Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:37, 01 wrz 2021

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:35, 01 wrz 2021

Do góry
U mnie ciągle te same widoczki ale i tak wstawię .
Na początek dwie ścieżki

I reszta
Przerwa na kawę... 07:51, 01 wrz 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Nie pamiętam byś tak bujne rabaty miała. Dochowałaś się naprawdę pięknego ogrodu. I tyle smaczków różnych

Podziwiam przepiękną kalamintę ale tego ze zdjęcia nie mogę rozpoznać - skrzyżowanie astra z chabrem?
Przerwa na kawę... 07:04, 01 wrz 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Iwona ogród wygląda przepięknie. Dałaś czadu kobieto. Gdzie nie spojrzeć jest spójnie, rośliny cudownie się przenikają.
Wybrałam tylko kilka kadrów. Pamiętam, jak podchodziłaś do tych rabat. No cudnie jest!!!
Ostatnia fota wymiata, wejście do raju Przy takiej szarówie, a takie foty pokazujesz. Możesz być dumna

Moja Japonia w pigułce 03:18, 01 wrz 2021

Do góry
Złoty Shirasawa w jesiennych barwach z zeszłego roku
Moja Japonia w pigułce 03:15, 01 wrz 2021

Do góry
Złoty Shirasawa w jesiennej odsłonie.
Moja Japonia w pigułce 03:08, 01 wrz 2021

Do góry
Moja Japonia w pigułce 03:07, 01 wrz 2021

Do góry
Moja Japonia w pigułce 03:05, 01 wrz 2021

Do góry
Moja Japonia w pigułce 03:04, 01 wrz 2021

Do góry
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 01:15, 01 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Wrzosy i wrzośce królują w każdej ogrodniczej, a ja zapragnęłam czegoś innego i mam

Będzie kolorowo!
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 01:12, 01 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jutro ma być dostarczona paczka z Rozanne zamówiłam 3 szt i jestem bardzo ciekawa czy będzie wyglądała tak jak na fotach. Na fotach zachwycająca.
Czy u ciebie też długo kwitnie jak piszą.
Dobrze się rozrosła widać i dobrze się ma jak kwitnie. Mam jakies bodziszki, ale tydzień czasu i po kwitnieciu ostatnio taczkę i wyrzuciłam.

Różane jest cudna ale u mnie puki co nie tworzy poduch a raczej długie pokładające się pędy. Tyle że moje to jedna sadzonka kupiona rok temu i od razu podzielona na trzy małe sadzoneczki. Może jak nabierze masy stworzy poduchę.
Kwitnie bardzo długo.
Pierwsze kwiaty uwieczniłam 29 czerwca

21 lipca

13 sierpnia

Nadal kwitną. Jutro zrobię zdjęcie jak się teraz mają.
Przerwa na kawę... 01:07, 01 wrz 2021

Do góry
Kolejne doniczki to chyba będziesz sadzić za płotem. Piękny busz masz .

Co to?
inka74 napisał(a)

To czosnki w tle ??
inka74 napisał(a)

Przepiękny zakątek
inka74 napisał(a)

Pamiętasz? Już Ci kiedyś pisałam, że to wygląda jak wejście do dżungli
inka74 napisał(a)
Ogród długi 00:59, 01 wrz 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Drzewo miałoby być posadzone tu, gdzie stoi teraz grab. Kupiłam go, ale zastawawiam się, czy go tu wsadzić czy nie wybrać kulistego (tak, wiem, to nie jest normalne)

A lepsze są rysunki przedstawiające plan ogrodu czy zdjęcia?

Wszystko sie przyda .
W tym konkretnym miejscu - przy kolumnowych thujach - dobrze właśnie wyglądałoby drzewo o kulistej koronie. Ale bez kontekstu trudno doradzać .
Ogród długi 00:58, 01 wrz 2021

Do góry
Judith napisał(a)

Popieram!

Judith, już pytałam Dorii, co lepsze: zdjęcia czy rysunek ogrodu?

U mnie ciągle wszystko "w trakcie". Dziś czuję takie zmęczenie (bo popracowałam trochę), że przypomniały mi się słowa pani Danusi o tym, że praca w ogrodzie to praca bardzo ciężka. I dziś, jak tak sobie kopałam, przekopywałam, to przypomniały mi się te słowa.
Znów podnosiłam rabaty.
Wykopałam miskanty, które kiedyś rosły przy tarasie. Podzieliłam je w kwietniu i wsadziłam z doniczką w ziemi, bo sobie poradzić nie mogłam z korzeniami, jak wykopywałam.

Tak poradziła mi sprzedawczyni w szkółce. Celem ma być okiełzanie miskanta.

Pomiędzy wsadziłam jeżówki.

Klon się nie zaaklimatyzował w nowym miejscu Niestety, szykuję się na najgorsze.

Zmierzyłam odległość gracków od szmaragdów i tak, jak myślałam, jest to 80 cm (licząc od pnia tui) Co począć? Kolejne przesadzanie?
Ogród długi 00:33, 01 wrz 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
A gdzie miało by być to drzewo bo troszkę nie nadążam. Przydałby się aktualny plan ogrodu dla rozeznania.

Drzewo miałoby być posadzone tu, gdzie stoi teraz grab. Kupiłam go, ale zastanawiam się, czy go tu wsadzić czy nie wybrać kulistego (tak, wiem, to nie jest normalne)

A lepsze są rysunki przedstawiające plan ogrodu czy zdjęcia?
W ogródku Martki 23:56, 31 sie 2021

Do góry
Góry piękne. ❤️
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 23:24, 31 sie 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Rabata z dołożona stopą nabrała trochę obiętości.

A Rozane mnie zachwyca. Jedna spra sadzonką podzielona na trzy w zeszłym roku

Jutro ma być dostarczona paczka z Rozanne zamówiłam 3 szt i jestem bardzo ciekawa czy będzie wyglądała tak jak na fotach. Na fotach zachwycająca.
Czy u ciebie też długo kwitnie jak piszą.
Dobrze się rozrosła widać i dobrze się ma jak kwitnie. Mam jakies bodziszki, ale tydzień czasu i po kwitnieciu ostatnio taczkę i wyrzuciłam.
Ogród Basi 22:57, 31 sie 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Umyłam dzisiaj lustro w okienku. Zapryskane było.

Basiu bardzo.mi się tu podoba. Bergenie masz przepiękne jak wszystko tu pasuje jedno do drugiego.

W zeszłym tygodniu rozsadzałam Bergenie bardzo je lubią za te piękne kapuściane liście. Pod nimi chwast się nie uchowa. Każdego roku będę je rozsadzałam bo są nie zastąpione na obwodkach

Te pierwiosnki niebieskie ładne a jakie wypasione teraz
Wzgórze chaosu 22:48, 31 sie 2021

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Rety Iwonka jak mi się to bordo w kwieciu podoba u Ciebie, kusi mnie ten kolor bardzo, posadziłam sobie szarłaty i one świetnie wygladają w trawach, w przyszłym roku sieję
Ściski
Pozdrawiam Basiu Mówisz o tych pysznogłówkach? One faktycznie mają taki bordowo, fuksjowy kolor. Kwitły bardzo długo i nie miały mączniaka. Przez rok niesamowicie się rozrosły.

Dokupiłam też bordowy akcent na front, penstemony Onyx & Pearls. Fajnie grają kolorem z pissardi, bukami i klonem.
Śmieszne porównanie, maleńkie penstemony i duże drzewka
Ale kupiłam ich dużo i jak przyrosną w kępy mam nadzieję, że będzie je widać i stworzą bordowy łącznik pomiędzy wszechobecną bielą i zielenią na froncie. Ładnie zasychają, ciekawe jak zimą będą wyglądać.

BKosimkArt napisał(a)
A na pink annabelle czaję się już długo tylko nie wiem gdzie posadzę, chyba sobie na głowie
Kwiat anabelki za uszkiem Big romantico
A tak serio, może coś wykombinujesz. Ta hortensja jest rewelacyjna, niesamowicie eteryczna, lekka w odbiorze. W tym roku walczy u mnie o palmę pierwszeństwa z ukochaną Kyushu...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies