Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 10:33, 05 sie 2021

Do góry
Alicjo, dziękuję za komplementy
Na razie wykopywanie i przechowywanie dalii nie przeszkadza mi (ilość kłączy jest do ogarnięcia).
Zrobiłam towarzystwu nowe portrety, możesz podziwiać do woli
Pod kazdy krzaczek wstawiłam tabliczki z nazwą odmiany, ale tak się rozrosły, że tabliczki są nie do znalezienia. Musiałam po zamówieniach odmian szukać Zauważyłam, że im zimniejsze noce, tym więcej żółci i bieli we wszystkich odmianach.

Irish Pinwheel, wyjątkowo ładny kształt kwiatu.

La Luna, dużo bardziej żółta niż na zdjęciach w internecie

Penhill Dark Monarch, pierwszy kwiat miała gigantyczny, kolejne bardzo duże

Mikayla Miranda, imponująca ilość kwiecia, na żywo bardziej zimna w odbiorze

Krowy, staw i my... 10:32, 05 sie 2021

Do góry
Mam jedną sztukę seslerii, dostałam ją w gratisie i nie wiedziałam jaka to. Ale skoro teraz kwitnie to jakaś jesienna Podoba mi się, będę ją dzielić i pewnie dokupię jak już wymyślę gdzie ją ulokować

Słoneczniki, nawet w pochmurny dzień radośnie wyglądają

ogród (nie)Mocy 10:28, 05 sie 2021

Do góry
ajka napisał(a)
No to rozczarowałyście mnie tymi Little Lime.

Aniu, niepotrzebnie się rozczarowujesz Ona jest komapktowa bardzo niziutka - przynajmniej na razie, bo nawet te niskie wersje mogą do metra dorosnąć z tego co czytałam. Ta moja może akurat już chciała być prymuską

Wklejam dla Ciebie zdjęcie z dzisiaj- mokro bo pada, ale widać że dwie są ok, ta jedna tylko trochę wybiła ale nie ma metra, ujęcie takie:

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:23, 05 sie 2021

Do góry
No jak nie susza to permanentne opady… boję się ruszyć skarpy, bo jak wykopaliśmy jednego krzaczka tak teraz w tym miejscu deszcz wypłukuje już skarpę. Mam próbkę tego co by bez szmaty było.

Barwinek Bodajże Variegatus rozchodzi się tak, że wyszedł w żwirze, gdzie kostka ma być. Będę mieć sporo sadzonek do posadzenia na „zamurkowanej” skarpie. Franca sobie zawsze znajdzie drogę, żeby gdzieś wyjść w nowym miejscu.
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 10:17, 05 sie 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Juzik paprotka for You and your eager companions

Jeeeej!
Krowy, staw i my... 10:14, 05 sie 2021

Do góry
Przed domem. Cienisty zakątek wystawa północna.

Między bukszpanem, a hortensją - dziura. Odbijają od zera zmarznięte rododendrony. Zobaczę co z nimi zrobię, dam im jeszcze szansę. Zamienić zawsze można

Druga strona.

A dekoracja sezonowa taka w tym roku. Z roślin, które czekają na wysadzenie w miejsce stałe
Krowy, staw i my... 10:04, 05 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Kilka ujęć z porannego obchodu.

Hortensja Magical Mont Blanc . Jej kwiatostany potrafią być ogromne.

Hortensja Pink Winky. W tym sezonie bardzo zwarta i wyprostowana. Chyba rok temu taka nie była.

I Vanilla Fraise

Piękne wszystkie te hortensje Ja mam jedynie Vanilki gdzie 1 już się przebarwiła na różowo, a pozostałe strajkują. Twoje są naprawdę duże

A jeszcze zapytam, kiedy ostatnio cięłaś derenie?
Ogrodowe wariacje 10:03, 05 sie 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Wkleiłam sobie klona atropurpureum w to miejsce i bardzo mi pasuje

masz rację, pasuje dałabym tylko coś zielonego w nogi
Ogród pod lasem 09:47, 05 sie 2021

Do góry
Jakieś takie jesienne te listki...

Ogrodowe wariacje 09:38, 05 sie 2021

Do góry
Wkleiłam sobie klona atropurpureum w to miejsce i bardzo mi pasuje na tej żwirowej mają być jeszcze takie większe kamienie i oświetlenie, pasowałby tutaj , w tym roku zakochałam się w klonach palmowych. Jak będą u mnie dobrze rosły to będę poszerzać kolekcję
Bałam się pełnego słońca, ale jest nawadnianie i miejsce osłonięte z każdej strony, może warto zaryzykować?

Oczywiście w nogach pozmieniam z tym co jest obecnie i chyba ta opcja mi najlepiej pasuje. Trochę boję się większych drzew, działka ma 830m2, mam dwie wielkie brzozy, orzecha i katalpy - 8szt i małe klony palmowe w tym roku posadzone.

Jak kiedyś ktoś postanowi wybudować się na działce za mną to wtedy w hortensjach dosadzę buki, graby, czy inne

Na liście chciejstw mam co prawda jeszcze świdośliwę lamarcką i śliwę wiśniową pissardi, ale trawnika mam jeszcze sporo i jeszcze będą nowe rabaty świdośliwa musi być fajnie wyeksponowana ze względu na pokrój pnia.

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:38, 05 sie 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

BAJECZNIE!!!!
Krowy, staw i my... 09:26, 05 sie 2021

Do góry
Kilka ujęć z porannego obchodu.

Hortensja Magical Mont Blanc . Jej kwiatostany potrafią być ogromne.

Hortensja Pink Winky. W tym sezonie bardzo zwarta i wyprostowana. Chyba rok temu taka nie była.

I Vanilla Fraise
Własny Vengerberg 09:18, 05 sie 2021

Do góry
Ewo, dziękuję za podpowiedź pewnie tak się skończy, że graby będą bliżej żywopłotu, a klon bliżej domu.

Mamy gościa na działce, który chodzi jak u siebie i nikim się nie przejmuje
Dębowe zakątki 08:56, 05 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Podziwiam Twoje lilie i liliowce, piękne. Bardzo mi się podoba ta niebiesko kwitnąca roślinka,
czy to jest szałwia jednoroczna? Piękny kolor.
Krowy, staw i my... 08:42, 05 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)

A w dniu dzisiejszym, o mglistym poranku, derenie wyglądają tak:

I świerki i derenie wyglądają naprawdę imponująco, rosną, jak na drożdżach.
Pięknie Ci wszystko rośnie.
Zieleń, drewno i antracyt 08:31, 05 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Basiu, dalie dziękują za komplementy Dla Ciebie jeszcze jedno zdjęcie mojej ulubienicy

Zuziu! Przepięknie wszystko kwitnie, jaka u Ciebie różnorodność, ile roślin i kolorów. Róże bardzo ładne, u mnie to drugie kwitnienie coś słabo, ale trudno. I cieniste i słoneczne rabaty, wszędzie pięknie. Dalie pięknie Ci rosną, mam do nich sentyment, bo kwitły zawsze u moich rodziców. Ja nie mam, wykopywanie na zimę mnie zniechęca, nie nadążam z wszystkim. Będę podziwiać u Ciebie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:25, 05 sie 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu Ty to masz reke do warzyw

Przepis Taki mam

Dziekuję .

Wczoraj miałam pracowity dzień . Przerobiłam 6 kg wiśni ( konfiturka pychotka)Upiekłam jagodzianki z kg mąki i naciachałam całą michę sałatki jarzynowej

Tajemniczy Ogród 08:22, 05 sie 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ależ Ci te kaliny wyskoczyły do góry!!!
Pięknie wszędzie .
Krowy, staw i my... 08:14, 05 sie 2021

Do góry
I świerki, dzisiejszy poranek

Rośliny mają moc
Stanowisko oczywiście bardzo im pasuje, mają wody pod dostatkiem, a od ok 5 lat skarpa była obsypywana skoszoną trawą.
Zacisze Alicji 08:10, 05 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ołowniki mają ciekawy ładny kolorek kwiatu
fuksje piękne.
Tylko to zimowanie tych kwiatów..
Czy nie zimujesz ich w domu ?

Aniu! Bardzo lubię fuksje i ołowniki. Fuksje mam już wiele lat, miałam w różnych odmianach,
ale zostały tylko dwie. Zimowania nie lubię, ale co zrobić, zimuję je w piwnicy u Taty.
A rok temu kupiłam fuksję zimującą w gruncie. Nie jest taka okazała, jak te doniczkowe,
ale jakoś przeżyła zimę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies