O, jaki fajny czerwony domek

Bałam się trochę wejść do tego wątku, bo już zbyt wiele widziałam kolorowych koszmarków będących skutkiem zbytniej fantazji właścicieli, ale u was odetchnęłam z ulgą - super wygląda
Co do obsadzenia tarasu, to wiele nie pomogę. Zastanów się może, czego oczekujesz - czy rośliny mają zdobić taras cały rok, zimą też, czy może tylko latem. Czy będziesz mogła i chciała poświęcać im dużo czasu, czy wręcz przeciwnie - mają sobie rosnąć i już

Jeśli ma być zielono też zimą, to trzeba pomyśleć o czymś zimozielonym, np. jałowce, tuje, bukszpan, mahonia.. Jesli chcesz mieć tam mało pracy, to posadź głównie krzewy, z którymi na dodatek nie trzeba wiele robić, np. hortensje, krzewuszki, berberysy, do tego trochę iglastych czy niższe trzmieliny. Do tego krzewinki: lawenda, kocimiętka, różne niskie kwitnące latem. Jak masz dużo sił i chęci, możesz zaszaleć i zrobić przed tarasem ogródek głównie bylinowy, pełen kwiatów: jeżówki, napastnice, ostróżki, złocienie.. Do tego lilie, liliowce, jakiś krzew nieduży typu krzewuszka dodatkowo, gdzieś tam szałwia, lawenda... W tle pnące się powojniki albo róże. Zastanów się, jaki typ rabaty chcesz tam mieć i dopasuj rośliny