Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ren133 13:43, 27 sie 2016

Sebek napisał(a)

Maczniak - dosłownie identycznie jak róże Marzeny po oprysku Czyli szarawy nalot na liściach, które dodatkowo zaczynają robić się faliste i sztywnieją.
U mnie pomogło Dithane, topsin sobie z maczniakiem u mnie nie radził.

A tutaj na szałwii to mączniak może?
Filemon24 16:41, 27 sie 2016

Marzenko dziękuje za odpowiedź w sprawie traw będę zamawiać wybrałam molinie variegata a seslerie wezmę jedną sztukę na próbę bo nie wiem czy mi się podoba haha
Makao_J 16:24, 28 sie 2016

Marzena dzięki za odwiedziny

Ja mam na liczniku na razie 14 róża. To nie wiele.

Masz Gartentraume, ja też zakupiłam tydzień temu i czekam na kwiatki bo ma ładne przyrosty.

U mnie na razie mączniaka nie widziałam ale plamistość jest w pełni. Chyba mój tulipanowiec załapał rdzę bo ma brązowe plami i liście zaczynają mu opadać. Nie wiem jednak czy pryskać czy już dać sobie spokój.
nawigatorka 16:28, 28 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Marzena dzięki za odwiedziny

Ja mam na liczniku na razie 14 róża. To nie wiele.

Masz Gartentraume, ja też zakupiłam tydzień temu i czekam na kwiatki bo ma ładne przyrosty.

U mnie na razie mączniaka nie widziałam ale plamistość jest w pełni. Chyba mój tulipanowiec załapał rdzę bo ma brązowe plami i liście zaczynają mu opadać. Nie wiem jednak czy pryskać czy już dać sobie spokój.
mój też ma zolte liście choć rdzy nie ma.chyba trzeba się już godzić z jesienią powoli.choć dziś tak letnio
chojna 16:35, 28 sie 2016

Melduje, że również wybieram się do stolicy na targi .
Jakieś spotkanie się szykuje czy każdy indywidualnie jedzie?
Całą sobotę przeznaczam
nicol21 18:07, 28 sie 2016

Tak móc się rozsiąść na tym tarasie i podziwiać.... a potem przebiec cały ogród i podziawiać detale! super jest!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 18:57, 28 sie 2016

Czytam o tych różach i czytam ale mi sié trafiło za porównanie kwiatów wg zgara dziękuję bardzo super to zrobiłaš Madzenko
Madzenka 19:01, 28 sie 2016

frezja napisał(a)

Dziękuję i jeszcze jedno, czy miejsce obok hibiskusa w podobnym wybarwieniu to dobry pomysł ??

Będzie kwiciscie ale wg mnie końiecznie albo trawy albo coś o wielkich lisciahc trzeba dodać (nie mam koncepcji co na słoncu wytrzyma) aby dodac innej faktury
Madzenka 19:02, 28 sie 2016

ren133 napisał(a)

A tutaj na szałwii to mączniak może?

Napisałam u ciebie, ze nie i co o tym sadze.
Maczniak wyglada tak jakbyś polukrowała liscie + deformują się. To taki biały osad na lisciach. U ciebie niw ytala to absolutnej na macznika, przypalenie albo inny grzyb
Madzenka 19:03, 28 sie 2016

Do reszty postów wróce wieczorem