Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:39, 16 sty 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)
U Ciebie jest idealnie

Rany Ula ale komplement
Zaczyna się okres gdzie ogród wygląda najmniej korzystnie (czyli po śniegu a przez wypuszczeniem liści)
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:37, 16 sty 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Ogród piękny, zadbany da sobie radę, więc przede wszystkim życzę udanej realizacji planów lokalowych .
Bardzo mi się podobają te czerwone ozdoby. Co rośnie na trzmielinie - nie wiem. Wygląda na to że jej to zbytnio nie przeszkadza. Natomiast ta druga może za bardzo wysila się na owocowanie? Pewności jednak nie mam. Zresztą jak jej wytłumaczyć żeby nie szalała? Może wyczerpały się składniki pokarmowe w podłożu?

Rosną blisko siebie więc gleba ta sama, może jak i dzieci - każde inne
Ogród dziękuje, chyba lubi opiekuna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:35, 16 sty 2022

Do góry
Mam chwilkę to może jakieś porównania wreszcie
2015

2021

i w przeciwnym kierunku

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:35, 16 sty 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Angielska zima, albo wczesna wiosna

Dziś tez był taki mix - juz sporo symptomów przedwiośnia, choć oszroniony trawnik
Niemniej jednak już w gotowości wiosennej - ciemierniki
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 14:23, 16 sty 2022

Do góry
Powstawały plany na cypelek z nowym ciurkadłem

Po sadzeniu

Ogród długi 14:16, 16 sty 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Czekam, co wymyślisz Na pewno będzie pięknie

Oj, zobaczymy. Tam znów ściana, więc miejsca nie będzie za dużo, bo planuję, tak jak kiedyś mi radziła Anda, rozkładać basen.

Tymczasem zastanawiam się, jak rozplanować pasek wzdłuż siatki. Natchnęła mnie Judith, która rozpoczęła knucie w tym temacie.

Tu się zaczyna ten pasek.

Pojęcia nie mam, co wsadzić. Nie mogłam zostawić więcej miejsca, bo chciałam żeby można tu było wjechać samochodem. Dziatwa kiedyś urośnie, musi mieć miejsce, żeby wjechać na posesję. Nie lubię stojących samochodów przy drogach.
Myślałam o jakimś krzewie bezpośrednio za tujami, a potem cisy baccata? Dałyby radę? Chodzą mi po głowie berberysy, może trzy Nigry? W jednym miejscu rośnie już winobluszcz.

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 14:14, 16 sty 2022

Do góry
Realizacja

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 14:06, 16 sty 2022

Do góry

Powstawały plany na otoczenie

Ogród prawie wymarzony … 13:50, 16 sty 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Teraz jak tylko zaczną startować podleje je i podsypię nawozem . Mam nadzieje ,że w tym sezonie będą miały piękny kwiat. Tez tak myślałam że to może być choroba grzybowa . Możliwe , że od kory.
Dam im szanse bo uwielbiam piwonie.

Te piwonie są od mojej sąsiadki - nie nawozi i o zgrozo nie podlewa nic w swoim ogrodzie i ma takie cuda

Przepiękna jest ta biała piwoniaTeż piwoni nie nawoże. Wiosną zamierzam kupić białą bo nie mam, i pomyśleć że kiedyś ich nie lubiłam tak jak astrów babcinowatych i tulipanów, chyba sie stażeje bo ja aż siebie nie rozpoznaje
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 13:33, 16 sty 2022

Do góry
Następna trudna przeprawa to zmiana elementu wodnego. Nareszcie. Nie mogłam patrzeć na stare oczko

Pomysłów na nowe ciurkadełko było mnóstwo i długo nie mogłam się zdecydować. Analizowaliśmy koszty, możliwości samodzielnego zrobienia i co najważniejsze dostosowanie do reszty ogrodu. W wielkim skrócie stanęło na kulach betonowych w kręgu. Zaczęliśmy tworzyć kule

W międzyczasie rozbierało się stare oczko

W samym słońcu 13:26, 16 sty 2022

Do góry
sarenka napisał(a)
Basiu, dziekuje. Ta rabata jest fajna, lubię ją, teraz pióropusze puszczają rozplenice i teraz druga rabata zaczyna być ciekawsza

Mam taki kawałek wolnego miejsca między dwoma drzewami, może ktoś coś mi doradzi?
Ja bym dała tam hortensje bukietową,albo jedna z dużych limka albo magical moonolight lub frise melba a nawet phantom.Albo dwie bukietowe z mniejszych np mont blanc , sundae frise,lub diamantino.Rozchodnika wysunełabym bardziej do przodu,bardzo ładny jest.
Ogród prawie wymarzony … 13:19, 16 sty 2022

Do góry
Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Ma Pani racje- zostawię je w spokoju - dam im się dobrze ukorzenić i wypuścić gałązki - ściąć zdążę zawsze - naprawić będzie trudniej Ambrowce to piekne drzewa - szczególnie jesienią i przyznaje że już nie mogę doczekać się tego widoku u siebie.
W zasadzie swoim drzewom które mam w ogrodzie pozwalam na samowolkę - ale czeka mnie cięcie platanów bo już się za bardzo rozrosły - tylko. boje się , ze zamiast kul kwadraty porobięChcę także delikatnie podciąć brzozy - graby przycięłam w październiku dwa lata temu ale tylko lekko z góry aby wyrównać szpaler.
Wstawiam zdjęcie ambrowców- widać , że jest różnica przede wszystkim w grubości .

Tu razem

W samym słońcu 13:14, 16 sty 2022

Do góry
Tu jest drugi fragment gdzie nie mogę nic wymyślić. Po prawej stronie są borówki, po lewej przy siatce tuje, niedługo za płotem powlbudowang będzie dom. Myślałam o posadzeniu paru szczepinych grabow, a niżej jakieś trawy, jeżówki, szałwie,trawy
Właśnie szukam szklarni która z tyłu działki postawimy

Jeszcze donica przy tarasie będę miała do ogarnięcia ale to dopiero jak ona powstanie.

To proso Northwind podoba mi się i myślę że tam między klony posadzę.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 13:05, 16 sty 2022

Do góry

Tu jeszcze nie wszystko mnie zadowala, jeszcze zmieniam. Czekam co będzie w przyszłym sezonie
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:57, 16 sty 2022

Do góry

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:52, 16 sty 2022

Do góry

Wzdłuż domu na miejscu skalniaka powstawała różanka

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:44, 16 sty 2022

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:25, 16 sty 2022

Do góry
Wczorajsze, wycinanie seslerii jesiennej przy świetle altanowym

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:20, 16 sty 2022

Do góry

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:18, 16 sty 2022

Do góry
Pozostałości starych rabat zostały przeniesione do przechowalnika i można było zrobić trawnik w okolicy tej rabaty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies