Ja mam jeżówki Green Envy i też na razie całe zielone, może potrzebują więcej słońca i się w końcu wybarwią prawidłowo.
Moje limki mają mało pąków, krzaczki okazałe, ale Polar Bear oblepiony kwiatami a Limki łyse.
Reniu, ja mam tylko jednego śmiałka w donicy, już pokazywałam, nadal nie kwitnie.
Wczoraj telefonem zrobiłam w szkółce fotkę takiego gigantycznego śmiałka, ale jakość za słaba żeby wklejać, w każdym razie ta trawa wygląda pięknie.
Nie wiem gdzie molinie teraz byś dostała, jakiej odmiany będziesz szukać?
Mówisz? Poczekajmy z ostatecznymi ocenami na finish, ale konstrukcja już robi dobre wrażenie - choć wiadomo, ja obiektywna do końca nie jestem
Siedzenie na wysokości 35 cm i dojdzie poducha 10 cm.
A u Ciebie jak jest?
Swoją drogą ustalenie tych wszystkich proporcji i wymiarów było najtrudniejsze, troszkę się najeżdziłam po marketach budowlanych - miejmy nadzieję, że będzie wygodnie.
Dzięki za namiar, wyślę tam jeszcze zapytanie, ale chyba to szkło jednak przepadnie, koszt nie do przyjęcia.
Na siedzisko są pianki tapicerskie o grubości 10 cm, na oparcie też pianki tylko o przekroju trapezu prostokątnego. Siedziska twardsze, oparcia miększe.
To może za tydzień wpadnij, bo teraz to tyłek byś miała strasznie obolały i zdanie o meblach z pozytywnego zmieniłoby się na negatywne
Winko jak najbardziej będzie!
Kwestię blatu chyba zweryfikuje życie, bo dostałam już pierwszą wycenę i byłby to koszt 500 PLN i miesiąc czekania, wymiary stolików 100x60 cm i 75x35 cm - więc cena poraża, termin też zupełnie mi nie odpowiada bo sierpień mamy bardzo imprezowy.
A tak wyglądałby blat z deskami ryflowanymi (przyłożyłam odpadki jakie zostały od tarasu).
Zbiorowo dziękuję - nie wiem co prawda, czy sama konstrukcja już może przyjmować pochwały, bo meblami jeszcze nie jest
Ale już niedługo, pokrowce już prawie gotowe, krawcowej zostało tylko wszyć zamki, byłoby szybko, ale czeka na dobrą stopkę do maszyny, żeby ładnie wychodziło, więc jeszcze trzeba się uzbroić w kilka dni cierpliwości.
O nie jeszcze nie ogarnięty
Nawiozłam trawnik - dwa największe siarczanem amonu a resztę azofoską i zapodałam humus ... w końcu Teraz czekam 7 dni na efekt
Mam sporo siewek lawendy i powinnam je przesadzić
Jeszcze podlewanie florowitem czeka, kanciki, przycięcie żywopłotu przy limkach ... ech.
Zielono fakt w końcu sporo ostatnio padalo Powiem Ci, ze ta rabata z limkami bardzo mnie cieszy zwłaszcza, że w ubiegłym sezonie limki nas rozczarowały ... a jak tam Twoje?
Tak jeżówki na rabacie ze ŚŚ to Caribbean Green ale wyglądaj inaczej niż w dniu zakupu jakby bardziej wypłowiałe są, zobacz rok temu wyglądaly tak:
Dzisiaj właśnie je przesadzałam bo za bardzo mi kulki bukszpanowe zasłaniały