Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 12:24, 21 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)

Hahahaha... a ja byłam pewna, że piszesz o przesadzaniu
Uczę się panować nad tym...

Juzia masz naprawdę fajny ogród i najważniejsze jest to, że cały czas chcesz i cały czas dążysz to tego swojego wymarzonego.
Jagodaa 12:25, 21 wrz 2014

Zielona napisał(a)
A gdzie je ustrzeliłaś? U siebie???

Nie, to wrześniowe Włochy.
Jagodaa 12:28, 21 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Ale one już wiosną miały potencjał, no cuuudne są i już, trawy jednak twrorzą niesamowitą magię w ogrodzie.

Tak, to prawda. Przed Ogrodowiskiem nie miałam o nich pojęcia. Istniała dla mnie Trawa Pampasowa, Zebrinius, Kostrzewa Sina, a od siebie z podwórka... Mozga, której szczerze nie znoszę!
Jagodaa 12:30, 21 wrz 2014

Wściekła jestem niesamowicie! Wrrrrrrrrrrrr..... farba miała być szara, a jest błękitna!

Luki 12:39, 21 wrz 2014

Jagoda jak ja znam ten ból z odcieniami szarości... wybierałem jaśniutki szary i to kolor z mieszalnika, żeby być pewnym odcieniu... po wyschnięciu miałem piękny jasno błekitny pokój, trzeba było malować drugi raz
Jagodaa 13:17, 21 wrz 2014

No właśnie... Ciemny szary jest ok, ale ten jasny... poczekam aż wyschnie, maznę drugi raz. Jak mnie będzie wkurzać, muszę zmienić farbę.
Luki 13:29, 21 wrz 2014

Przy szarościach trzeba uwarzać z jakiego pigmentu są mieszane lub robione... jeżeli jest domieszka niebieskiego (nie pamiętam fahowej nazwy) to jasne kolory będę wpadały w błękit.
Jagodaa 13:49, 21 wrz 2014

Luki napisał(a)
Przy szarościach trzeba uwarzać z jakiego pigmentu są mieszane lub robione... jeżeli jest domieszka niebieskiego (nie pamiętam fahowej nazwy) to jasne kolory będę wpadały w błękit.

Tak, wiem... poszłam może trochę na łatwiznę ze względu na brak czasu i teraz to się mści .
Jagodaa 13:57, 21 wrz 2014

Chyba będę zmuszona wprowadzić lekkie zmiany do mojego projektu rabaty z brzozami.

Wciąż nie dawało mi spokoju, czy 7,5-metrowy odcinek pomieści 3 brzozy. Do tego trzeba zachować odstęp od świerków z jednej strony, a z drugiej od donicy.

Po obejrzeniu wczoraj dorosłych egzemplarzy, widzę, że aby drzewa były dostatecznie wyeksponowane, powinny być tylko dwa. A dwa... jakoś dziwnie.
Juzia 14:02, 21 wrz 2014

No i? Jaka decyzja?