Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:36, 22 sie 2021

Do góry
Staw kąpielowy oczyszczany naturalnie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:35, 22 sie 2021

Do góry
A tymczasem woda nas urzeka.

W ogródku Martki 09:33, 22 sie 2021

Do góry
Asiu Rojodziejowa, no zdecydowanie od talentu nie uciekniesz

Sylwia, Roocika, dziękuję za odczucia wizualne

Haniu, cieszę się, że nie rozjeżdżam się z moimi tekścikami

Johanka, hej, niestety bez nóg

Ago Agatorek, to był ten moment, to nasłonecznienie i to niebo Powsin - miejsce przepiękne, polecam!

Joann, to ja nie stresuj się, nie nadrabiaj, w sezonie szkoda na to czasu

Lidka, miło mi, to prawda, że nie lubię komplikować sobie i innym życia, co jednak niektórych potrafi drażnić

Alicjo, dziękuję bardzo, natura zrobiła ten obraz piękne miejsca ostatnio widuję i mam apetyt na więcej w młodości oglądałam malarstwo w galeriach jak szalona, ale specjalnie nie przepadałam za pejzażami. Teraz rozumiem, dlaczego pozdrawiam!

Dziewczyny, chłopaki, mimo kilku drobnych dramatów - bezproblemowo odnalazły się u mnie hortensje Limelight. Jak na pierwszy sezon to chyba nieźle? Zdrowe i silne, niektóre krzaczki już różowe, inne dopiero rozpoczynają kwitnienie. Nie zgrały się w czasie, ale przez to większa różnorodność na rabacie.

Od jutra słoty i chłody, więc dziś korzystanie z ogrodu na całego! Dobrej niedzieli!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:33, 22 sie 2021

Do góry
Ogród różany coraz bliżej. Następuje wytyczanie i robienie obrzeży.

Wolno idzie ale cały czas do przodu.

Zmieniły się wymiary 3 pokoi ogrodowych, więc musiałam na nowo zrobić projekt.
Teraz już wszystko pasuje i niebawem będę mogła sadzić róże.

Zacisze Alicji 09:31, 22 sie 2021

Do góry
Myślę, że już poznajcie, gdzie byłam w sobotę?

Ptasi gaj 09:18, 22 sie 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Piękny widoczek.
Bardzo ładne dalie, nie wiem co to za robaczek, ale jeśli nie gryzie to w porządku.
Fajnie, że masz klęskę urodzaju, ja co roku rozdawałam cukinie znajomym, a tym roku muszę kupować, obraziły się, czy co????
Wody też mam pod dostatkiem.
Mój ogrodowy pamiętnik 08:50, 22 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Boscobel i Genevieve Orsi w drugim kwitnieniu.

Ta róża jest przepiękna.
W ogóle piękne zdjęcia ogrodu, możemy jeszcze trochę nacieszyć się latem , bo już jesień zaczyna się pokazywać i znów trzeba czekać na kolejną wiosnę.
Jeżówki masz cudne.
Ogród w dolinie 08:37, 22 sie 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Po pielnikowaniu już znacznie lepiej, teraz widły i jazda Sporo jeszcze gruzu (tutaj był skład wszystkiego do budowy) muszę wyjąć.

Dzieje się u Ciebie. Sporo pracy, ale jak to cieszy, kiedy robi się coraz ładniej.
Ogród w dolinie 08:34, 22 sie 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
I efekt końcowy...
Jakieś dziwne zdjęcie zrobiłam
Bodziszki kantabryjskie
Paprotka zwyczajna
Hosty praying hands

Bardzo ładnie wyszła Ci ta rabatka. Przy okazji, kiedy przyjrzałam się hostom, przypomniałam sobie,
że podobną ostatnio kupiłam. No i rzeczywiście stała sobie cichutko na rabacie z hostami i czekała na posadzenie.
Dokładnie ta sama, co u Ciebie z piękną nazwą.
Słoneczny Ogród 08:19, 22 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Muszę zacytować to zdjęcie. Oczko w ciągu roku się zmienia, ale cały czas wygląda super.
Słoneczny Ogród 08:16, 22 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
I znów hortensjowy spam

Darcia! Możesz spamować do woli. Uwielbiam Twój hortensjowy spam. Można oglądać i oglądać.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:10, 22 sie 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Mój ulubiony floks zdrowy i prosty

Bardzo ciekawy floks, podoba mi się. Piękne róże.
Widzę, że świecznica już zabiera się za kwitnienie, moja dopiero pokazuje pąki. Zawsze się boję, że nie zdąży zakwitnąć przed mrozami.
Ogród zacząć czas. 08:02, 22 sie 2021

Do góry
MartaCho napisał(a)
Hibiskus do donicy się poleca

Bardzo ładna kompozycja, lubię białe kwiaty, hibiskus śliczny.
A Twoja pomocnica cudna.
W ogródku Martki 07:53, 22 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Rojodziejowa, Judith, to jest niesamowite, że można się tak poinspirować, poczytać myśli inne od własnych - ale dotyczące tych samych spraw, bardzo się cieszę, że mogę gościć w Waszych ogrodach i Was widzieć w moim wątku! Judith, Twoje "poddaj się emocjom" to kolejny hit  czasem trzeba poszaleć

Fantastyczne zdjęcie, też w pierwszej chwili pomyślałam, że to obraz.
Marta! Bardzo miło Cię widzieć. Pozdrawiam
April podbija las... 07:51, 22 sie 2021

Do góry
To jeszcze psia sesja na koniec i trzeba łapać za łopatę Albo za żelazko bo eMuś zaniedbany zaczyna się buntować

Moja klapoucha dziewczyna, przygarnięta jako szczeniak, zagubiona w lesie przez matkę.

April podbija las... 07:39, 22 sie 2021

Do góry
April napisał(a)

Miseczka dla koteczka, bardzo mi się podoba. On to ma życie u Ciebie, las do spacerków, miseczka z wodą, ławeczka do odpoczywania, na dodatek wszystko pod kolor.
Osłonka na doniczki wygląda super.
April podbija las... 07:39, 22 sie 2021

Do góry
Mam nadzieję że języczników nie uśmierciłam takim mocnym dzieleniem i szybko nabiorą masy, bo je uwielbiam

To to miejsce po prawej od rabaty z misą, zaraz za ścieżką

I wariacje na temat Pastel Green
Kupowałam ją u Szmita

Mam ją też w innym miejscu i wiem że bardzo ładnie się rozrasta, jest nieduża, kompaktowa i urocza.
April podbija las... 07:28, 22 sie 2021

Do góry
Toszkę ostatnio poszalałam i machnęłam w dwa dni niemal połowę planowanego paprociowiska. Większość z własnych, dzielonych teraz sadzonek hakone, języczników, triarelek i carexów Raureif. Oraz niemal niewidocznego roztrzepańca od Ursy, parzydła Kneiffii.
W środku moja ulubiona ostatnio hortensja Pastel Green. No i oczywiście trochę paproci.
Paprociowisko umiejscowione jest obok rabaty z misą. Udało mi się zrobić połowę. W przyszłym roku ciąg dalszy, po wyrównaniu poziomów gruntu.

Wyobraźnia przy lokalizowaniu tak małych roślin bardzo wskazana
Ale jak się zagęszczą, będzie super. Cieszę się że to zrobiłam bo do zimy jeszcze zdążą się ukorzenić.
W planowaniu pomogła mi Inka, bo zacięłam się w pewnym momencie jak stary scyzoryk Mam nadzieję że coś z tego będzie bo robiłyśmy to już po ciemku

Ogród długi 00:37, 22 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Dziś zaszalałam. Przeczytałam u Wioli, że tulipanki już są i powstrzymać się nie mogłam

114 sztuk nabyłam Nie wiem czy to dużo czy mało, nie wiem jeszcze jak sadzić i kiedy dokładnie, ale co tam, pomożecie A, i 4 czosnki białe.
Taki boom kolorowy będzie, chociaż wiosną

A dziś podnosiłam rabatkę z lawendą.

Czy obcinać jej kwiatostany? Cos z nią już robić? Przesadziłam i podlałam. Mam nadzieję, że przeżyje
I zrobiłam sobie dodatkową "robotę". Ponieważ kamyczki pomiędzy płytami już mi jakoś nie pasują kolorystycznie, postanowiłam je stamtąd wydobyć i wysypać na przedpłocie, a tu dobrać inne. Także kolejne wykopaliska... Ale nie, nie mogą zostać. Gryzie mi się tu wszystko jakoś.

Fajowe zakupy.
Miałam w tym roku plan na tulipany ale raz ze sił brak a dwa nornice mi ryja wiec chyba nie bede sadzić.
Co do lawendy obetnij ja w zgrabne półkulki.
I na bank się przyjmie. Ja przesadzilam swoje 3 letnie krzaki wiosna i wszystkie się przyjeły.
A obciełam 2tyg temu przed szpitalem.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 00:27, 22 sie 2021

Do góry
U nas dzisiaj na wesoło, cieszymy się, po podłączeniu spadł deszcz i prawie pełna beczka.

Przede mną dzisiejsze nabytki po szt 1- Cherry Fluff (niestety ostatnia) i Adagio.

Skończyłam dziś trzecie malowanie 74 szt kantówek. Już wystarczy. Czas na montaż. Ale to już eMa muszę ugłaskać.

W tygodniu pędzimy na Wrocławskie Zoo i Energylandię. Taki koniec wakacji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies