Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 12:50, 09 mar 2022

Do góry
Anna_I napisał(a)

Spokojnie, będę ostrożna
Edzia jakie odmiany ciemierników najbardziej polecasz?

haa to super
ja mam ciemierniki ogrodowe one są najsilniejsze bo wysoko kwiaty unoszą zauważyłam że im ciemniejszy kolor to łodygi cieńsze ale mam 4 kolory i zadowolona jestem
Teraz mam te nowe one mają podwójne kwiaty i już widać że łodygi cieńsze to te kwiaty będą leżeć zobaczymy jak będą rosły u mnie czy będą mocniejsze bo teraz sprawiają wrażenie delikatnych a te co mam to strzelają kwiatami do góry wysoko

te mają cienkie łodygi

a te grube długie

i tym samym wydaje mi się te są silniejsze podnoszą się po deszczach czy śniegach nawet po mocnym upale na wieczór stoją ...
Aniu zobacz na początek mojego wątku tam mam pierwsze ciemierniki moje na fotach je właśnie przez lata dzieliłam i przesadzałam jedynie później dokupiłam białego .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:43, 09 mar 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)
Piękne widoki, juz niedługo ....

Byle do kwietnia! Kwitnące cebulowe dadzą nam zastrzyk energii.

OgrodoveLove 12:42, 09 mar 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Narysowłam tobie propozycję ale masz dziwne rozszerzenie tego pliku jakiś Jfif no i doopka, nici z podpowiedzi. Zamieszczaj proszę normalne zdjęcia a Fify. Mam te propozycję na pulpicie.

Kurcze, zrobiłam po prostu zdjęcie w tel i wstawiłam, nie wiedziałam że to jakiś dziwny format dziękuję za info srawdze ten format.
Pani propozycja z hortensjami mi się podoba bo brałam je tu pod uwagę
Myślałam też o jeżówkach i stipie Pony Tails w tym miejscu ale czy w ogóle w moim ogrodzie (glina) Mogę myslec o stipie?
Miałam ją w jedym miejscu i po ścięciu wiosną ślicznie odbijała i stała sztywno. A później (przy kwitnieniu) się pokładała i leżała. Rok później wyczesałam ją po kwitnieniu i nie pomogło też leżała. Na zdjęciach wszędzie taka piękna stojąca a u mnie była okropna. Wykopałam ją a że rozrosla mi się porobiłam kilkanaście sadzonek są w donicach i nie wiem czy ją gdzieś wsadzać, bo się obawiam że znowu będzie się pokładać albo jak przygotować dla niej miejsce?

Pani Danusiu, jest mi bardzo miło że zajrzała Pani na mój wątek czy widziała Pani mój pierwszy wpis i mogłaby coś mi poradzić w temacie rododendronów/hortensji? Bo czarna dziura dalej w głowie nie wiem co robić czy się faktycznie ich pozbyć z tej rabaty? Wyobrażałam sobie rabatę tak jak na szkicu, a teraz mam problem.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:39, 09 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Wspaniały ten busz! Skuteczna (i urodziwa) osłona przed sąsiadami .

Ma tę dodatkową zaletę, że dostarcza też doznań estetycznych jesienią. Tylko trawiasta ścieżka robi się bardziej wąska.

Ogrodowe wariacje 12:32, 09 mar 2022

Do góry
Teraz smutno i trawa prawie jak wszędzie ale tak jak piszesz, wertykulacja, nawóz i będzie git.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:59, 09 mar 2022

Do góry
Dzisiaj jest nieco cieplej, pojawiło się kilka się kilka słonecznych chwil i od razu krokusy otworzyły główki

Ogrodowe wariacje 11:48, 09 mar 2022

Do góry
Zrobiłam sobie przerwę i bardzo przyjemny obchód po ogrodzie z kawą gdybym tylko mogła dzisiaj to przepadłabym w pracach tak jak Judith muszę jednak poczekać do weekendu.

Cebulki co raz śmielej się pojawiają i widzę ile jeszcze miałam miejsca aby je posadzić, ale nic straconego, dosadzę jesienią. Kotek z okolicy, który sobie mnie odwiedza zniweczył moje ostatnie porządki na rabatach z korą, ale cóż pewnie cos tam tropi, widzę dziury po nornicach.

Oglądałam ostatnio odcinek Maja w ogrodzie i bardzo spodobały mi się trzcinniki, ale tak w dużej ilości. Tak sobie wymyśliłam, że może posadziłabym długi szpaler przed żywopłotem z tujek aureospicata. Miejsce jest półcieniste i lekko wilgotne, mam tam najładniejszą trawę latem. Czymś bym je podsadziła, rabata oczywiście byłaby poszerzona, przemyślę temat
To jest to miejsce:

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:38, 09 mar 2022

Do góry
Nie będę się żalić, czekam aż się pogoda ogarnie

moja biedna stipa

Mazurskie klimaty Małgorzaty 11:37, 09 mar 2022

Do góry
U mnie w środku zimy nie było takich mrozów jakie zapowiadają-moje tulipany dosyć ładnie wystartowały-trochę o nie się bałam więc przesiałam kompostu i je przykryłam,mam w tym miejscu 3-y rodzaje w zbliżonej tonacji kolorystycznej.

...a tu deklaracja mego pupila--"w tym roku będę tu robił za kwiatka.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 11:35, 09 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Już mnie ta biel w ogrodzie zaczyna denerwować-wrzucę troszkę koloru
Małgosiu ta róża jest piękna, ale to chyba jest róża pnąca i ona nie jest zakulkowana. Przy pnących starzejące się pędy też trzeba co jakiś czas wycinać w celu odmłodzenia krzaka, ale zostawiamy młode jednoroczne, zdrowe pędy. Takie róze kwitną na zeszłorocznych pędach.
To zdjęcie jest jak z katalogu, kwiaty od ziemi do samego wierzchołka. Dbaj o nią bo jest tego warta.
Znowu na wsi 11:27, 09 mar 2022

Do góry
Dobrze myślisz. U mnie tak jest.

W moim małym ogródeczku II 11:25, 09 mar 2022

Do góry
Tak wygląda mój zakulkowany LEONARDO.
W ubiegłym roku było 2-3 przegiętych pędów i tyle na nich kwiecia.

Sezon 2017 u Hanusi 11:19, 09 mar 2022

Do góry
Irenko, dobrze jest, bo słoneczko jest. I wzajemnie, niech moc będzie z Tobą.

W moim małym ogródeczku II 10:26, 09 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Dorotko, w końcu trafiłam do nowego wątku.
Piękna wiosna, dekoracje i smakołyki, to twój znak rozpoznawczy
Irenko musiałam założyć nowy wątek, bo na poprzedni nie dało się w żaden sposób zalogować.

Dla Ciebie pyszne rogaliki, jeszcze ciepłe.

Wiem, że Ty znasz tę metodę, ale może komuś się przyda.
Zaczęłam kulkowanie róż, Leonardo wypuścił długie pędy. Liczę na obfite kwitnienie.
Tak wygląda pęd zakulkowany róży LEANDER w ubiegłym roku widać jak wypuszczał pędy kwiatowe.

a tak kwitł na całej długości pędu.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:03, 09 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, bardzo bym chciała mieć kiedyś taki busz jaki Ty masz, taki kwitnący
Krzewuszki mam cztery - w doniczce w kuchni, pobrane z pędów od sąsiadki, nakryte słoikami, żywe Boję się je ruszyć

Przecież patyczki nie gryzą.
Bardzo lubię ten moment, kiedy krzewy na długiej prostej i wzdłuż zachodniej granicy zaczynają kwitnienie. Posadzone są w grupach, kwitną w odstępach czasowych. Zaczynają mahonie, derenie jadalne i forsycje, potem tawuły szare, a w dalszej kolejności lilaki węgierskie i pospolite wraz z Palibinami oraz kaliny. Spektakl kończy się w czerwcu kwitnieniem krzewuszek i tawuł nippońskich.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:23, 09 mar 2022

Do góry
Doczekałam się
Ptasi gaj 08:06, 09 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Ela, mnie chodziło o tę roślinę, co u Danusi kupiłyśmy, tak całą zimę wyglądała, ale stoi w miejscu.
Zdrówka życzę, przy tej pogodzie faktycznie można szybko sie załatwić.

Milka ja ci odpisałam, że to "czyściec hummelo".

Tak popatrz w necie jak wygląda jak kwitnie. Jest bardzo ładny. Zimy nie było to ma liście zielone. Może mój też w takim stanie muszę popatrzeć. Mam jedną rabatę przysypana igłami sosnowymi. Może tam gdzieś rośnie.
Pojadę to sprawdzę zrobię fotkę. Ewka też kupiła.
Stoi w miejscu a jak ma rosnąć jak zimno poczekaj aż ciepło przyjdzie.

Dzięki wypiłam na noc Teraflu i jest mi lepiej przynajmniej spałam.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:57, 09 mar 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczności muszę jesienią posadzić te maluszki ,bo jeszcze nie mam
.
Też jesienią będę chciała posadzić jeszcze inne odmiany krokusów To są naprawdę maluszki te botaniczne.
Botaniczne.

I wielkokwiatowe, te w miarę szybko się rozmnażają, z każdym rokiem jest ich coraz więcej.
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:39, 09 mar 2022

Do góry
Hu hu ha nasza zima zła...
Glina i zielsko 07:21, 09 mar 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziś cd prac na basenowej.
Wyryłam kolejne 2 taczki zielska. Mąż pomagał w przekopywaniu a potem plantował kamyk.

Częsć plażowa rabaty bedzie na włókninie, natomiast tam gdzie miscanty posadzę to żwirek będzie na gołej ziemi.
Dość grubo mamy tego żwirku.

Rabata wokół basenu jest spora. Ma
- 9m na 2.5m - 2x dłuzszy bok
- 7m na 1,4m - 2x krótszy bok

Plaża z leżakami to będzie jeden z dłuższych boków.

Super będzie. Plaża z leżakami …. Idę szukać stroju

Narobiłaś się. Wiem ci to praca w glinie bo sama tez zbierałam darń z pasa gliny pod płotem. Czysta mordęga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies