Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

katiaxx 19:19, 21 wrz 2014

tak, narysowałaś super, ja bym tak nie umiała , juz widać że będzie pięknie jeśli zostawisz pod brzozą kamyczki będzie można na nie stąpnąć czyli jakby zwiększy to sam placyk, jak posadzisz jakieś fajne trawki ten kwadrat będzie nie do ruszenia - jak cześć rabaty.
Jak duża będzie cześć w płytach ? bo nie doczytałam.
Generalnie plan uważam za super i zazdroszczę że tak super to obmyśliłaś w dodatku współgra z nasadzeniami trawiastymi w donicach
bdan 19:26, 21 wrz 2014

Ja mam beckersa u syna, jaśniejszą i ciemniejszą (light grey i stur dust, córka jak malowała to nie było stur dust i ma stony grey)

tu masz próbki na stronie, post liny

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132393-FARBA-SZARA-szare-farby-do-wn%C4%99trz-na-%C5%9Bciany-odcienie-producenci-opinie/page5
Jagodaa 19:29, 21 wrz 2014

Luki napisał(a)
Ja kupuje w całości strasznie mi się pomysł podoba... ah ta Twoja konsekwencja w planowaniu to łopata w dłoń i możesz działać z tym koksem, a pod tą brzozą w żwirku może zielona hakonechloa albo Ice Dance (chociaż tu białe paski, albo będą idealnie pasować, albo mogą drażnić)

Przeniesienie skrzyń - wykopanie owocówek - równanie terenu - zakup mnóstwa ziemi od ogrodnika, bo tam płytko jest piach - sadzenie cisów.

Tak wygląda wstępny plan działania.

Myślałam o Ice Dance (bardzo ją lubię), ale przyszła mi na myśl sesleria, bo nie wymarza i szybko startuje, nie wiem też, jakby sobie ID poradziła na takiej patelni. U Motylka sesleria jest cudna i też w pobliżu są brzozy.
Jagodaa 19:39, 21 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Jagoda, sadź. Bosko.
Ty się przygotuj na wybieranie z Kamoli liści
Trzyma w formie

A widzisz, tam chyba jednak będzie trawsko, ale mała różnica, bo z trawska suche źdźbła trzeba wyskubywać . Robota musi być!
Jagodaa 19:42, 21 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
Jagoda, ja mam śnieżkę zagubiony list, jest jasnoszara i nie ma w sobie nic z błękitu.

http://www.sniezkasatynowa.pl/kolor/503

ja miałam mieć w sypiali jakąś złamaną biel w odcieniu chłodniejszym , wzięłam ze wzornika, delikatny szarawy kolor- wyszedł ni to błękit, ni to wrzos, maskara nie znoszę wrzosowych kolorów.

On jest taki prawie biały? ja chcę trochę wyraźniejszy szary, ale nie ciemny.

Ja mam niebieściutki, no przecież nie chcę takiego . Dobrze, że próby porobiłam, tylko 5l farby do wywałki, drugie 5 oddam.
Jagodaa 19:47, 21 wrz 2014

Pawlus napisał(a)
Fiu, fiu. Zapowiada się super. Tylko co wiosną? Trawy, jeżówki i werbena kwitną latem.
Duży jest ten kwadrat z brzozą? Może kostka bukszpanowa?
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/84/3d/91/843d91ef03407bdd02f530e911a16f20.jpg

....teraz to nie wiem, czy całkiem planów nie zmienię, po tej fotce!!!!!! boska!

Po pierwsze liczę, że brzozy są ozdobą samą w sobie , a po drugie kłosownica bardzo szybko rusza. To jest ciepłe miejsce.

Kwadrat, tak pi razy drzwi, nie będzie mniejszy niż 2x2m. Ciekawe, jakie wymiary ma ten z linka...
Jagodaa 19:49, 21 wrz 2014

butterfly napisał(a)
O, a ja pomyślałam nie o jednej dużej ale paru małych kostkach

Piekny rysunek, tęz biorę w całości

A mnie się tak Twoja sesleria podoba, że o niej pomyślałam do całego kwadratu .

Kostki bukszpanowe dałoby się dość szybko zrobić z mini sadzonek.
katiaxx 19:51, 21 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

On jest taki prawie biały? ja chcę trochę wyraźniejszy szary, ale nie ciemny.

Ja mam niebieściutki, no przecież nie chcę takiego . Dobrze, że próby porobiłam, tylko 5l farby do wywałki, drugie 5 oddam.

on jest jasny, na ścianie ciut ciemniejszy niż na próbniku ale na pewno nie należy do zdecydowanych kolorów. Pstryknęłam fotkę jak kontrastuje z białym, zaraz usunę.

Jagodaa 19:52, 21 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
tak, narysowałaś super, ja bym tak nie umiała , juz widać że będzie pięknie jeśli zostawisz pod brzozą kamyczki będzie można na nie stąpnąć czyli jakby zwiększy to sam placyk, jak posadzisz jakieś fajne trawki ten kwadrat będzie nie do ruszenia - jak cześć rabaty.
Jak duża będzie cześć w płytach ? bo nie doczytałam.
Generalnie plan uważam za super i zazdroszczę że tak super to obmyśliłaś w dodatku współgra z nasadzeniami trawiastymi w donicach

dzięki!

Ten placyk będzie duży, więc kwadrat nie będzie na przedłużkę potrzebny , tak ok 3,7x4-4,5m. Tam w sumie jest 8,5m, więc można kombinować z zagospodarowaniem. Jak już donica powstanie, to będzie mi się lepiej myśleć .
Jagodaa 19:56, 21 wrz 2014

bdan napisał(a)
Ja mam beckersa u syna, jaśniejszą i ciemniejszą (light grey i stur dust, córka jak malowała to nie było stur dust i ma stony grey)

tu masz próbki na stronie, post liny

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132393-FARBA-SZARA-szare-farby-do-wn%C4%99trz-na-%C5%9Bciany-odcienie-producenci-opinie/page5

Danusiu dzięki! Świetne porównanie, że też ja głupia wcześniej nie poszukałam informacji na temat farb... Jeszcze się do Ciebie zgłoszę po więcej szczegółów.