Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:27, 20 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Szkło

nawigatorka napisał(a)
Szklo bedzie lzej wygladalo ale malo przyjemne w uzytku i bedzie przez nie widac konstrukcje.no chyba ze bedzie ciemne.no i monraz trudniejszy.moze cos pleksopodobnego?

siakowa napisał(a)
plexa sie będzie rysowac

siakowa napisał(a)
beton ?

Chyba nie ma materiałów idealnych, ale szkło dalej przemawia do mnie najbardziej.
Szare, więc konstrukcji nie byłoby widać.
Mam jakieś odpadki z robienia tarasu więc blat z desek spróbuję sobie zwizualizować.

Choć przyznaję, że o betonie i plexie nawet wcześniej nie pomyślałam.

Będę miała dziś jeszcze jedno pytanie, dotyczące szałwii na przedpłociu, zostawić czy usunąć, ale fotki wstawię jak eM skończy frez rozsypywać.
Tu ma być ogród :) 12:56, 20 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Madżenie w tamtym roku przesadzałam w sierpniu podczas kwitnienia ale nie dzieliłam, odchorowały ale nie za bardzo.
W tym roku dzieliłam VW, i pełną różową NN i wszystkie pięknie się przyjęły i mocno rozrosły Nie dzieliłabym w sierpniu.

U mnie takie krzaczory porosły, że nawet nie wiem jak bym się miała teraz do tego dzielenia zabrać, ale wiosną na pewno będę dalej ten proceder uskuteczniać.
Tu ma być ogród :) 12:55, 20 lip 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

Ja dzieliłam parę dni temu a to dlatego że kupilam z odlamaną gałązką.
A potem poszłam za ciosem i łopatą jeszcze 2 przepołowiłam zobaczmy czy dadzą radę

siakowa napisał(a)
ja też dzieliłam, miesiąc temu i wczoraj

No to odważne z Was ogrodniczki
Tu ma być ogród :) 12:53, 20 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

możemy klub "ograniczających tawniki" zawiązać
Tu ma być ogród :) 12:52, 20 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
o qurcze to już rozgrzewam oczy do ogladania

aż takiego tempa to bym się raczej nie spodziewała, ale powoli finiszujemy z tym tematem.

Obawiam się tylko, że ze stolikami zejdzie trochę dłużej, bo nadal nie ustalone co na blaty - czy deski z drewna egzotycznego czy szkło, ja chyba wolę szkło, czekam właśnie na wyceny, ale od podjęcia decyzji do realizacji też może kilka tygodni upłynąć bo ponoć na szkło hartowane czeka się 3 - 4 tygodnie.

A Wy co doradzacie na blaty?

Makowo na Kociewiu 12:37, 20 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie też grzyb na bukszpanach i różach.
Jak robisz OW to jakiego ostu używasz, sprytusowego czy owocowego, bo chyba można jeden i drugi, czy się mylę?

Używam octu spirytusowego. Można używać i jednego i drugiego tylko w różnych stosunkach z roztworem kredy.
Tu ma być ogród :) 11:11, 20 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak zebrał się, chociaż, dalej mamy problem z równomiernym nawożeniem i eM chyba nie wszędzie dotarł z opryskiem Fernando, bo jeszcze są miejsca z koniczyną.
No ale poprawienie stanu trawnika i ilość skoszonej trawy doprowadziła do tego, że eM niedawno stwierdził, że musimy ograniczać jego rozmiary, bo tylko w kółko kosić będziemy
Tu ma być ogród :) 10:35, 20 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeszcze Wam się znudzą moje fotki, pewnie wkrótce coś wrzucę bo konstrukcja mebli już gotowa, do końca tygodnia powinna zjechać na podwórko.
Ciekawe jak szycie poduch idzie, jutro nawiedzę krawcową, bo nie chcę tak codziennie jej zamęczać
o qurcze to już rozgrzewam oczy do ogladania
Tu ma być ogród :) 10:33, 20 lip 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Lindsay - Twoja brzozowa robi się sławna na forum
Usłyszałam, przyszłam, znalazłam (nie bez trudu) i się nie dziwię dlaczego

haha, to miłe, witam u mnie
Tu ma być ogród :) 10:17, 20 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli znowu będę musiała szukać "dobrej" trawy
Gdybyś znała dobre źródło molinii daj znać pliss

PS A Twój trawnik w końcu się zebrał?

Tak zebrał się, chociaż, dalej mamy problem z równomiernym nawożeniem i eM chyba nie wszędzie dotarł z opryskiem Fernando, bo jeszcze są miejsca z koniczyną.
No ale poprawienie stanu trawnika i ilość skoszonej trawy doprowadziła do tego, że eM niedawno stwierdził, że musimy ograniczać jego rozmiary, bo tylko w kółko kosić będziemy
Tu ma być ogród :) 10:05, 20 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Moje są takie jak te z Twojego 2 zdjęcia, sztywne i sterczące do góry.
Jak dam radę to obfocę, dziś mam eMa w domu od niepamiętnych czasów i mamy akcje rozsypywania frezu na przedpłociu, koszenie trawnika, prawie po 2 tygodniach do tej pory nie było jak tego zrobić bo ciągle był mokry i jeszcze kilka drobniejszych rzeczy...

Czyli znowu będę musiała szukać "dobrej" trawy
Gdybyś znała dobre źródło molinii daj znać pliss

PS A Twój trawnik w końcu się zebrał?
Tu ma być ogród :) 09:43, 20 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Ależ będzie pięknie...czekam

oby, ale zobaczymy.
Tu ma być ogród :) 09:42, 20 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko
A chciałoby Ci się obfocić te "nasze" molinie z B?
Chciałabym porównać z moimi

Moje są takie jak te z Twojego 2 zdjęcia, sztywne i sterczące do góry.
Jak dam radę to obfocę, dziś mam eMa w domu od niepamiętnych czasów i mamy akcje rozsypywania frezu na przedpłociu, koszenie trawnika, prawie po 2 tygodniach do tej pory nie było jak tego zrobić bo ciągle był mokry i jeszcze kilka drobniejszych rzeczy...
Tu ma być ogród :) 09:38, 20 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jeżówki masz piekne i nie tylko
cos skromna jesteś w fotkach

jeszcze Wam się znudzą moje fotki, pewnie wkrótce coś wrzucę bo konstrukcja mebli już gotowa, do końca tygodnia powinna zjechać na podwórko.
Ciekawe jak szycie poduch idzie, jutro nawiedzę krawcową, bo nie chcę tak codziennie jej zamęczać
Tu ma być ogród :) 09:28, 20 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
wychodzi na to ze nie będę podziwiać FA nawet u Ciebie..

no wychodzi, nauczka na przyszłość, nie ma co się cieszyć przedwcześnie, tylko w przypadku jeżówek trzeba czekać aż w pełni kwiat się rozwinie.
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:14, 20 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale masz rózniastych kulek i kuleczek!
Rabaty ładnie skomponowane i roślinki już spore.
och dziekuję, cieszę że się podoba fakt tych kulek kilka już jest i mam nadzieję, że będzie jeszcze więcej różnych ozdób
Przerwa na kawę... 23:49, 19 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fajne zakupy.
Ja też jestem jeszcze przed cięciem buksów, pogoda ostatnio temu nie sprzyja.

Róże z tego wszystkiego najbardziej mnie cieszą Ja w końcu docięłam. Mokro nie tnę. Pada to samo a słońca jak na lekarstwo. Później jak cięte to nowe odrosty marzną i nieestetycznie to wygląda.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 19 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, przypomniajaś mi tymi widokami podróż poślubną - nawet zdjęcia znajome, cieszę się, że mimo sporej odległości wybraliście się nad Plitwickie Jeziora.
A Primosten był?
Jak książka, podobała się?
Myślałam, że w drodze powrotnej dryngniesz i na kawę wpadniecie

Trochę późno ale dotarlismy na Plitvickie (w kolejnych dniach zapowiadano tam deszcze) Cieszę się bardzo, że to zobaczyliśmy Nawet dzieci nie narzekały na 6godzinną wędrowkę
Primosten niestety innym razem ale był Split, Trogir, Makarska, Brela.
Ksiażka super ... popakałam się oczywiście
Teraz już wiem kogo podpytywaćę o dobrą lekturę
A eM nawet był chetny na odwiedziny ale w Twojej okolicy byliśmy koło pólnocy także innym razem chętnie
Tu ma być ogród :) 22:08, 19 lip 2016

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ja dzieliłam jeżówki odmianowe we wrześniu i wszystkie się przyjęły bez problemu

Dziękuję za głos w sprawie
Tu ma być ogród :) 21:43, 19 lip 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

a Ty masz jakieś z bordowymi łodygami czy tylko mi sie trafiły?

Tylko Tobie, fuksiaro
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies