Kilka innych maślanych
Chciałam jeszcze zrobić zdjęcia śś. W tym roku naprawdę mnie zachwyca. Niestety tło ma fatalne i tylko zbliżenia wypadają przyjemnie.
Pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad siewkami czarnego bzu Black Lace. U mnie wyrosło coś takiego. Obok, dla porównania "dziki" czarny bez. Z odmiany odmiany odziedziczyła lekki kolor, ale liście mają kształt gatunku.
Dzisiaj mam lenia olbrzyma, nie chce mi się nic.
Do ogrodu zajrzałam na chwilę, w ramach rutynowego obchodu i wróciłam na kanapę
Przy okazji zrobiłam kilka zdjęć, głównie portrety maślane.
Narcyzy na początek, część odmian(te bardziej minimalistyczne) nadal w pąkach
Ewcia ja się czuję bezradna i próbuję coś stworzyć z tego co mam.
Ten azjatycki zakątek planowałam przerobić, i posadzić tam świdośliwę. On w tej chwili wygląda tak.
Chciałabym tam zrobić rabatę na planie prostokąta z przejściem koło tej studzienki.
Coś takiego
Teraz tam rosną 3 świerki, 3 lawendy i miłorząb. W tle przy murze wiśnia royal burgundy.
Miejsce musi znaleźć magnolia, miłorząb i ambrowiec oraz dwie świdiśliwy i jeszcze mam buka płaczącego i brzozę youngi.
Załamka
I oczywiście nie chcę zasłsniać wiśni, mogę te miskantu w rogach posadzić albo gdzieś indziej.
Nie mam pojęcia, czy to ta odmiana czy nie. On na pewno jest podpędzony w tunelu. Nie wiem, jaki nawóz dostał i ile tam było światła. W glebie może mieć zabarwienie inne. Poczekaj po prostu. Czy nazwa jest ważna?