, któe też chce zobaczyć, ale o nich nie wiem no i oczywiście najważniejsze ja również zapraszam w odwiedziny

Kasiu wyjazd bardzo udany i wiem, że się nie wymigam bo obiecywałem, swoją drogą musze przestać obiecywać odwiedziny bo sezonu mi braknie w przyszłym roku a ja już szykuje coś ciekawego na przyszły rok
Ogród Loczka 16:09, 21 wrz 2014

Do góry
I jeszcze raz zdjęcie z Gosią
Ogród Loczka 16:07, 21 wrz 2014

Do góry
Łukasz miło było poznać i dziękuje za gościne Na pewno będzie jeszcze okazja powtórzyć takie spotkanie.
Trzymam kciuki za negocjacje o powiększaniu ogrodu
Zostawiam kilka zdjęć.

Moja "przyziemna" :) pasja 13:49, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przy szarościach trzeba uwarzać z jakiego pigmentu są mieszane lub robione... jeżeli jest domieszka niebieskiego (nie pamiętam fahowej nazwy) to jasne kolory będę wpadały w błękit.

Tak, wiem... poszłam może trochę na łatwiznę ze względu na brak czasu i teraz to się mści .
Moja "przyziemna" :) pasja 13:29, 21 wrz 2014

Do góry
Przy szarościach trzeba uwarzać z jakiego pigmentu są mieszane lub robione... jeżeli jest domieszka niebieskiego (nie pamiętam fahowej nazwy) to jasne kolory będę wpadały w błękit.
Moja "przyziemna" :) pasja 12:39, 21 wrz 2014

Do góry
Jagoda jak ja znam ten ból z odcieniami szarości... wybierałem jaśniutki szary i to kolor z mieszalnika, żeby być pewnym odcieniu... po wyschnięciu miałem piękny jasno błekitny pokój, trzeba było malować drugi raz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:11, 21 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ula plany wyjazdowe do Wojsławice jeszcze niepewne. Jutro natomiast przyjedzie Luki
Wieczorkiem do Joli się wybieram a w niedzielę do Niepołomic jedziemy

No to szalejcie do woli
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:04, 21 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosieńka spotkanie super, foty Łukasza cudne. Ale sprawa jest prosta - piękny ogród to i piękne zdjęcia. Ale wiesz, że ja nie wiedziałam, że Ty masz aż tyle różnych żurawek? Gosia chcesz czy nie, robię Ci nalot w przyszłym roku. Też chcę zobaczyć Ciociogród i Cię wyściskać . Buziole

Kasia przecież już umówione jesteśmy i przyjechać musisz Ja nicnie kupiłam bo kasę już wydałam,
Luki jedną nową żurawkę wypatrzył tylko ale Łukasz parę roślinek wyhaczył bo miał nową inspirację
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:39, 20 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Żurawek była baardzo dużo ... ocena zdrwowtności: wzorowa

Uwielbiam Twoje fotki Dzięki
Ogród Loczka 22:00, 20 wrz 2014

Do góry
Ja z Gosią u Kapiasa. Focia made by Luki.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:54, 20 wrz 2014

Do góry

No i zdjęcie u Kapiasa z Łukaszem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:42, 20 wrz 2014

Do góry

Żurawek była baardzo dużo ... ocena zdrwowtności: wzorowa
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:35, 20 wrz 2014

Do góry
Nowe nasadzenia... w przyszłym roku będzie niezły szał
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:22, 20 wrz 2014

Do góry
Gosiu dziękuje bardzo za miłe przyjęcie, za poświęcony czas i za świetny dzień.
Bardzo dziękuje

Teraz słów kilka o ogrodzie... jeszcze się to nie zdarzyło, ale to pierwszy ogród, który w rzeczywistości jest większy niż by się wydawał na zdjęciach
Mnóstwo w nim koloru, pięknych zadbanych roślin i ciekawych zakątków... jak to dobrze już wiedzieć gdzie co jest
Pamiętam ogród z zdjęć na samym początku Twojej obecności na O teraz to całkiem inne miejsce... piękniejsze i z tego co dzisiaj tak słuchałem o zmianach będzie jeszcze lepszy.
W sumie to zapomniałem zapytać co stanie się z nową przestrzenią po wymianie żywopłotu

No to pokaże ogród moim okiem... i aż głupi się przyznać, ale mam tylko jedno zdjęcie właścicielki w swoim ogrodzie i to jeszcze podpora 'zamknęła usta'

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:22, 20 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies