Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:21, 19 sie 2021

Do góry
Rdesty blackfield i spółka... uwielbiam tą rabatę po zmianach jest super... w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej,gdy wszystko się rozrośnie...

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:15, 19 sie 2021

Do góry
Odchwaściłam i wyściółkowałam skoszoną trawą świerki serbskie i się nimi zachwycam
Sadzone kilka lat temu 10 cm kikutki, mają dziś prawie 2 m

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:12, 19 sie 2021

Do góry
Posadziłam takie wybujone bodziszki Rozanne w lipcu do donic.
Asia poradziła mi ,żeby je przyjąć i to była dobra decyzja.

Przed

Po cieciu

Dziś
W Dolinie Muminków 20:42, 19 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Wiemy, że kontakt z naturą jest z wielu względów ważny, również dla równowagi psychicznej nieodzowny. Dla szacunku do otoczenia. Dla uważności. Dla fascynacji. Dla cieszenia się. Super, że Wasz Synek dostaje tyle szans na rozwinięcie w sobie tego wszystkiego Piękne zdjęcia, Basiu, buziaki!

Dziękuję Kochana
Buziaki zostawiam
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:38, 19 sie 2021

Do góry
Pozdrawiam

Chcę to, ktoś ma? Rodzina ta sama co oczary

Ogród w dolinie 20:38, 19 sie 2021

Do góry
I efekt końcowy...
Jakieś dziwne zdjęcie zrobiłam
Bodziszki kantabryjskie
Paprotka zwyczajna
Hosty praying hands

Ogród w dolinie 20:28, 19 sie 2021

Do góry
Kilka fotek mikro rabatki obok ganku.
Rosłała na niej m.in. bergenia, którą musiałam przenieść. Zanim to zrobiłam musiałam ją podzielić, bo za chiny nie mogłam jej podnieść, by wsadzić do taczki. Przeniosłam ją na razie w plecy rabaty z hortkami wims red.
Tak było koniec kwietnia

Przenosiłam bergenię

Przekonałam 10 razy
Prawie przygotowane, wybaczcie chwasty w kostce, one rosną jak opętane. Nie wiem jak z nimi dojść do ładu, na razie nie mam na nie czasu.

W Dolinie Muminków 20:22, 19 sie 2021

Do góry
Dziś z jednej strony słońce, a z drugiej księżyc
W Dolinie Muminków 20:18, 19 sie 2021

Do góry
Śierpniowo......budleja szaleje, ma chyba 2 metry wysokości

Mikolaś ostatnio takie widoki fotografował
W Dolinie Muminków 20:10, 19 sie 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Przyszłam pochwalić młodego jeżówwkowego ogrodnika, jeżówki dobry wybór fajnie, jak dzieci też trochę interesują się roślinami, jeżykami

Bardzo Mnie cieszy że Mikolaś lubi roślinki, może kiedyś będzie dbał o otoczenie JeżykiBardzo przypadły do gustu
Dziś zabawa przy belowaniu słomy....
W ogródku emerytki 19:52, 19 sie 2021

Do góry
Dzisiaj pracowicie przygotowywałam miejsce pod nową rabatkę
Usunęłam żwirek, jest w wiadrach do płukania i przykryłam miejsce kartonami

Wzięłam się przy okazji do kancików, oj ciężko idzie, bo trawa i chwasty wrosły w żwirek
Zrobiłam ze 4 metry i zaczęło padać, jutro ciąg dalszy zmagań

A w wolnych chwilach planuję, co tu posadzę
Część roślin będzie z zasobów własnych, ale bez zakupów się nie obejdzie, ale to dopiero wiosną.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 19:34, 19 sie 2021

Do góry
beanova napisał(a)

Bardzo proszę o pomoc/ diagnozę, co od trzech lat dzieje się z moimi bukszpanami. Ich gałązki brązowieją i usychają miejscowo, punktowo. Obcinam, stąd te dziury. Poza miejscami zaatakowanymi krzewy rosną i mają prawidłowy przyrost. Zaczęło się od jednego miejsca w szpalerze, później zaatakowana została kula, ale tez tylko punktowo.
Co to jest? Na pewno nie ćma, sprawdzałam. Grzyb? Czym pryskać? W sklepach ogrodniczych dają mi różne rady, nie wiem co wybrać. Mieszkam w Szwecji, gdzie nie jest możliwe kupno czegokolwiek do pryskania; taka polityka ochrony środowiska, ale żal mi moich jus 10-cio letnich krzaków i korzystając z tego, ze jestem w Polsce chciałabym coś kupić. Ale co? Jakim środkiem można te miejsca spryskać, żeby zahamować rozprzestrzenianie się tej choroby?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 19:31, 19 sie 2021

Do góry
Mareksy napisał(a)
Cześć,
Po przeczytaniu kilkudziesięciu stron. Chciałbym prosić o poradę.
Drzewka thuje szmaragd, sadzone do gruntu 3 lata temu. Nawożone corocznie florovitem do thuj, opryskiwane profilaktycznie bioseptem active.
na początku wakacji zauważyłem problem z thujami. Brązowieją od dołu i jakby matowieją u góry. Oczyściłem i w obawie przed frytoftorazą podlałem doglebowo Pyroplantem 722SL. Zastanawiam się czy to jaka choroba grzybowa? Zrobić oprysk topsinem?

Za dużo wszystkiego, oprysk za opryskiem tak nie powinno być.
Powinieneś się skupić na zapewnieniu im dobrych warunków glebowo-korzeniowych a nie pryskać bez opamiętania.

Jeśli masz szmatę to usuń, bo tuje padną.
Mój ogrodowy pamiętnik 19:30, 19 sie 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)

Super wyszła ci ta kompozycja, bardzo malowniczo wygląda. Judaszowiec z hortensjami cudnie zagrał.
I różowa jeżówka z niebieskością... ? Jejku nie mam pojęcia, co co za roślinka

Jeśli możesz zrób fotki tej rabaty też z innej perspektywy, ciekawa jestem jej szczegółów

Kolejnego klona współczuję, lipa z tą werą!!! U mnie też kolejna odnoga sucha w kilka dni...

Zrobiłam daleką perspektywę.
Stylowe Nordowisko 19:29, 19 sie 2021

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:18, 19 sie 2021

Do góry
Dziękuję Co ciekawe telefonem te zdjęcia robiłam.
A wczoraj modliszka mnie odwiedziła. Wieczorem i tu już telefon nie za bardzo sobie poradził.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:04, 19 sie 2021

Do góry
Donica przy szambie doczekała się zakupów. Rozplenice i jeżówki Meditation cerice i PowPow white.
Przymiarka. Podoba mi się .

Mój ogrodowy pamiętnik 19:03, 19 sie 2021

Do góry
Małe przeróbki dzisiaj. Tylko skarpa. Likwidacja dzyndzla .
Muszę też wkopać ograniczniki Red Baronowi bo włazi w trawnik więc odsuwam trochę kostkę. Wysadziłam też brzydkie rozchodniki.

Może ktoś wie jaka to odmiana rozchodnika bo bym go dosadziła na skarpie.
Ten rośnie ładnie w przeciwieństwie do innych.

Jeżóweczki jak na łące . Mieszanka odmian.

Mój ogrodowy pamiętnik 18:53, 19 sie 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Też chciałam zacytować to samo zdjęcie co Iwonka, bo jest naprawdę urocze. Podziwiam Cię za umiejętność kompozycji. Zdjęcia też robisz bardzo ciekawe.
U mnie też hortensje bukietowe bardzo nierówno kwitną. Niektóre jeszcze zupełnie nie mają kwiatów.

U mnie 2 limki obok siebie też mają spory rozjazd. A Vanille Fraise dopiero rozwija pąki.

April podbija las... 18:30, 19 sie 2021

Do góry
April napisał(a)
Na szybko kretowisko ogarnięte dzięki Ince która wczoraj już po ciemku ratowała moją psychikę. Wsparła moralnie i roślinnie przywożąc rdesty.

Dobrze mieć takie dobre koleżanki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies