Dziś kupiliśmy kolejne roślinki przy wejściu do domku powstała kolejna rabata zobaczcie sami jak wygląda całość Nam się bardzo podoba, wiem skromna jestem
Ogólnie to mam czasem ochotę to wszystko rzucić, bo wyrywanie chwastów ostatnio zdaje się nie mieć końca. Tak źle jeszcze nigdy nie było. Parę obrazków dla zilustrowania sprawy:
Tą rabatkę odchwaszczałam tydzień temu:
Tam gdzie kora, wcale nie jest lepiej. Teraz wystarczy pomnożyć to przez jakieś 10 arów, bo cała działka ma 20 arów. Tylko usiąść i płakać.
Dokupiłam sobie Jeżówkę Cornetto Orange (2 szt), ostatnio mam jakiś szał na jeżówki. Ta jest z tych miniaturowych.
A tak pięknie kwitną rudbekie, przyćmiły tą samotną jeżówkę. Zastanawiam się czy nie zastąpić jej wysokimi rudbekiami, albo żółtymi jeżówkami, byłoby spokojniej na rabacie, albo dorzucić drugą fioletową jeżówkę.
Kasiu, te Twoje cudne byliny wyjątkowo długo kwitną i zachwycają
Co to za różowa roślina na pierwszym zdjęciu, podoba mi się, a mam mało tego koloru.
Biały krwiściąg będzie obowiązkowo zakupiony
Stronghold stosowaliśmy co 1,5 miesiąca przez pierwszy rok, potem co 2-3 miesiące przez 1,5 roku, od 8 miesięcy już nie kropimy
Widocznie organizm wytworzył barierę ochronną i roztocza nie mają szans
Kupiłam sobie kosodrzewinę Carstens Winter Gold, ona przebarwia się na zimę na żółto i jest niewysoka. Dużo miejsca nie zajmuje, jest karłowata. Koniecznie muszę jeszcze coś dosadzić. Hakonek nie chcę dzielić, bo u mnie słabo rosną, więc tym razem kupiłam duże, może te nie zmarnieją, a jak zacznę dzielić to znów może wyjść kiszka.
Kasiu, dzięki za informację, będę mojemu szeptać na ucho, żeby się wysiał, może posłucha
A takie samosiejki rosną zdecydowanie lepiej, z nasionami z torebek to mam same porażki, nawet kosmosy nie wykiełkowały
Dziś się obijałam, bo upał był okropny.
Skończyłam podlewać doniczki i nowe nasadzenia i zrobiłam 1 zdjęcie.
To młodziutka tegoroczna sadzonka odętki wirginijskiej i już kwitnie