Jak dostałam we władanie działkę to ph było 8,5-9. Ciężko latami wypracowane ph na qpach gołębich i wapnie. Teść się napracował - fasolka fenomenalnie rosła. Pomidory nie
Siarczan amonu można jedynie stosować w marcu. Jest ryzyko zasolenia gleby.
Lepiej wprowadzić siarkę, głęboko po krawędzi systemu korzeniowego. Delikatnie to robiąc w niewielkim stopniu uszkodzisz korzenie,ale nie będzie to zagrażać roślinie.
Podlewając zakwasem odkazisz glebę i zakwasisz. To proste, łatwe i bez ryzyka.
Jednak bez znajomości ph działanie po omacku.
U siebie pod kwasolubne stabilizowałam ph ponad 2 lata.
a wiesz że nie boli gdybym nie mogła ich realizować to co to niego.
Może czasem boli trochę mojego M ale staram się ten ból koic
Zwirek jeszcze czeka na solidny deszcz by odpowiedni kolor ujawnił.i wbrew pozorom wybierany był że względu na cenę.kolor to przyjemny efekt uboczny
Dziekuje
Ale ja mam tylko z telefonu i cienko to wygląda przy Twoich z aparatu. Ale dla Ciebie wstawiam kilka i obiecuję pobiegać w najbliższej przyszłosci z aparatem
Napisałam u ciebie, ze nie i co o tym sadze.
Maczniak wyglada tak jakbyś polukrowała liscie + deformują się. To taki biały osad na lisciach. U ciebie niw ytala to absolutnej na macznika, przypalenie albo inny grzyb
Do wody. Ja tak z tdzień czy półtora temu zrobiłam z dwiema ułamanymi gałązkami Matrony. Były ułamane w sklepie, wisiały tak na jednym włosku, to postanowiłam, że uratuję biedaki przed wyschnięciem i już puściły korzenie, szok normalnie.
Dziękuję bardzo
Chodzi mi o hortki, które rosną u mnie drugi sezon ... sadząc je dałam im do dolka trochę obornika końskiego, na to ziemi do borówek wymieszanej z rodzimą. Ale ponieważ mam mocno zasadową glebę wydaje mi się, ze powinnam ja co roku zakwaszać. Mam siarczan amonu i systematycznie stosuję go na trawnik. Czy mogę go podsypywać hortkom tak raz w miesiącu czy jednak tylko w marcu i w jakiej ilości?
Wg metryki Sebka czy mojej?
Fajna wiadomość, ze to nie mączniak Mam previcure to podleję. Szławię już ścięłam w kulki ... może zakwitnie po raz trzeci?
Mam nadzieję, że dotrę za tydzień Tylko jak się w tym tłumie odnaleźć?