Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Asisko_2005 23:22, 04 maj 2016

Jagódka wszystko nabiera koloru, mnie tylko ta ławeczka razi. Taka ławeczka jak na cmentarzu. sorry ale tak mi się skojarzyło.
Pola 09:26, 05 maj 2016

Jagoda zazdroszczę takiej ściany moje marzenie, ma potencjał......oj piękne by byłym trawy i pienne rośliny wspinające się po ścianie, ale Ty chyba nowoczesny ogród tworzysz....bambusy ekspansywne, dziewczyny je odradzają....ciekawym twojej decyzji....
siakowa 09:31, 05 maj 2016

ale się tutaj dzieje buźka
anna_t 15:37, 05 maj 2016

Jagodaa napisał(a)
Będzie więc powtórka . Zauważyłam, że aktualnie chętniej fotografuję tyły

Kwiatostany szałwii fajnie komponują się ze smukłą Erectą.

Jagoda napisz mi proszę jakie Ty masz wymiary tej rabaty trawa która masz w kulkach przezimowała?
tusiawka 23:09, 05 maj 2016

Fajnie wygląd skończone.
Nie obawiasz się, że bambusy rozwalą donicę.
Jak już się ukorzenią, to rosną jak szalone.
Jagodaa 19:31, 06 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Drzewiaste maja zdecydowanie grubsze łodygi, rosna szybko w górę., sa bardzo ekspansywne ale zdecydowanie bardziej atrakcyjne. Moje w donicach juz zbrzydły ani tego podzielić ani nawet wody nie pobieraja. Ale oczywiscie 4 lata temu własnie drzewiaste kupiłam mimo ze w projekcie miałam Fargesie.....przestrzegała mnie BOgdzia i Mała Mi, prezczytałam cała zawartość forum bambusy.pl i nabyłam dwa rodzaje drzewiastych Więc nie dziwi mnie mże bardziej Ci sie podobaja ale wg mnie to nie odmiana dobra na polskie warunki
Fargesie są bardziej zwiewne i maja cieńsze pędy.
Zapytaj Hosera pewnie ci doradzi. Wyslij maila z pytaniem , informacja o stanowisku i powierzchni , ktorą będa miały do dyspozycji.

Wiem, że mogę mieć zaufanie do Twojej opinii (pamiętam Twoje akcje bambusowe) i nie będę na siłę forsować drzewiastych, skoro miałoby się okazać, że efekt będzie krótkotrwały, a później same kłopoty. Trochę ochłonęłam i będę na spokojnie myśleć, jak tę donicę ciekawie zagospodarować .
Jagodaa 19:33, 06 maj 2016

Luki napisał(a)
Jagoda nie ma się co martwić o wygląd ściany już wygląda to coraz lepiej, a jak jeszcze planujecie ją otynkować to w ogóle będzie bardzo dobrze, a wspominane niedawno drewniane deseczki wcale nie musiałyby być na całości a efekt zapewne byłby cudny, ale tego też nie trzeba robić od razu.

Tak też myślę Luki, że te deseczki w każdej chwili można dorobić. Nie wątpię, że byłoby to urozmaicenie i elegancki dodatek .
Jagodaa 19:35, 06 maj 2016

butterfly napisał(a)
Jagoda, jest potencjał w tej scianie, oj jest.
Tez jestem za tym żebyś deseczki jeszcze przemyslała

Ja się chyba będę w końcu musiała poddać, zrobić deseczki i przejść na pół etatu w pracy, żeby to wszystko utrzymać w porządku . W sumie... kusząca perspektywa .
Jagodaa 19:36, 06 maj 2016

polinka napisał(a)
Poczytałam o bambuskach i troszkę będę zazdrościć jak się zdecydujesz
Niestety ja nie mam ręki do nich i chyba ponownie już nie zaryzykuje.

A właśnie, Ty je miałaś przy placyku o ile się nie mylę .
Jagodaa 19:39, 06 maj 2016

katiaxx napisał(a)
Moze hortensja pnaca jako plan b ?

Nie nie podoba mi się . Gdybym chciała pnącze, zostawiłabym już rozrośnięty winogron .