Bardzo mi miło czytać takie komplementy dotyczące moich dekoracji Część elementów była zaplanowana( rośliny, lampiony,wianek, dynie w klatkach) areszta ( girlanda, ramka z utkanym przeze mnie bieżnikiem, elementy szydełkowe i makramy) to spontan. Stwierdziłam, że jak je zrobiłam, to muszę w końcu gdzieś wykorzystywać.
Krajobraz Polańczyka znam tylko jesienny,ponieważ w tym czasie jestem tam na szkoleniach. Mamy świetną bazę noclegową z dobrym zapleczem i z dużymi możliwościami właściciela hotelu. Ä widoki z drugiego piętra hotelu na Solinę są niesamowite.
Sadząc tulipany nie spodziewam się, że zagoszczą u mnie na dłużej. W pierwszym roku kwitną (zazwyczaj), a w kolejnym sezonie przeważnie wyrastają liście, czasem coś zakwitnie i wtedy jest taki mały bonusik.
Dzień dobry ,jakiś czas temu zakupiłam caladium thai beauty.Rośliny nie przesadziłam ,stoi w miejscu gdzie jest i słońce i cień .Od jakiegoś czasu zauważyłam ze roślinka się pokłada wiec kupiłam obręcze podtrzymujące liście na miejscu.U dwóch łodyg zauważyłam ze robią sie prążkowane jak rabarbar i wyglądają dosyć marnie ..Co robię zle ? Czy nie sprzyja jej to miejsce ?
Bardzo będę wdzięczna za jakiekolwiek wiadomości na temat caladium .
Krótka piłka Jeszcze nigdy nie podjęłam tak szybko decyzji dzięki Wam i Panu Ćwikowi.
Padło na Bad Birnbach, choć początkowo myślałam o subtelniejszym różu. Mają ukorzenione w doniczce, pomimo, że na stronie internetowej taka opcja nie istnieje.
Mam nadzieję, że będę zadowolona
Dzięki Wam za porady i pozostawiam kwiatki z mojego ogródka, niestety już tylko na zdjęciu