Paulinka jak widzę Twoje red barony i ML to mam wrażenie, że jestem jakiś dobry miesiąc za Toba chyba, że to zdjęcie z zeszłego roku ;P
świetny warzywnik Ci wyszedł!!! i graby miodzio!!!
mnie ten widok przywitał już właściwie od bramy...cudnie...szkoda, że częściej nie jest mi dane podziwiać....
ale może w czerwcu się uda
potem zapodam jesienne widoki
Niemal codziennie zaglądam, skaczę po wątkach, ale forum już zupełnie nie ogarniam Ostatnio na Pintereście znalazłam super trzy inspirki, wchodzę, a tu nasze ogrodowiskowe ogrody... szok, bo ja nigdy w te wątki nie trafiłam
No nie ogarniam forum...Kropka!
Pod cisy w zależności od macierzystej gleby i potrzeb rozluźnienia, tudzież wzbogacenia o próchnicę najlepiej obornik, kompost, trochę kory i dolomit lub mączka rogowa (wolno się dwa ostatnie "rozkładają" to starczy na dłuższy czas). Mączka bazaltowa była by luksusem Chodzi o to, by na pierwsze kilka lat dać im super start. Potem ściółkuję obornikowym kompostem
W proporcjach się nie znam. Zrobiłam na oko Ok.1 kg obornika granulowanego wsypałam do wiadra 20l i zalałam do połowy. Codziennie należy mieszać i po 14 dniach jest gotowy. Czytałam, że stosować w rozcieńczeniu 1:20.
Jak będę miała gotowy to najpierw zrobię próbę na jednej roślinie czy jest odpowiednie rozcieńczenie i przypadkiem nie spali.
A używać podobno można do wszystkiego
Reniu, ha, ha Mega żarcie to gnojóweczka
Pokrzywą lałam już dwa razy po całym ogrodzie i raz w warzywniku.
Teraz mam w jednym wiaderku nastawioną pokrzywę z mleczem,babką i wrotyczem a w drugim zalałam obornik granlowany. Do tego zrobiłam HT i czekam na dni bez deszczu.
Mój żywopłocik już trochę przeszedł. To jego trzecia miejscówka i pewnie niesoatatnia
Toszko!!! Cieszę się z tego co mówisz bo już podejrzewałam jakiś gniew na mnie
Chwastowisko deptaj do woli, jak się zmęczysz mozesz odpocząć na fotelach
Za miłe słowo bardzo dziękuję!
Przypomnij jaką mieszankę zrobić do cisów?
Coś podobnego jak do traw? Ziemia, kompost, kora, piasek?