Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 17:18, 27 kwi 2022

Problem ze wstawaniem z łóżka to ja mam codziennie
olciamanolcia 17:21, 27 kwi 2022

Ja mam 45 lat mój Niemąż 53 i zawsze mówię ze ja jestem po 40 tce a On przed 60 - tką
DariaB 17:23, 27 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Ja mam 45 lat mój Niemąż 53 i zawsze mówię ze ja jestem po 40 tce a On przed 60 - tką

Toć to prawda przecież
Mój mąż starszy ode mnie o 5 lat może dlatego go duże drzewa nie ruszają nie wiem gdzie się chce wybierać
Anda 18:59, 27 kwi 2022

DariaB napisał(a)

[
Jeszcze jedna wersja, bukszpany ułożone w trójkąt, tylko dwie rozplenice i więcej stip

Wg mnie ta wersja jest najlepsza Ten miskant tam troszkę za wysoki. Na jego miejsca dałabym rozplenicę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:03, 27 kwi 2022

I jeszcz tylko taka uwaga. Nie sadź bylin w liniach prostych, tylko bardziej w trójkątach, zygzakach, w nierównych odległościach. To wygląda bardziej naturalnie, zwłaszcza w rabatach bylinowych. Drzewa w szpalerach to oczywiście inna historia, tu już porządek musi być Hortensje i róże tez sadź nieregularnie, jak byliny. Inaczej będzie sztywno. Na dodatek jeśli będą nierówno rosły to będzie to bardziej widać przy równych rządkach i odległościach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 19:04, 27 kwi 2022

Wpadłam zobaczyć, co planujesz. Jakie tu profesjonalne rysunki! Chyba cię zatrudnię do mojego ogrodu

A te róże jakie piękne, szczególnie ta bordowa, MW.
DariaB 19:12, 27 kwi 2022

Anda napisał(a)

Wg mnie ta wersja jest najlepsza Ten miskant tam troszkę za wysoki. Na jego miejsca dałabym rozplenicę.

Tak coś czułam, że to będzie ta wersja. Trochę mi szkoda tego miscanta, ale będzie mu trzeba znaleźć w takim razie inne miejsce. Kulki bukszpanowe mam takie maciupkie, że nie wiem kiedy podrosną. Ewuś, a co z tym winklem? Tam się taka dziura zrobiła. Dołożyć tam jeszcze jakąś różę? Byliny starałam się ułożyć niereguralnie. Dziękuję
DariaB 19:19, 27 kwi 2022

ajka napisał(a)
Wpadłam zobaczyć, co planujesz. Jakie tu profesjonalne rysunki! Chyba cię zatrudnię do mojego ogrodu

A te róże jakie piękne, szczególnie ta bordowa, MW.

To miłe słowa ale ja się dopiero uczę
Anda 19:56, 27 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Tak coś czułam, że to będzie ta wersja. Trochę mi szkoda tego miscanta, ale będzie mu trzeba znaleźć w takim razie inne miejsce. Kulki bukszpanowe mam takie maciupkie, że nie wiem kiedy podrosną. Ewuś, a co z tym winklem? Tam się taka dziura zrobiła. Dołożyć tam jeszcze jakąś różę? Byliny starałam się ułożyć niereguralnie. Dziękuję

Zamiast miskanta Rozplenica, to będzie tam jeszcze miejsce na różę? Czy nie o ten winkiel Ci chodzi?
DariaB 20:01, 27 kwi 2022

Anda napisał(a)

Zamiast miskanta Rozplenica, to będzie tam jeszcze miejsce na różę? Czy nie o ten winkiel Ci chodzi?

Ewuś o ten drugi, na zakręcie