Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zapach ziemi 22:27, 25 sie 2014

Do góry
A tu ostatnie lilie
Do raju daleko - u Ewy 22:17, 25 sie 2014

Do góry
Lilie

Rododendronowy ogród II. 21:19, 25 sie 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bogdziu, u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć. Rudbekie tak pięknie kwitną a obok lilie wodne. Taka myśl mi przyszła do głowy, że to połączenie lata i jesieni. Szkoda, że to już końcówka lata. Ja lubię lato i ciepełko.

Dla mnie to lato było za gorące ale nawet takie wolę od zimy, też mi żal że już jesienią czuc , pocieszyc mnie może tylko duża ilosc grzybów w moim lesie ale jak na razie podobno ich nie ma.Pozdrówka ślę.
Rododendronowy ogród II. 21:03, 25 sie 2014

Do góry
Bogdziu, u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć. Rudbekie tak pięknie kwitną a obok lilie wodne. Taka myśl mi przyszła do głowy, że to połączenie lata i jesieni. Szkoda, że to już końcówka lata. Ja lubię lato i ciepełko.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:18, 24 sie 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Aniu, dzięki za odmianę. Zapisuję. A więc to tak, żółte liście pożyczyłaś mu od StowijkaSpryciula.
Lankon jeszcze kwitnie? Dłuuugo.
Serdecznie

No jeszcze kwitnie i białe lilie też Stolwijk jest bardzo wczesny początek kwietnia i potem by było pusto przeważnie sadzę po 2 powojniki
Mój kawałek planety 14:59, 24 sie 2014

Do góry
19.dereń kanadyjski okrywowy, runianka
20.kosaciec syberyjski
21.hortensja limelight
22.werbena patagońska
23.cebulowe; tulipany botaniczne i inne wiosenne ale nie lilie , czosnki główkowe
24.wrzosy, perowskia, lawenda , kociamiętka
25.to co wkitnie na biało/niebiesko/fioletowo ale w umiarze
26.żuraweczka szczególnie jasnozielona , tojeśc rozesłana
27. miskanty, turzyce, inne trawopodobne, kosmatka śnieżna, rozplenice, hakone, stipy i inne kołyszczące się na wietrze

Nie wszystko muszę mieć z tej listy ale są tu rzeczy które albo chciałabym mieć koniecznie albo po prostu mi się podobają czy zwróciły moją uwagę. Pewnie coś mam jeszcze na liście w pracy ale i tak wiadomo że ta lista "żyje" coś się wpisuje, coś skreśla
Mój zielony świat 10:37, 24 sie 2014

Do góry
Nadrabiam lipiec i sierpień...... co zdjęcie to piękniejsze. Dzięki, żeś zajrzała do mnie, bo mogłam zajrzeć i obejrzeć co nowego u Ciebie.

Lilie wodne i różanka... oj wszytko piękne.... nawet eukomisy cudne... ja swoje po 2 latach wyciepalam bo strajkowały.

Liliowce posadz na jesień.. już sie trochę ukorzenia i wiosną zastartują .. ale i tak 2 lata potrzebują by sie zadomowić w kępkę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:02, 23 sie 2014

Do góry
Miłam posadzić fastaffa..... Falstaff dalej w doniczkach....
Wykopałam trzytomy z rabat różanyc, eksmitowalam liliwoce, posadziłam Mme. Knorr z doniczki do ogrodu... Przesadziłam red. Leonardo da vinci na rabatę do Ascot. Na tej rabacie takie czerowonawe purpuey będę miała... Wykopalam wszytskie lilie (żółte!!!) z rabaty różanej... Przesadziłam dwa ML , ktore sadziłam dwa tygodnie temu i , które mi zaschły... To kolejne po gracilimusach.. Za blisko posadziłam grabów , ktore wypiajły im wodę.... Ufff teraz mogę iśc malować.
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 21:00, 21 sie 2014
Do góry
Sorki że nie odpisuje na pytania ale remont w domu i brak czasu z tym związany Lilie rosną od 2008 roku, białych było 3 kłącza później doszły inne kolorki, co roku są nawożone. W tym roku generalne czyszczenie oczka i część białych lilii poszła do ludzi a to co zostało widać na fotkach wyżej.

Jeszcze jest sporo kwiatów

Mariuszu czy to może być Joe Tomocik ??

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:12, 20 sie 2014

Do góry
Kommelina bulwiasta dzisiaj, bardzo ją lubię

Lambada

Lilie
widać pączek Omoshino będzie kwitł następny powojnik
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:15, 20 sie 2014

Do góry
Od początku, jak te gazony powstały czyli będzie już 2 lata; cisy super je zarastają, za rok nic ich nie będzie widać
za gęsto tam mam, ale nawet nie myślę o kopaniu, 3 hosty potwory i 2 potwory Vertigo, jeżówki, lilie, ostróżki, naparstnice... i wcisnęłam jeszcze trzmieliny na pniu, odbiło mi
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
eee to dla nie zbyt skomplikowane, tzn za mało mam miejsca...

To wykop małe oczko a głębokie i nie będzie problemu.. zerwiesz tylko liście przed zimą i już.. albo małe lilie.. ja przezimowałam lotosa w garażu.. wiec co to są lilie

No to teraz druga na liście beznadziejnych.. Rose de Resht.. kwitnie do niczego w tym roku ... i zachorowała jako pierwsza..

Chyba pierwsze foto kwiatów w tym roku.. nawet nie było co focić.. i chyba ostatnie, bo jakoś nie kwapi się do szału .. tzn tylko mnie doprowadza do szału ... kandydatka nr jeden do wyciepania.. Pędy po poseudo kwitnieniu pierwszym.. poszły na ponad 1,5 metra... chora, nie kwitnie i wygląd krzewu jak baba jaga.. po nocy zapitej i tygodniu bez dostępu do łazienki..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:35, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

od 40 cm do 80 cm. Zależy jaka odmiana grzybieni (lilie to nieprawidłowa nazwa)

Dziko rosnące nawet głębiej koło metra.
Karłowe możesz w misie uprawiać nawet.
wiesz ja amator to dla mnie lilie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:24, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu powiedz jaka jest potrzebna głębokość zbiornika by kwitły w nim lilie?

od 40 cm do 80 cm. Zależy jaka odmiana grzybieni (lilie to nieprawidłowa nazwa)

Dziko rosnące nawet głębiej koło metra.
Karłowe możesz w misie uprawiać nawet.
Ogród z łezką 20:56, 19 sie 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Oj tam oj tam zaraz przeszła... jest... tylko jesienna (bo ja już czuję jesień i koniec) i spokojniejsza, łagodniejsza... Po to są pory roku żeby jakiś cykl dla człowieka też był... wiosną szalejemy jak wariaci, latem się cieszymy i pot ocieramy ze zmęczonego czoła jesienią powolutku zaczynamy spowalniać bieg, a zimą odpoczywamy Jakbyśmy szaleli cały rok to by nas trafiła apopleksja
Ja dzisiaj ostatni dzionek w pracy przed urlopem - co mogłam skończyć to skończyłam, reszte posprzątałam i ładnie pochowałam do teczuszek które na mnie poczekają i za chwilą gaszę światło w biurze i gaszę myślenie o robocie w głowie na półtorej tygodnia. Niestety tylko tyle i muszę to maksymalnie wykorzystać żeby odpocząć Buziaki zostawiam i zaglądać będę

Aniu zawsze rewelacyjnie pocieszyć potrafisz
Już nawet dzisiaj o tym z Kasią rozmawiałam...nie chce mi się działać w ogrodzie...niemoc mam jakąś Salonowa będzie do ruszenia, cały żywopłocik buksikowy mi pada, grzyb czy co...dużo tam mam, wiesz...jeszcze lilie w ziemi siedzą, nie chciałabym uszkodzić, berberysy chorują...nawet koncepcji nie mam, jak to wszystko powinno być rozplanowane po nowemu. Po bokach mam miejsce na dalie, wiosną kaszana...pusto z obu stron...jakoś trzeba te dalie wkomponować w rabatę, wolę placki łyse wiosną, niż całe kawały rabaty po obu stronach łyse...zdjęcie dokładne zrobię...może mnie najdzie...jak nie, o pomoc prosić będę. Potem mam rabatę pod sąsiadem...porzeczki i agrest wycięte, korzenie do usunięcia, czyli też trzeba z liliami uważać. Potem sadzenie nowych owocowych. Na pniu chcę, ale wysokie dość, jeszcze ze dwie borówki bym zmieścić chciała. Jeszcze wczesną wiosną mnie czeka ogarnięcie turzyc palmowych, rozłażą się niemiłosiernie, red barony zagłuszają...coś z nimi też muszę zrobić...może przed limki wsadzę. Jeszcze cebulowe trzeba wkopać jesienią, a nowe, ja głupia, już zamówione...Ciągle coś...gdzie czas na to leżenie na trawce zadbanej???

Spokojnie odpoczniesz w półtora tygodnia, tylko o ogrodzie nie myśl Superzastego urlopu Aniu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:46, 19 sie 2014

Do góry
Danusiu powiedz jaka jest potrzebna głębokość zbiornika by kwitły w nim lilie?
Piaskownia na zakręcie 14:39, 19 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja też się tu jeżówką zaraziłam, papajką I całą salonową rabatę przerabiam przez to ciągle Okazało się, że różowe lilie jeszcze mi tam zostały, ale nie poznaczyłam ich i w przyszłym roku znowu zawrót głowy będzie Przynajmniej się coś dzieje

Pozdrówka

I to jest fajne w ogrodzie, że jest dynamiczny.
Moja działka. 11:36, 19 sie 2014

Do góry
Bogusiu widziałam już w przelocie Twoje tykwy, tylko na chwilę byłam, bez logowania. Moje nasionka dalej leżą w kopercie

Róże ładnie kwitną! Tobie na działce zerwali kwiaty, u mnie też pełne białe lilie od strony sąsiadów dziwnym sposobem pąki straciły...tylko dwa kwiaty zakwitły...to zazdrość ludzka, niestety
Piaskownia na zakręcie 11:31, 19 sie 2014

Do góry
Ja też się tu jeżówką zaraziłam, papajką I całą salonową rabatę przerabiam przez to ciągle Okazało się, że różowe lilie jeszcze mi tam zostały, ale nie poznaczyłam ich i w przyszłym roku znowu zawrót głowy będzie Przynajmniej się coś dzieje

Pozdrówka
Ogródek Anity 08:41, 19 sie 2014

Do góry
I takie tam budleja

Jeżówki
Mus dokupić jescze innych odmian

Lilie - ostatnie tchnienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies