Brawa wielkie.Piękne widoczki
Wcale się nie dziwię,że ludzie też podziwiają twoje roślinki i rabaty.
Wszystko ładnie się prezentuje.Wielkie brawa.
Perowskie przepiękne. U mnie w końcu ze jest .To może na drugi rok przeżyją I się rozrosną ??
Jeżówkowe łany robią wielkie wrażenie
Magda, ławeczka - to pytanie, czy potrzebujesz jej, czy masz takie miejsce z którego chciałabyś patrzeć na ogród? Czy może wolisz z tarasu, leżaczka etc.
"Wąska rabata" - jeśli poniżej 2 m minus miejsce na żywopłot cisowy - to już niewiele miejsca Ci zostaje. Jakieś drobne bylinki plus obwódka. Która to rabata, może zdjęcie jej wrzuć?
Szklarnia musi mieć słońce, wrzuć miejsce, w które byś ją chciała wcisnąć. Nie jesteś zadowolona z tego namiotu który teraz masz? Czy jaki jest powód tej szklarni?
Dereń IH nie jest w tym miejscu dobrym pomysłem, urośnie za mocno, jak pisze Wiola.
Cześć nocny marku !!
Ale pięknie i kwitną jeżóki.Wprawdzie już wcześniej widziałam jak ślicznie się prezentują.ale tych pełnych różowych chyba jeszcze w rozkwicie nie było ? Czy ja nie widziałam.
Floksy też ładnie się prezentują u ciebie.
Ja wczoraj jednego kwitnącego przesadzałam.
Bo taki ładny malinowy a w dalii go nie widać to poszedł 0,5 metra w ok i do przodu bardziej 05 m.
Pozdrawiam cieplutko
A wiesz, że ja tego dmuchawca ukopałam przy ruchliwej drodze, mąż o mało zawału nie dostał jak mu się kazałam na chwilę właśnie "tu " zatrzymać, a z torebki wyjęłam małą, podręczną łopatkę. Straszył mnie, że odjedzie.
Dziękuję za miłe słowa.
Basiu właśnie byłam wyszykowana do wyjazdu z domu, na co dzień tak nie wyglądam. Normalnie mam białe rzęsy i brwi, bladą skórę, bo nie wolno mi się opalać, włosy uczesane na gładko, zero rumieńców. W dzisiejszych czasach w ciągu 40 minut można się całkowicie odmienić, jest tyle filmików instruktażowych jak się pomalować, co podkreślić, jakie kosmetyki kupić i gdzie je kupić. Trochę zaangażowania i chęci i można się tego nauczyć. Bez makijażu nie ruszam się z domu bo wyglądam okropnie, dlatego jak wychodzę z domu choroby po mnie nie widać.
Pozdrawiam i buziam
mamy dzialke z plaza, nad woda. Beda nam niebawem usypywac plaze z piasku, po bokach obsadzimy dzialke tujami. Poniewaz niedaleko jest las, zakladam ze samosiejek bedzie sporo.[zastanwiamy sie jak zabezpiieczyc plaze przed chwastami. Jestem swiadoma, ze mniejsze roslniki bedzie trzba wyrywac regularnie, ale czy mata agrowloknina lub agrotkanina pod piachem zakopana spelni swoje role? jak sadzicie?
plaza ma pelnic role tylko rekreacyjna, lezaczki, itp. ogodek bedzie kawalek dalej oraz trawa i dom
Pyszności już zjedzone koleżanka się zapowiedziała i zanim przyjechała strzeliłam kilka fot. Zawsze piekę dużo tych ciastek, żeby chociaż na tydzień wystarczyło, dodam że to są ulubione ciastka moich wnuków. Ten starszy mówi, że są bardzo smakowite. Chyba nie mogłabym dostać wyższej oceny.
U nas też deszczowa pogoda.
Ale cudne foteczki, takie...sierpniowe!
Te świecące Red Barony miodzio!!!
Cały ogród fantastycznie się prezentuje!
Tyle rabat nowych stworzyłaś od moich odwiedzin, że zaczynam się gubić
Teraz stół z ławkami i huśtawkę masz przed domem?
A co masz posadzone przy łukowatych pergolach?
Tyle tego, że nie można ogarnąć wszystkiego. W tym roku właściwie wszystkie rośliny mają wspaniałe warunki do wzrostu i wzrostu. Chwasty też.
Podlewa i jest ciepło.
A kto to na tej ostatniej focie.